Pazar, Şubat 28, 2021
No Result
View All Result
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İntegratörler Network Firmaları

Bulut Tabanlı ve Yapay Zeka Destekli Ağ Teknolojilerine Yatırım Artacak

turk-internet.com Basin - turk-internet.com Basin
8 Eylül 2020
- *ARAŞTIRMA, *ŞİRKET HABERLERİ, BT Merkez ve Yöneticileri, Network Firmaları
0
Trend Micro, Microsoft Azure için Yeni Bulut Güvenlik Çözümünü Tanıttı

2021'de Siber Güvenlik Dünyasında Neler Bekleniyor

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba’nın yaptığı bir araştırmaya göre, pandemi kaynaklı iş kayıplarını gidermek adına Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki BT yöneticileri bulut tabanlı ve yapay zeka destekli ağ teknolojilerine daha fazla yatırım yapıyor.

Dünya çapında hazırlanan rapordaki ‘Pandemi sonrasının çalışma ortamına hazırlık’ başlıklı bulgulara göre BT yöneticileri, işgücünün yoğun bir şekilde dağıtık hale gelmesi ve hibrit çalışma düzeninin yükselişine ilişkin sorunlarla karşılaşıyor. BT yöneticilerinin çalışanların ofiste, evde ya da mobil halde kesintisiz bir şekilde çalışmaları için ağ altyapılarını dönüştürmeyi istediğini belirten rapor, bunu yapabilmeleri için sermaye harcamalarını (CapEx) ‘hizmet olarak’ tüketecek çözümlere yöneldiklerini vurguluyor.

Rapora göre, günümüzde abonelik yoluyla alınan BT hizmetlerinin ortalama olarak %26 olan payı, önümüzdeki iki yılda %42,11’e yükselecek. Şirketlerin ‘bir hizmet olarak’ tükettikleri BT çözümlerinin büyük bir çoğunluğu (%50’den fazlası) yine aynı süre zarfında %74’lük artış gösterecek.

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba’nın EMEA bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Morten Illum, şu ifadeleri kullandı;

“Hibrit çalışma alanlarının yükselişiyle beraber BT yöneticileri esnek, güvenli ve uygun fiyatta hassas bir denge kurma baskısı altında. Bildiğimiz haliyle çalışma alanları ciddi anlamda değişime uğradı. Sosyal mesafe ve temassız deneyim gibi yeni normları desteklemek adına kurumsal seviyede bağlanabilirlik, güvenlik ve desteğin sağlanması için ofislerin doğru teknolojilerle donatılması gerekiyor. Her geçen gün daha da zorlayıcı bir hale gelen finansal iklimle birlikte BT yöneticileri, düşük risk ve hesaplı bir yol sunan abonelik modeline yöneliyor”

20’den fazla ülkede ve sekiz ana sektörde birden, 2400 BT yöneticisinin görüşlerine yer verildiği raporda, COVID-19’un ardından hem BT hem de iş taleplerine nasıl yanıt verdiklerini, bunların sonucundaki verdikleri yatırım kararlarını ve nasıl bir tüketim modeli düşündüklerini inceledi. Raporda birçok kritik bulgu ön plana çıktı:

COVID-19’UN KAYDA DEĞER ETKİLERİ

BT yöneticilerinin görüşlerinin yer aldığı rapora göre, COVID-19’un etkisi hem çalışanlarda hem de kısa vadeli ağ yatırımlarında ciddi şekilde hissedildi.

  • Yöneticilerin %16’sı çalışanlarının COVID-19’dan ‘ciddi şekilde’ (geniş çaplı ücretsiz izin ya da geçici işten çıkarma), %33’ü ‘orta derecede’ (bazı iş alanlarında geçici küçülme) ve %41’i de düşük seviyede (çok az sayıda iş kolunda) etkilendiğini söyledi.
  • EMEA bölgesinde Rusya’nın %27’si, Birleşik Arap Emirlikleri’nin %25’i, İsveç ve Fransa’nın %24’ü ‘ciddi şekilde’ etkilendiğini söylerken, %15’lik oranlarıyla en düşük etkilenenler ise İspanya ve Hollanda.
  • COVID-19 yüzünden ağ projelerindeki yatırımlarının ertelendiğini ya da geciktiğini söyleyenlerin oranı %78’iken, projelerin tamamen iptal edildiğini söyleyenlerin oranı ise %19.
  • %59’luk oranıyla İsveç proje iptallerinin en yüksek, %11’ile İtalya ise en düşük olduğu ülke. Aynı bölgede yer alan ülkelerde ciddi farklılıklar bulunuyor: eğitim sektöründe faaliyet gösteren BT yöneticilerinin %37’si ve konaklama sektöründekilerin ise %35’i ağ yatırımlarını iptal etmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

