Avea ve Dünya Müzik ortaklığıyla düzenlenen, Candan Erçetin’in müzik direktörlüğünü üstlendiği, bu yıl 6’ıncısı gerçekleşecek olan “AVEA Harbiye Açıkhava Konserleri 2010”, 17–23 Temmuz tarihleri arasında 6 konserle başlıyor. Avea Açıkhava Konserleri, Altınoluk, Çeşme, Bodrum, Denizli, Antalya ve Bursa’da da devam edecek.
Bugün, konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, Avea olarak kullanıcıların hayatının her alanında olmayı hedeflediklerini ifade etti. 11 üniversiteden binlerce öğrenciye FiesTTa Bahar Şenlikleri dolayısıyla müzik keyfi yaşattıklarını belirten Kaplan, toplamda 30 konser gerçekleştireceklerini ifade etti.
“Müzik, Avea’nın DNA’sında var. Çünkü, Avea genç bir marka” ifadesini kullanan Kaplan, sözlerini; “müzik, evrensel olan tek dil. Biz bu evrensel dili, yaymak ve yaşatmak adına sahipleniyoruz. Beş yıldır İstanbulluların yaz gecelerine renk katan AVEA Harbiye Açık Hava Konserleri de bu sahiplenmenin güzel bir örneği” şeklinde sürdürdü.
Dijital müziğin günden güne geliştiğine dikkati çeken Kaplan, turk-internet.com’un sorusu üzerine Aveamuzik.com üzerinden 12 milyon şarkının indirildiğini ve her ay 1 milyonun üzerinde müzik indirildiğini söyledi. Avea’nın, uygulamasıyla Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiğini, şarkıların hem mobil telefonlara, hem de bilgisayarlara indirilebildiğini belirten Kaplan, müzik marketlerinin sayılarının azaldığını, bunların yerlerini teknoloji marketlerinin aldığını ifade etti. Hakan Kaplan, CD’lerin yerini almaya başlayan SD kartların, fotoğraf, röportaj gibi zengin içeriklerle çok daha esnek bir yapıyı ortaya çıkarttığını söyledi. Dijitalleşmeye rağmen, akustik müziğin asla ölmeyeceğini belirten Kaplan, “Türkiye, dünyanın en sofistike pazarlarından biri olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.
Harbiye Açık Hava mekanında ilk konserini 1998 yılında verdiğini anlatan projenin müzik direktörü Candan Erçetin, 12 yıldır konserlerini aralıksız sürdürdüğünü, mekanın sahip olduğu mükemmel akustikle ideal bir yer olduğunu söyledi. Dolduramayacakları kaygısıyla kimi müzisyenlerin Açık Hava’da konser vermekten kaçındındığını belirten Erçetin: “Konserler, bu yıl hem yıllarını müziğe vermiş ustalara hem Türkiye’nin bağrına bastığı ozanlara yer veriyor hem de genç kuşakların sevdiği isimlere şans tanıyarak, Türk müziğinde köprüler kuruyor. Avea sayesinde hedefimiz, konser mekanlarını salt ticari ortamlar olmaktan uzaklaştırıp özlenen ve beklenen isimleri de sahneye taşımak” ifadelerini kullandı.
Bu yıl 17 – 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğin açılış konseri, aynı zamanda projenin müzik direktörlüğünü üstlenen Candan Erçetin ile gerçekleştiriliyor. Erçetin, 17,18 ve 20 Temmuz geceleri geniş repertuarı ve sahne performansıyla Harbiye Açık Hava’da sevenleriyle buluşacak.
21 Temmuz gecesi ise bu yıl sanat hayatının 40’ncı yılını kutlayan Bülent Ortaçgil, bu mutluluğu birlikte paylaştığı sanatçı dostlarıyla müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşatacak. Sanatçıya gecede, Akın Eldes/Serhat Ersöz, Birsen Tezer, Bulutsuzluk Özlemi, Candan Erçetin, Erkan Oğur, Ezginin Günlüğü, Feridun Düzağaç, Fuat Güner, Gürol Ağırbaş, Grup Gündoğarken, Jehan Barbur, Levent Yüksel,Mirkelam, Mor ve Ötesi, Pinhani, Yaşar ile Zuhal Olcay sahnede eşlik edecek.
Konserlere: 22 Temmuz’da bir saz, söz ve ses ustası Neşet Ertaş, 23 Temmuz akşamı sıra dışı tarzı ve müziği ile dikkat çeken Hayko Cepkin ile Türkiye’de rock müziğinin başarılı performans gruplarından Gripin ile devam edilecek.

Kaynak : 