Bilişim Teknolojileri endüstrisinde katma değerli servisler dendiğinde finansal, lojistik, depolama ve satış öncesi ile sonrasında sunulan destek hizmetleri akla geliyor. Index Grup Artım Bilişim’i bünyesine katarak kullanıcılarına Oracle ve Eski Sun MicroSystem çözümleri, yetkili teknik servislere orijinal yedek parça dağıtımı ile OT/VT pazarındaki Intermec ürünlerinin temini gibi katma değerli çözümler sunmayı amaçlayan bir şirketin hissedarı oluyor.
2003 yılından bu yana hizmet veren Artım Bilişim Oracle Sun sunucu, database ve depolama ürünleri başta olmak üzere Hewlet Packard, Fujitsu, Dell ve SUN markalarının yedek parçaları ile OT/VT pazarında yer alan Intermec ürünlerinin dağıtımını yapıyor.
Stratejik planlama hedefleri doğrultusunda Artım Bilişim’i grup çatısı altına alan Index Grup CEO’su Erol Bilecik konuyla ilgili olarak şunları söyledi :
“Grup olarak teknoloji dünyasında arkamızda kalan 22 yıllık süreci değerlendirdiğimizde en büyük motivasyon kaynağımızın Türkiye’de sayıları 8.000’i aşan iş ortağımızın ihtiyaç duyduğu tüm ürün ve iş servislerini sürekli geliştirmek için yılmadan çalışmak olduğunu görüyoruz. Son yıllarda iş ortaklarımızın değişen pazar koşullarındaki durumunu ele aldığımızda katma değerli ürün ve servislere daha çok ihtiyaç duyulacağını öngörüyoruz.
Buna paralel olarak kurumsal yapıda örgütlenmiş olan müşterilerimizin de donanıma harcadıkları meblağın her geçen gün arttığını farkediyoruz. Bu durumun yerel ve globaldeki bilgi teknolojileri pazarı üzerindeki etkileri orta boy işletmelerin önem kazanması oluyor. Özellikle 2013’ten sonra bu tür işletmelerin bilişim ihtiyaçlarının daha da artış göstereceğine inanıyoruz.
Dolayısıyla işbirliği içinde olduğumuz şirketlerden gelecek olan talepleri onların kurumsal yapılarına değer katan bir anlayış içinde hareket ederek karşılayabilmek adına yeni yatırım sahaları ve olanakları yaratmak istiyoruz. Dünyanın en gelişmiş entegre açık işletme yazılım sistemi Oracle Sun’ın Türkiye’deki dağıtıcı firması olan Artım Bilişim’i Index Grup bünyesinde konumlandırma arzumuz artacağını düşündüğümüz bu küçük ve orta çaplı işletme ihtiyaçlarını karşılamaya dönük belli bir strateji yapılandırma ihtiyacı sonucunda doğmuştur.”
İstanbul Genel Merkez ofisinde 24 kişilik bir ekiple hizmet veren ve 2010 yılı cirosu 10,5 milyon Amerikan Doları olarak kayıt altına alınan Artım Bilişim Genel Müdürü Suat Sümer kendilerine başarı kıstası olarak iş ortağı memnuniyetini aldıklarını belirtiyor. Sümer ayrıca Artım Bilişim’in Index Grup çatısı altına girmesinden en çok paydaşlarının memnun olduğunu ifade ediyor. İlerleyen günlerde şirket içerisinde yeni faaliyet alanlarının açılmasını sağlayarak kullanıcılarına sürprizler yapmayı planladıklarını ifade eden Sümer, danışmanlık hizmetlerinden lojistik yönetimine kadar oldukça geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet vermeyi amaçladıklarını da sözlerine ekliyor.



Kaynak : 