• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM Siber Güvenlik Hacker - Siber Saldırı

Dell Technologies Araştırması: Siber Saldırılar ve Yıkıcı Vakalar Yükselişte

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
6 Nisan 2020
-ARAŞTIRMA, Siber Güvenlik
0
Dell Technologies Araştırması: Siber Saldırılar ve Yıkıcı Vakalar Yükselişte

Ericsson, Frost Radar: Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarı 2020 Araştırmasında Lider Olarak Belirlendi

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Dell Technologies, Küresel Veri Koruma Endeksi 2020 Durum Analizi’ni duyurdu ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ülkelerindeki kuruluşların bir yıl öncesine kıyasla neredeyse ortalama %73 daha fazla veri yönettiğini ortaya koydu. Bu ani veri artışıyla birlikte doğal olarak bazı zorluklar da ortaya çıktı. Katılımcıların büyük çoğunluğu (%81), mevcut veri koruma çözümlerinin tüm gelecek iş gereksinimlerini karşılayamayacağını belirtti.

İki yılda bir yayımlanan Küresel Veri Koruma Endeksi’nin devamı olan Durum Analizi’nde, 15 ülkede 250’den fazla çalışana sahip kamusal ve özel kuruluşlarda görev alan 1.000 BT karar alıcısına bu zorlukların ve gelişmiş teknolojilerin veri koruma hazırlığı üzerindeki etkisi soruldu. Bulgular ayrıca veriyi değerli gören ve veri üzerinden değer kazanan veya gelecekte kazanmayı planlayan kuruluş sayısının arttığına (2018’de %70 iken 2019’da %79) dair olumlu bir gelişmeyi de ortaya koyuyor.

Dell Technologies, MERAT Veri Koruma Çözümleri Kıdemli Direktörü Michel Nader, konuyla ilgili şöyle konuştu;

“İnovasyon hızı yeni bir fırsatlar dünyasının kapılarını açarken aynı zamanda riskleri de artırdığı için veri çağı, kuruluşların veri hakkındaki düşünceleri ile veri üzerinden para kazanma ve veriyi koruma şekillerini değiştiriyor. Bu nedenle bir kuruluşun en kritik varlıklarını korumak için doğru stratejileri belirlemek hayati önem taşıyor. Dolayısıyla hangi tehditler çoğalırsa çoğalsın, işletme liderlerinin genel stratejilerinde güvenliğin ve risk yönetiminin oynadığı rolü göz ardı edemeyeceğini hatırlamak önem arz ediyor.”

Yüksek maliyetli kesintiler endişe verici bir hızla artıyor

Araştırmaya göre, kuruluşlar artık 16,40 petabayt (PB) veri yönetiyor ve bu rakam, 2018’deki ortalama 9,47 PB’a kıyasla %73, 2016’daki 1,53PB’a kıyasla %975 artış göstermiş durumda. Tüm bu veriler için en büyük tehdit, sayısı gittikçe artan siber saldırı, veri kaybı ve sistem arıza süreleri gibi çeşitli yıkıcı olaylar. Kuruluşların çoğu (2018’de %80 iken 2019’da %77) geçtiğimiz 12 ay içinde yıkıcı bir olaya maruz kaldı. Ve %60’lık bir diğer dilim de gelecek 12 ay içinde kuruluşlarının yıkıcı bir olay yaşayacağından endişe duyuyor.

Bundan daha endişe verici bir bulgu da birden fazla veri koruma tedarikçisiyle çalışan kuruluşların, verilerine erişimi önleyebilecek bir siber olaya karşı neredeyse iki kat daha zayıf olması (tek bir satıcı kullananların %20’si, iki veya daha fazla satıcı kullananların %35’i). Buna rağmen birden çok veri koruma tedarikçisi kullanmak yaygınlaşıyor: Kuruluşların %78’i iki veya daha fazla sağlayıcının veri koruma çözümlerini tercih ediyor, bu da 2016’daki rakama kıyasla %20 daha fazla.

Kesinti maliyeti de endişe verici bir oranda artıyor. Arıza süresinin ortalama maliyeti 2018’den 2019’a %93 artmış durumda; bu da yıllık olarak tahminen ortalama toplam 517.872 $ yerine 1.000.390 $ maliyet demek. Ancak veri kaybının ortalama maliyeti 2018’de 999.338 $ iken 2019’da 915.994 $’a geriledi. Bu maliyetler, tek bir veri koruma tedarikçisi kullanan kuruluşlara kıyasla birden çok satıcı kullanan kuruluşlarda çok daha büyük bir artış gösterdi: arızaya ilişkin maliyetlerde neredeyse ortalama iki kat, veri kaybı maliyetlerindeyse neredeyse ortalama beş kat daha fazla.

