Datagate Bilgisayar, mobil yaşamı kolaylaştırıcı ürün ve çözümler sunan ABD’li Belkin International firmasının Türkiye distribütörü oldu. Datagate, bu işbirliğiyle, 2008 sonunda 2 milyon ABD Doları ciro hedefliyor.
Index Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve İMKB’nin en genç bilişim firmalarından olan Datagate Bilgisayar, iPod cihazları, dizüstü bilgisayarlar, ev sinema sistemleri için aksesuvarlar, PureAV markalı kablolar, güç ve dijital kablosuz aksesuvarlar üreten ve ağ (networking) çözümleri sunan Belkin International firmasının Türkiye distribütörü oldu.
Datagate Genel Müdürü Salih Baş, Belkin ürünlerini, hem mevcut ürün portföyünün tamamlayıcısı olarak değerlendirdiklerini, hem de bu ürünlerin satış ve pazarlamasını geleceğe dönük stratejik bir hamle olarak gördüklerini söylüyor. Datagate, Belkin ürünlerinin dağıtımını zincir mağazalar ve Türkiye’deki yaygın bayi kanalı üzerinden gerçekleştirecek.
1983 yılında Kaliforniya’da kurulan Belkin, kullanıcılara evlerinde, otomobillerinde ve hareket halindeyken kesintisiz elektronik entegrasyonu sağlayan, çeşitliliği yüksek bir ürün karması sunuyor. Bir özel sermaye şirketi olan Belkin, iPod cihazları için aksesuvarlar, bilgisayarlar, ev sineması, PureAV kablo serisi, güç ve dijital kablosuz aksesuvarları gibi ürünlere ek olarak ağ çözümleri de üretiyor.
Genel merkezi Los Angeles’ta olan şirketin, Asya Pasifik bölgesinin tamamına yayılmış ofisleri bulunuyor. Avrupa genel merkezi İngiltere’de olan Belkin, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Dubai’de (BAE) de faaliyet gösteriyor.
Belkin’in 2007 yılı cirosu 1,1 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Şirketin gelirlerinin %40’ından fazlası, ABD dışı pazarlardan elde ediliyor. Belkin’in hedefi, önümüzdeki 5 yılda gelirlerini iki katına çıkarmak.



Kaynak : 