Günün ilerleyen saatlerinde ise TheStreet.com, Verizon’un aynı zamanda Sprint’i de almak için çalışmalar yaptığını, Telcos’un ise SBC ve AT&T arasındaki bomba birleşmeyi takip etmek için çalışmalara başladığını duyurdu.
Bu kargaşanın içinde BellSouth’un neden bulunmadığı merak konusu oldu. Eğer Bebek Bell kardeşleri uzak mesafe devlerini kaparsa o geride kalabilir.
Bell’ler, yerel telefon sistemlerindeki hakimiyetleri ve hazır müşteri portföyleri ile uzun mesafe pazarına girdiklerinde büyük bir etki oluşturdular ve AT&T ve MCI şirketlerinin uzak mesafe pazarından çıkıp işletmeler için olan pazara gitmelerini sağladılar. Ve şimdi işi bitirmek için hazırlanmış görünüyorlar.
Hisse fiyatları Cuma günü, Amazon.com’un beklenen gelir seviyelerini tutturamamış olmasıyla düşüşe geçti ve dördüncü çeyrek üretkenlik büyümesi beklenenin altında gerçekleşti.
Nasdaq 17 puan gerileyerek 2057, S&P500 3 puan kaybederek 1189 ve Dow 3 puan kaybederek 10,593 seviyesine geriledi. NYSE’de hacim azalarak 1.55 milyar hisseye geriledi ve Nasdaq’da 2 milyara yükseldi. NYSE’de üşüşe geçenler 17-15, Nasdaq’da düşüşe geçenler 18-12 civarındaydı. Zarar beklentisi NYSE’de %59, Nasdaq’da ise %73 oldu. Yeni yüksekler ve yeni düşükler NYSE’de 249-18 ve Nasdaq’da 119-49 oldu.
Kapanıştan sonra DoubleClick’in tahminleri aştığı ve AskJeeves’in gelir tahminlerini aştığı ama kâr tahminlerini tutturamadığı görüldü.
Gün boyunca Amazon sonuçlarında %14 düşüş görüldü, CNET ise uyarı üzerine %14 kaybetti.
Mercury Interactive ve Quest Software sonuçları dalgalandı.
Alcatel ve BMC aynı şekilde değer kaybetti.

Kaynak : 