Lisans Barışı süresince yoğun ihbar alan BSA Türkiye, bu ihbarları değerlendirip, 15 Ekim’den itibaren aramalara devam edecek. Bilindiği gibi, savcılık emriyle yapılan aramalar sonucu bilgisayarlarda korsan yazılım tespit edilirse, firma yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılıyor. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na (FSEK) göre, yazılımları korsan olarak kullanmak 2 yıldan 6 yıla kadar hapis, 365 milyara varan para cezasıyla sonuçlanabilecek bir suç.
BSA Türkiye, düzenli olarak sürdürdüğü lisanslama çalışmalarıyla firmalara fırsat sunarken, yazılım kullanımında yasallığa geçişi de teşvik ediyor.
Lisans Barışı fırsatı 15 Ekim’de sona eriyor. Eksik lisanslarını tamamlayarak BSA Türkiye’ye yollayan firmalar yasalarla karşı karşıya kalma riskinden kurtulmuş oluyorlar.
BSA’nın Türkiye’den katılımcıları:
Adobe, Apple, Arena, Armada, Autodesk, Avid, Baysis, Bentley Systems, Bilser Bilgisayar (RM/COBOL Distribütörü), Bimeks, Compel, Elma Bilgisayar, Eta, Globis, Index, Intertech, Likom, Macromedia, Mart Kompüter, Medyasoft, Microsoft, Mikro Yazılımevi, Netsis, Park Akademi, Progress, Tradesoft
BSA Hakkında
İş Yazılımcıları Birliği (Business Software Alliance, BSA), online dünyanın güvenli ve yasal bir yer olması için çalışan bir birlikteliktir. BSA, dünya çapında yazılım ve İnternet endüstrisinin uluslararası pazarda, hükümetler ve tüketiciler nezdindeki sesidir. Katılımcıları, dünyadaki en hızlı gelişen sektörü temsil etmektedirler. BSA, bilgisayar kullanıcılarını yazılım telif hakları konusunda eğitmekte, yeniliği teşvik eden ve ticaret fırsatlarını artıran kamu politikalarını desteklemekte, yazılım korsanlığıyla mücadele etmektedir.