• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Operatörler

Binali Yıldırım : Fatih Projesinde Hem Okul içi hem de Dışı İnternet Bağlantısını Türk Telekom Verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım : "Altyapı ve kapasite geliştirilmesi lazım. Üstyapı ondan sonra zaten gelişiyor. Sanal alemde uygulamalar çok hızlı gelişiyor. Seyahat, ticaret ve devletle işlemler hep sanal aleme taşındı. E-Devlet uygulamalarını bugüne kadar 12 milyon kişi kullanmış ve bunun 350.000 kişisi de 65 yaş üstü. Bu önemli. Türkye'deki insanların ne kadar gelişime açık olduklarını gösteriyor."

Fusun S.Nebil-Fusun S.Nebil
3 Şubat 2012
-Operatörler
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bugün Ankara’da Türk Telekom kampüsü olarak bilinen Aydınevler’deki merkezde önemli bir temel atma töreni vardı[1]. Türk Telekom yetkilileri İstanbul’dan bir grup basın mensubunu da götürdükleri toplantı sırasında “Türk Telekom gereksiz bir arsa satışı yaptığında hemen sözü ediliyor ama son 5 yılda içinde binalara harcanan yatırım miktarı 1 milyar TL” şeklinde bir ifade kullanıyorlar.

Bu 1 milyar TL konusunda bir yorum yapamayacağız ama Ankara’ya yeni yapılacak olan bina hayli görkemli ve iddialı. Sayfamızda resimlerini görüyorsunuz. Başta Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt olmak üzere Türk Telekom yetkilileri de binayı bir kaç “EN” sıfatıyla ifade ediyorlar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı (aman bakanlık isminde hata yapmayalım, Binali Bey tören sırasında isim konusunda ne kadar hassas olduğuna özellikle vurgu yaptı) Binali Yıldırım’ın ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, açılış İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu’nun konuşması ile başladı. Kutlu, yağmur suyunu bile kullanacakları, çevreye duyarlı bir bina olacağından bahsetti.

Genel Müdür Gökhan Bozkurt ise binanın 192 metrelik yüksekliğini de işaret ederek “iletişimin kalbini en yükseklere çıkaracağız” derken, 2012 yılına hızlı başladıklarını ve her hafta yeni bir ürün ya da hizmet duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Bozkurt benzer bir binanın İstanbul’a da (Acıbadem) yapılacağını yakında duyuracaklarını belirttikten sonra, başkentin en akıllı, en yeşil, en doğal binasının aynı zamanda Ankara’nın sembolü olacağını ve bölgedeki kentsel dönüşüme yön vereceğini iddia etti.

Bozkurt’tan sonra sözü alan bölgenin yani Altındağ’ın belediye başkanı Veysel Tiryaki ise belediyenin her türrlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Sonrasında söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1,5 asırlık Türk Telekom’un yeni binası için “açılışı da görürüz inşallah” dedikten sonra şunları belirtti :


    Yerin üstüne yatırım yapmak yetmez, iletişim hem yerin altına, hem de üstüne yatırım anlamına gelir. İletişim otobanlarını hız ve sayı olarak arttırmak lazım.

    İlköğretim okullarının 2.döneminin açıldığı pazartesi günü Başbakan Fatih projesinin ilk denemesini gerçekleştirmiş olacak. 52 okulda projenin ilk uygulaması başlıyor. Türk Telekom “bu projede ben de varım” dedi. Hem okul için, hem de dışı internet altyapısını Türk Telekom yerine getirmiş olacak.

    2002’de geniş bant yoktu. Bugün ülkemizin her köşesinde var. Hatta deprem anında Van’ın Erciş’in köylerinden 3G ile yayın yapıldı. Türkiye iletişimde çok önemli yol katetti.

    Türk Telekom ve bütün iletişim firmaları fiber erişim altyapısını kuruyor. İlk cevap veren Türk Telekom oldu. Bu sene kapsamı 3 milyon haneye çıkaracaklarını açıkladılar.

    Kasım ayında bakanlığımızın adı değişti. Teşkilat şekli de değişti. İyi oldu, bu arada hatalı ya da eksik neyse tamamlandı. Örneğin, iletişimde geçiş hakları konusunda kargaşaya son verildi ve Bakanlığımıza yetki verildi. Gelecekteki altyapımızın planlanması ve denetlenmesi BTK’nın sorumluluğunda.

    Altyapı ve kapasite geliştirilmesi lazım. Üstyapı ondan sonra zaten gelişiyor. Sanal alemde uygulamalar çok hızlı gelişiyor. Seyahat, ticaret ve devletle işlemler hep sanal aleme taşındı. E-Devlet uygulamalarını bugüne kadar 12 milyon kişi kullanmış ve bunun 350.000 kişisi de 65 yaş üstü. Bu önemli. Türkye’deki insanların ne kadar gelişime açık olduklarını gösteriyor.


Tören konuşmaların arkasından yapılan sembolük temel atma ve havai fişeklerle kutlama hareketlerinden sonra sona erdi.

[1] Türk Telekom Ankara’ya 192 Metrelik Ofis Kulesi Yapıyor

Etiketler: Haber

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Ukrayna-Rusya Savaşı, Ticari Uyduları Savaşın İçine Çekiyor
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Boğaziçili Hocaları Durduramayan AKP, ePosta ve Bilgilerinde Açık mı Arıyor?
  • SpaceX’de, Elon Musk’ı Eleştirenler İşten Atıldı
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
  • Bitcoin’in Düşüşü El Salvador’u Nasıl Etkiler?
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.