Gelişmekte olan teknolojiler veri koruma çözümlerini zorluyor

Yeni teknolojiler gelişmeye ve dijital dünyayı şekillendirmeye devam ettikçe kuruluşlar, daha iyi iş sonuçları elde etmek için bu teknolojileri kullanmayı öğreniyor. Araştırmaya göre neredeyse tüm bölgesel kuruluşlar yeni veya gelişmekte olan teknolojilere belirli bir düzeyde yatırım yapıyor. Ancak katılımcıların neredeyse dörtte üçü (%69), bu gelişmekte olan teknolojilerin veri koruma konusunda daha fazla karmaşıklık yarattığına inanırken %56’sı gelişmekte olan teknolojilerin veri koruma için risk oluşturduğunu belirtiyor. Yeni veya gelişmekte olan teknolojileri kullananların yarısından fazlası, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bu teknolojiler için yeterli veri koruma çözümleri bulmakta zorlanıyor:

  • 5G ve bulut uç altyapısı (%61)
  • Yapay zeka ve makine öğrenimi platformları (%51)
  • Bulut tabanlı uygulamalar (%52)
  • Nesnelerin İnterneti ve uç nokta (%56)
  • Robotik süreç otomasyonu (%47)

Araştırmaya göre ayrıca katılımcıların %81’i, kuruluşlarındaki mevcut veri koruma çözümlerinin gelecek tüm iş zorluklarını karşılamaya yeterli olmayacağına inanıyor. Katılımcılar şu alanlarda güven yetersizliği yaşıyor:

  • Siber saldırılardan verileri kurtarma (%73)
  • Veri kaybı olaylarından sonra verileri kurtarma (%69)
  • Bölgesel veri yönetişimi yönetmeliklerine uyum sağlama (%66)
  • Yedekleme ve kurtarma hizmet düzeyi hedeflerine ulaşma (%67)

Veri koruma ve bulut güçlerini birleştiriyor

İşletmeler, yeni iş uygulamaları dağıtırken bulut yaklaşımlarını karışık halde kullanıyor ve kapsayıcılar, bulut tabanlı uygulamalar, hizmet olarak yazılım uygulamaları gibi iş yüklerini korumayı amaçlıyor. Bulgulara göre kuruluşlar, bunlar gibi yeni uygulamaların dağıtım ortamları olarak genel bulut veya hizmet olarak yazılım (%36), hibrit bulut (%39) ve özel bulutu (%39) tercih ediyor. Bunun yanı sıra ankete katılan kuruluşların %86’sı, veri koruma sağlayıcılarının bulut tabanlı uygulamaları korumasının zorunlu veya son derece önemli olduğu kanısında.

Nader, şu ifadeleri kullandı;

“Bu bulgular, veri korumanın şirketlerin iş stratejisinin merkezinde yer alması gerektiğini kanıtlıyor. Veri çeşitliliği daha karmaşık hale geldikçe kuruluşların çok platformlu ve çok bulutlu bir dünyada ölçeklendirilebilecek, çevik ve sürdürülebilir veri koruma stratejilerine ihtiyacı var.”

Etiketler: 5GAraştırmaAvrupa ve Orta Doğu ve Afrika ve Asya (EMEAA)Bilgi Teknolojileri (BT)Bulut BilişimBulut BilişimBüyük VeriDell TechnologiesHacker - Siber SaldırıHibrit Bulut SistemiIoT (Nesnelerin Interneti)Michel NaderSiber SaldırıVeri GüvenliğiVeri SızıntısıYapay Zeka (AI)

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

SEÇİM/SANDIK GÜVENLİĞİ

14 Mayıs 2023 Seçimi için - Seçim ve Sandık Güvenliği

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Picus: ODTÜ Kampüsünden Globale Uzanan Bir Başarı Hikayesi
blank
Fusun S.Nebil
  • Seçim Sonrası İlk Zam Türk Telekom Toptan’dan (Dolayısıyla Diğer Operatörler de)
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Telekomünikasyon Konsolidasyonu İspanya’dan mı Başlıyor?
blank
Mehmet Taşnikli
  • AB’deki Telekom Firmaları, 5G’ye Geçerken İnternet Devlerinden Para İstiyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Köy ve Mezralara Temsilci ve Müşahid Göndermek Lazım
  • Sosyal Medyadaki Hile Bilgileri ve sts.chp.org.tr Üzerine Notlar
  • Onursal Adıgüzel Görevden Ayrıldığında, Sorun Biter mi?
  • Kabahat Çobanın Oyunda mı?
  • İnternet Kısıtlamaları Olursa, Nasıl Aşarız?

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.