Geçtiğimiz yıl geliştirdiği smartphone uygulamasıyla Avrupa’nın en genç mobil geliştiricisi olarak görülen 14 yaşındaki bir genç, eğitim gördüğü okulun bilgisayar sistemlerine sızdığı gerekçesiyle okuldan atıldı. Aaron Bond adlı gencin, hem okuldaki öğrencilere hem de öğretmenlere ait kişisel verilere eriştiği söyleniyor.
Teknoloji camiasında genç dahilerle karşılaşmak, diğer pek çok sektöre göre çok daha sık rastlanan bir durum. Bu yeteneklerin pek çoğu, sırf genç oldukları için ve tıpkı akranlarının yaptıkları eşek şakaları gibi, ileride gurur duymayacakları veya başlarına dert açabilecek eylemlerde bulunuyorlar. Tek fark ise bu genç dahilerin yaptıkları eylemlerin, basit eşek şakalarından çok daha ağır sonuçlar doğurması. Bunun son örneği olarak; geçtiğimiz yıl geliştirdiği mobil oyun nedeniyle dahi gözüyle bakılan 14 yaşındaki bir İngiliz genç, eğitim gördüğü okulun bilgisayar sistemine sızdığı gerekçesiyle okuldan atıldı.
14 yaşındaki Aaron Bond adlı genç, geçtiğimiz yıl geliştirdiği Spud Run adlı oyun Apple tarafından onaylanıp App Store’a alındığında Avrupa’nın en genç mobil geliştiricisi unvanını almıştı. Şimdi ise okuduğu okulun bilgisayar sistemine sızdığı gerekçesiyle okuldan atıldı. Devon’daki King Edward VI Koleji’nde okuyan Bond, okulun bilgisayar sistemine sızdıktan sonra okul gazetesinde değişiklikler yapmış. Bond ayrıca öğrencilerin aldığı derslerde de değişiklik yapmış ve müdür yardımcısının finansal bilgilerine ulaşmış.
Bond’un annesi, tipik ebeveyn yaklaşımıyla okulu suçluyor ve söz konusu kolejin 14 yaşındaki bir gencin sızamayacağı bir bilgisayar sistemine sahip olması gerektiğini savunuyor. Buna karşın okul yönetimi, durumun son derece ciddi olduğunu açıklayarak Aaron Bond’un okuldan atıldığını açıklamakta. Bond ise yaptıklarının sonuçlarını bilseydi böyle bir işe hiç kalkışmayacağını söylemekte.

Kaynak : 