JBuilder isimli uygulama geliştirme yazılımı ile tanınan Kaliforniya merkezli şirket program geliştiricilerin bu araçla mobil telefonlara yönelik ve Symbian OS üzerinde koşturulabilecek C++ programları geliştirebileceğini açıkladı. Programlar data erişimi olan telefonlarda kullanılacak.
Şirket bir açıklamasında “şu anda planlandığı şekli ile çözüm Symbian OS kullanan Nokia 60 serisi platformlarda uygulama geliştirmeyi de destekliyor olacak” dedi.
Bir süre önce Microsoft tarafından satın alınan Borland’ın rakip Nokia ile bu tür bir çalışmaya girmesi ilginç bulunuyor.
Belki Nokia’nın salı günü yapıtğı açıklama bir ipucu verebilir. Şirketin Global geliştirme programı olan Nokia Forum’un Başkan Yardımcısı Jouko Hayrynen “Borland’ın C++ ve Java desteği vermesini alkışlıyoruz” dedi. Hayrynen “gelişmiş, data-erişimli mobil el araçları pazarı çok hızlı büüyüyor. Borland’ın C++ teknolojisi milyonlarca programcıya yeni uygulamalar geliştirme fırsatı verecek ve de para kazanma şansı” diye ekledi.
Symbian, Microsoft Mobil Telefon işletim sisteminin baş rakibi olarak Mobil data erişimli telefonlar için bir açık standart işletim sistemidir. Symbian’ın lisansı Symbian şirketine ait. Şirketin sahipleri ise Psion, Nokia, Motorola ve Ericcson.



Kaynak : 