Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu’da 1 Kasım 2021 günü paya dayalı kitle fonlaması turuna çıkan BukyTalk, tura çıktığı ilk gün 211 farklı yatırımcı tarafından 197.355 TL fonlanarak 4 Milyon TL değerleme ile talep ettiği 480.000 TL’lik tutara tam olarak 29 saat 47 dakika ve 20 saniye içerisinde ulaştı. Bu süreyle hız rekoru kıran girişim şirketi, %120 ek fonlamaya izin veren kitle fonlama sisteminde %124,1’lik talep alarak 496.480 TL toplamış oldu.
2018 yılından bu yana 2 binden fazla katılımcıya dijital ortamda İngilizce konuşma pratiği hizmeti veren BukyTalk’un CEO’su Hasan Can Üretmenoğlu,
‘’Aldığımız bu yatırım ile katılımcı sayımızı ve ciromuzu arttırmaya yine üstel büyüme şeklinde devam edeceğiz. Aynı zamanda İngilizce konuşma pratiği konusunda başta Türkiye olmak üzere MENA Bölgesi ve Doğu Avrupa’da ciddi eksiklikler olduğunu saptadık. Hedef pazarlarımız doğrultusunda globale dair ilk adımlarımızı 2022 itibariyle atmaya başlayacağız ve kurumsal çözümlerde ses getirecek büyük projeler ile ilerleyişimizi sürdüreceğiz”
diye konuştu. BukyTalk’u başarılı kampanyası için tebrik eden fonbulucu Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan şöyle konuştu :
“Globaldeki kitle fonlaması platformlarını incelediğimizde kampanyaların 15 dakikada bile başarıyla tamamlanabildiğini gözlemledik. Platformumuzda bir girişimin yalnızca 29 saatte hedeflediği yatırımı toplayabilmesi bizim için çok mutluluk ve umut verici. 29 saatte tamamlanan bir fonlama, dijital girişim yatırımcılığının geldiği noktayı gösteriyor. Gelecekte çok daha kısa sürelerde girişimleri hedeflediği finansmana eriştirebileceğimize gönülden inanıyoruz”
“İngilizce konuşma pratiğinin sosyal medyası olmayı hedefliyoruz’’
BukyTalk’un hizmet süreçlerine ve hedeflerine dair bilgi veren Hasan Can Üretmenoğlu,
‘’BukyTalk olarak şirketimizi sosyal ve eğlenceli bir eğitim platformu olarak konumluyor ve geliştirdiğimiz araçlarla İngilizceyi kolayca öğrenilebilir hale getiriyoruz. Katılımcılar dilerse birebir, dilerlerse kendi seviyelerindeki en fazla 4 katılımcının bulunduğu grup seanslarına dahil olabiliyorlar. Seansta başlayan sosyalleşme sürecini eğlenceli içerik ve paylaşımlarla seans sonrasında da devam ettirerek öğrenimi daima canlı tutan bir topluluk oluşturuyoruz. Katılımcıların birbirlerini ekleyebilecekleri, birbirleriyle mesajlaşabilecekleri, yetenek ve ilgi alanlarına göre kapalı ya da açık gruplar kurabilecekleri bir topluluk ortamı sunmayı amaçlıyor ve konuşma pratiğinin sosyal medyası olmayı hedefliyoruz’’
dedi. BukyTalk CTO’su Emre Baş ise şunları ekledi :
‘’Katılımcılarımızı çok heyecanlandıracak bir aplikasyon hazırlığı içerisindeyiz. Kısa zaman içerisinde uygulamaya alacağımız mobil aplikasyonumuz ile ulaşılabilirliğimizi daha da artıracağımızı öngörüyoruz. Katılımcılarımıza seans ve konuşma pratiği haricinde uygulamamızı daha fazla kullanabilmeleri için time-killer olarak konumlandırdığımız internet istemeyen İngilizce oyunlar, alıştırma içerikler ile metro veya metrobüs gibi toplu ulaşımda da ulaşacağız”.