POZİTİF BİR BAKIŞ AÇISI: BÜYÜYEN İHTİYAÇLAR İÇİN YATIRIMLAR

Madalyonun öbür yüzünde ise COVID-19’un gölgesinde, çalışanlarının ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan, ağ yatırımlarını artırmak ya da sürdürmek isteyen BT yöneticileri var.

  • Dünya çapındaki IT yöneticilerinin %38’i bulut tabanlı ağ yatırımlarını artırmayı, %45’i aynı seviyede devam etmeyi ve %15’i de azaltmayı düşünüyor. Bulut tabanlı ağ yatırımlarını artırmayı düşünen bölgeler arasında %32’lik EMEA’ya kıyasla Asya Pasifik bölgesi %45’le dünya lideriydi. Türkiye’de ise bu alanda yatırım yapmayı düşünen BT yöneticilerinde %57’lik, Hindistan’da ise %59’luk bir artış söz konusu. Uzaktan ağ yönetimini mümkün kılan bulut çözümleriyle bu tür yetkinlikler, on-prem(kendi lokalinde) ağ çözümlerinin mümkün olmadığı ya da zorlaştırdığı durumlarda BT ekipleri için cazip bir konumda yer alıyor.
  • BT yöneticileri aynı zamanda ağ takip ve içgörü araçlarını geliştirmeyi düşünüyor: dünya genelinde analitik ve güvence hizmetlerini artırmak isteyenlerin oranı %34, mevcut yatırım seviyelerini korumak isteyenlerin oranı ise %48 ve sadece %15’i bu yöndeki yatırımlarını azaltmayı düşünüyor.
  • Rapor aynı zamanda, tekrar eden görevlerin otomatize edilmesini sağlayan inovatif teknolojilerin, BT ekiplerinin hayatlarını kolaylaştırdığını vurguluyor. Dünya genelindeki IT yöneticilerinin %35’inin yapay zeka tabanlı ağ teknolojilerine yatırım yapmak istediğini ortaya koyduk. %44’lük oranıyla Asya Pasifik bu alanda liderken, EMEA ve Amerika bölgelerinin her ikisinin de oranı ise %30.

YENİ TÜKETİM MODELLERİNİN BENİMSENMESİ YÜKSELİŞ HALİNDE

BT yöneticileri yatırım planlarını şekillendirirken, en iyi değeri sağlayacak ve esnekliğe ulaşacak tüketim modelleri için alternatif arıyorlar.

  • COVID-19 etkisiyle birlikte, Türkiye’deki BT yöneticilerinin %73’ü donanım ve/veya yazılım, %72’si anahtar teslim donanım/yazılım hizmetlerini ve %26’sı da finansal leasing için yeni abonelik modellerini keşfetmeye hazır olduklarını söylüyor. Bu durum, zorlu bir ortamda finansal anlamda daha esnek modellere doğan talebin bir göstergesi.
  • Ağ hizmetlerinde abonelik modeli %61’lik oranıyla en çok Asya Pasifik bölgesinde popüler; %52’yle Amerika ve %50’yle EMEA bölgesi hemen ardından geliyor. Ülke bazında baktığımızda ise en yüksek talep %73’le Türkiye’de. Hindistan’da bu oran %70 ve Çin’de ise %65.
  • Abonelik modelini en çok düşünen küresel endüstriler sırasıyla, %66’yla konaklama sektörü, IT, teknoloji ve telekom sektörü %58 ve eğitim sektörü %57 olarak yer alıyor. COVID-19’un BT üzerindeki etkisi, esneklik ve öngörülebilirlik talebini artırırken, daha önce hiç olmadığı kadar şirket sermaye harcamalarındaki riski de azaltıyor.
  • Buna karşın, dünya genelinde sermaye harcamalarına devam edeceğini söyleyenlerin oranı sadece %8. Buradaki en büyük pay %20’yle Hollanda’dayken, bu ülkeyi %17’lik oranıyla ABD, %16’yla İspanya ve %15’le Fransa izliyor. Sektörler genelinde ise %15’le perakende, dağıtım ve ulaşım sektörleri sermaye harcamalarına devam edeceğini söylerken, eğitim sektörü sadece %5, IT ve teknoloji ve konaklama sektörleri ise %2’lik oranda kalıyor.

