Kurumsal İnternet servisleri sunan Comnet, yeni veri merkezini hizmete soktu. 400 metrekarelik merkezden, Türkiye’nin büyük portal’larının yanı sıra irili ufaklı pek çok şirkete hosting ve barındırma hizmetleri veriliyor.
Türkiye’de kurumsal İnternet hizmetlerine odaklı lider servis sağlayıcısı Comnet, yeni veri merkezini hizmete açtı. Genel bir bilgi bankası olarak işlev gören Comnet Veri Merkezi, şirketin yeni binasında 400 metrekarelik bir alana kuruldu. Kurumsal müşterilere hosting ve barındırma (colocation) hizmetlerinin verildiği merkezden yaklaşık 1.000 firma yararlanıyor. Dünya standartlarında bir teknik altyapıya sahip olan veri merkezi, kesintisiz (24×7) destek, güvenli İnternet altyapısı hizmetleri, kolay ve hızlı erişim özellikleriyle dikkat çekiyor.
Comnet Genel Müdürü Kemal Cılız, Aralık 2000 başında hizmete giren yeni veri merkezi hakkında şunları söylüyor: “Türkiye’de İnternet kullanımının, portal’ların ve e-ticaret sitelerinin artmasına paralel olarak bilgi depolama ve sunma hizmetlerinin de önemi arttı. Bu hizmetlerin güvenilir bir ortamda kolay ve hızlı erişilebilir olması gerekiyor. Comnet, en son teknolojilerle kurduğu yeni veri merkeziyle, kurumsal müşterilerine kesintisiz ve kaliteli İnternet hizmetleri vermeyi sürdürecek.”
Uzman Kadro, Güçlü Referanslar
Comnet Veri Merkezi hizmetleri için 8 kişilik uzman bir ekip oluşturuldu. Türkiye’de en geniş kapasiteli transmisyon altyapısına sahip olan merkezde, sunucularda tutulan bilgi kaynakları hızla ve kolayca son kullanıcılara ulaştırılıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden 10-11 sunucuya sahip büyük işletmelere kadar çok geniş bir kitleye hizmet veren merkezin kullanıcıları arasında ideefixe, siberalem.com, arkadas.com, BorsaDirekt, Emdas.net, arabul.com, bigglook.com, Komikaze, Bilgi Üniversitesi eMBA Programı ve İktisat Yatırım gibi önemli portal ve kuruluşlar yer alıyor.
2,4 Gbps’lik transmisyon kapasitesiyle Türkiye’nin en hızlı veri merkezi olan Comnet Veri Merkezi, İnternet’te trafik akışını düzenleyen ve otonom bir İnternet değişim (exchange) altyapısı olan TIX (Turkish Internet Exchange) ile aynı aktarım platformunu paylaşıyor.