Coca-Cola, 100 yıllık reklam-pazarlama veri ve materyallerini, IBM teknolojisi üzerinde geliştirdiği ‘Dijital Arşiv’e aktardı. 200’den fazla ülkedeki Coca-Cola çalışanları, dahili ağ aracılığıyla dijital arşiv üzerinde online çalışabiliyorlar.
Coca-Cola, 100 yıllık reklam ve pazarlama arşivini, IBM teknolojisiyle geliştirdiği ‘Dijital Arşiv’e aktardı. Yeni Coca-Cola dijital medya sistemi, yüzyıllık kurumsal pazarlama ve reklam ikonlarına masaüstü bilgisayar sistemlerinden çok daha kolay erişim sağlıyor. Coca-Cola çalışanları, gelecek projelerinde kullanmak üzere, dünya çapındaki dahili ağ üzerinden gerekli materyallere çok daha kolay erişip kullanabiliyorlar.
Bugüne kadar yalnızca çok az sayıda medya firması, bu kadar kapsamlı bir dijital varlık yönetimi sistemi girişiminde bulunmuştu ve bu girişimler, temel olarak video üzerine odaklıydı. Oysa bu yeni sistem, Coca-Cola’nın 200’den fazla ülkedeki girişimlerine eşlik edecek ticari birer araç olmasını sağlayacak, entegre bir dijital arşiv kütüphanesinin oluşturulması için metin, görüntü ve video kütüphanelerini bir araya getiriyor.
Yüksek kapasitedeki sistem, materyallerin online depolanması, güncellenmesi, yönetimi ve dağıtımında ortak lokasyonu oluşturuyor. Tarihsel bilgilerin araştırılması, organize edilmesi, dağıtılması ve paylaşılması konusunda kullanıcılara, güçlü bir online tarama aracı da sunuyor. Yeni dijital yönetim sistemi, binlerce video klibi, fotoğrafı ve pazarlama-reklam ikonlarını içeriyor. Ayrıca önemli iç dokümanlarla Olimpiyat Oyunları, FİFA Dünya Kupası ve Süper Bowling gibi etkinlikler için pazarlama kampanyalarını da içeriyor.
Coca-Cola Dijital Arşivi üç ayrı kütüphane şeklinde organize edildi: 9 binden fazla grafikten oluşan görüntü kütüphanesi; 7 binden fazla metinden oluşan doküman kütüphanesi; 25 bini aşkın televizyon reklamı ve kurumsal videoyu içeren reklam kütüphanesi. Bugün Coca-Cola’nın reklam ve pazarlama materyalleri otomatik olarak dijital formatta depolanıyor ve tarihsel kayıtların saklanması için dijital arşive ekleniyor.
Coca-Cola Dijital Arşivi, IBM Content Manager, Lotus Notes ve Lotus Domino yazılımı üzerinde oluşturuldu. IBM’in Global Services proje müdürleri, uygulama geliştiricileri, Web tasarımcıları ve sistem entegratörlerinden oluşan ekibi, projeye IBM deneyimi, uzmanlığı, ürün ve teknolojisini aktardı.
IBM Dijital Medya Çözümleri Genel Müdürü Dick Anderson, “Coca-Cola’nın değeri ölçülemez kurumsal hazinesinden en üst düzeyde yararlanmak konusunda benzersiz bir vizyonu var. Reklam ve marka tarihinin tamamını online Dijital Medya ortamına aktaran ilk firmalar arasında yer alıyor. Bu türden teknolojiler, kuruluşlara, değerli varlıklarını yeni bir amaç doğrultusunda yeniden biçimlendirme olanağı sunmasının yanı sıra; etkinlik, hız, devamlılık ve birlikte çalışma becerilerini iyileştirerek rekabet avantajı da sağlıyor. Coca-Cola, çok önemli yeni bir trendin erken bir aşamasında bulunuyor. e-iş’teki büyüme, görüntü, bilgisayar çıktıları, iş dokümanları ve zengin medya türünde dijital içerik yönetimi ve dağıtımı konusunda gereksinimi artırdı. Araştırmalar, günümüz iş bilgilerinin yüzde 8’inden fazlasının geleneksel veritabanlarının arkasındaki kaynaklarda tutulduğunu ve bu içeriğin yüzde 5’inden daha azının sayısallaştırıldığını ortaya koyuyor” dedi.
Coca-Cola entegre dijital kütüphaneyi dağıtmak için; çeşitli sunucuları, veritabanları ve arşivleriyle iletişim kurabilen, kullanımı kolay bir arabirim yarattı. Coca-Cola reklam ekibi yeni bir kampanya için çalışırken, Dijital Arşivde konu üzerine yaratılmış tüm basılı ve video reklamlarını elde edebiliyor. Pek çok konuyu, farklı veri kaynaklarında bir anahtar kelime, yıl, marka ya da görüntü temelinde arayabiliyor. “Metaverileri” de içeren görüntü ve videolarla ilgili bilgiler; yönetmen, tarih, yasal bilgiler, sınırlamalar, kütüphanedeki diğer materyallerle çapraz ilişkilendirilmiş olarak bulunabiliyor.