Illum, şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz aylarda müşteriler ve çalışanların ihtiyaçları birçok boyutta değişkenlik gösterdi. BT yöneticilerinin daha esnek çözümler araması hiç şaşırtıcı değil. Ağ yönetiminde esneklik ve çeviklik ihtiyacı her zamankinden daha yüksek. Şirketlerde kullanıcıların ağlarda güvenli ve kesintisiz bir deneyim yaşamalarını sağlayacak karmaşıklığı azaltmak, bizim en kritik görevimiz”

Ağ yönetiminde çeviklik ve esneklik ihtiyacı her zamankinden daha büyük ve işletmelerin, kullanıcıların talep ettiği güvenli ve sorunsuz deneyimi sağlamak için ağdaki karmaşıklığı azaltmak artık çok daha büyük bir önem taşımaktadır.

Illum sözlerine şöyle devam ediyor:

“Pandemiyle birlikte birçok şirket daha çevik, uyarlanabilir ve amaca uygun iş modelleri oluşturmak için BT altyapı yatırımlarını yeniden düşünmeye başladı. Her ne kadar süregelen projelerde başta negatif bir etki bırakıyor gibi görünse de, şirket sermaye gereksinimini sınırlayan daha esnek tüketim modelleriyle ilerleyen ağ teknolojilerine yatırım yapmak, sağlam orta vadeli planlar görmek cesaret verici.”

Etiketler: ABD (Amerika Birleşik Devletleri)Ağ TeknolojileriAraştırmaArubaAsya PasifikAvrupa ve Orta Doğu ve Afrika ve Asya (EMEAA)Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)Çin Halk CumhuriyetiFransaHewlett Packard Enterprise (HPE)Hibrit Bulut SistemiHindistanHollandaİspanyaİsveçMorten IllumRusyaYapay Zeka

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
turk-internet.com Basin

turk-internet.com Basin

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Can Türe
  • “Mobilya Dosyası’nın Sonuçları, Türkiye’de İşlenen Benzeri Suçların Cezasız Kalmayacağının Göstergesi Oldu”
Fusun S.Nebil
  • ABD, Sayısal (Dijital) Vergi Konusunu Engellemekten Vazgeçmiş Gözüküyor
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Yeni Avrupa Dolaşım Yönetmeliği: Gizli Sorunlar
Mehmet Taşnikli
  • Akamai, Komuta/Kontrol Sunucusuna Blok Zincirden Ulaşan bir Botnet Buldu
Melike Beykoz
  • Nesnelerin İnterneti 5G’siz Olmuyor
Soykan Özçelik
  • WhatsApp’ı Bırakma Zamanı Geldi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNAN HABERLERİMİZ

  • Nesnelerin İnterneti 5G’siz Olmuyor
  • Facebook Engelledi, Avustralya Haber Siteleri Rekor Sayıda Yüklendi
  • IBM, Watson Health’i Satmayı Düşünüyor
  • Whatsapp Rekabet Kurulu Kararı Sonrası Yeniden Aynı Veri Aktarımını Yapacağını Açıkladı
  • Hint Telekom Şirketi Jio Nasıl 72 Milyar $’lık Değere Ulaştı?

DOSYALAR

  • 2020/09 Dosyası : İleti Yönetim Sistemi
  • 2020/08 Dosyası : Trump’ın Çinli Uygulamalarla Savaşı
  • 20/07 Dosyası : AKP’nin 2020 Sosyal Medya Düzenlemeleri
  • 20/06 Dosyası : ABD’de Protestolar – Sosyal Medya – Trump Çekişmesi
  • 2020/05 Dosyası : Yeniden Düşünmek ; Korona Salgını ve Türkiye

TEKNOPOLİTİK – YOUTUBE

SON YAYIN

BİZİ TAKİP EDİN

  • 6.2k Takipçis
  • 387.4M Takipçis

TWITTER

Facebook Twitter LinkedIn
Türk İnternet

Turk-internet.com 25 Ekim 2000'den beri Hizmetinizde

TURK-İNTERNET

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Kabul Ediyorum
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.