Çarşamba, Aralık 11, 2019
No Result
View All Result
Türk İnternet
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa ŞİRKET HABERLERİ

Endeavor Türkiye’nin Hayata Geçirdiği “Scale Up Girişimci Hızlandırma Programı” Başlıyor

turk-internet.com Haber Merkezi - turk-internet.com Haber Merkezi
21 Aralık 2018
- ŞİRKET HABERLERİ, Yatırım / Yatırımcılar
0
Endeavor Türkiye’nin Hayata Geçirdiği “Scale Up Girişimci Hızlandırma Programı” Başlıyor
7.3k
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Endeavor Türkiye’nin İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, İstanbul Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında ve P&G Türkiye iş birliği ile hayata geçirdiği ScaleUp Girişimci Hızlandırma Programı’nın lansmanı; proje ortakları, destekçileri ve girişim ekosistemi paydaşlarının katılımı ile Kolektif House ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Endeavor Türkiye’nin başlatacağı ScaleUp Programı kapsamı ve hedef kitlesi itibariyle Türkiye’de ilklerden biri olup, girişimcilik ekosistemine yeni ve farklı bir değer önerisi getirmeyi hedefliyor. Şubat 2019’da başlayacak ilk dönemine 20 girişimi kabul etmeye hazırlanan ScaleUp Girişimci Hızlandırma Programı, girişimlere özel olarak hazırlanmış içerik ve destekleri ile globalleşme ve ölçeklenerek büyüme hedefine ulaşmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Açılış konuşmalarını Endeavor Türkiye adına Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Bahçeşehir Üniversitesi adına Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi YK Üyesi Dr. Selçuk Tuzcuoğlu, İstanbul Valiliği adına İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Harun Yaman ve P&G adına, Türkiye ve Kafkasya Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun yaptığı toplantının ana konuşmacısı ise M. Serdar Kuzuloğlu oldu.

Serdar Kuzuloğlu’nun ilham dolu konuşmasının ardından Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen’in yönettiği ScaleUp Girişimci Paneli’ne, Endeavor Girişimcileri; Armut Kurucu ve CEO’su Başak Taşpınar Değim, Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir ve Binnaz & Faladdin Kurucu Ortağı & CEO’su Sertaç Taşdelen katılarak girişimcilik dünyasının merak edilenleri ve uluslararası arenada yaşadıkları tecrübeleri paylaştılar.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, ”Endeavor, dünyanın dört tarafında ofisleri olan, uluslararası büyüme yolunda giden şirketler için çok değerli bir network. Bizim de ScaleUp Programındaki en büyük amacımız bu network’ün de gücü ile büyüme ve yurt dışına açılma süreçlerini ve girişimciler arası tecrübe paylaşımını esas alan bir proje yürütmek. Ne iş yapıyorsanız yapın konjonktür çok hızlı değişiyor ve küçük girişimlerin globalleşmesi kolay değil. Fakat, şu an bir girişimin istediği boyuta gelebilmesi için yurt dışına açılmak lüks değil mecburiyet haline geldi. Türkiye’de zehir gibi, büyümek ve gelişmek isteyen bir gençlik var, biz de bu yolda yürüyenlere destek olmak istiyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi YK Üyesi Dr. Selçuk Tuzcuoğlu “Bahçeşehir Üniversitesi olarak endüstri ile birlikte sürdürdüğümüz işbirliklerine özel bir önem veriyoruz. Bu bağlamda Endeavor Scaleup Hızlandırma Programı’ndaki paydaşlığımız da bizler için çok değerli. Uğur Eğitim Kurumları olarak sadece üniversite öğrencilerinin değil, lise hatta ortaokul öğrencilerinin bile girişimcilik yönünde bilgilendirilmesi ve desteklenmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Yeni kurulan BAU Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Girişimcilik destekleri konusunda yapacağımız çalışmalarımızın yeni merkez üssü olarak tasarlandı. Bizler eğitim sektöründeki bir girişimin uluslararasılaşması konusundaki deneyimimiz ile Endeavor Girişimcilerinin dünyaya açılmaları konusunda da birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz.”dedi.

P&G Turkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise konuşmasında, P&G’nin 181 yıldır yenilikçilik ve araştırma gücüyle büyüdüğüne vurgu yaptı. P&G’nin girişimciliği destekleme noktasında 3 temel görüşünden bahseden Turnaoğlu, bunları, yenilikçi fikirlerle yan yana kalarak inovatif geni taze tutmak, büyük bir kısmı Y kuşağı olan çalışanları şirket içi girişimcilik için desteklemek, ilham vererek motive etmek, son olarak da; topluma ve ekonomiye katkı sunmak olarak sıraladı. Turnaoğlu, “İşte bugün tanıtımı amacıyla bir araya geldiğimiz Scale-Up – Hızlandırma Programı buna, yani geleceği iyileştirmeye hizmet edecek. Yeni fikirler hayat bulacak, uygulamaya konulacak, yeni ufuklar açacak, sürdürülebilir bir dünya çalışmalarına katkıda bulunacak. Biz de P&G olarak program boyunca markalarımızla dahil olmaya, uzmanlık alanlarımızda destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

M. Serdar Kuzuloğlu, “Girişimcilik vahşi bir doğada bir bahçe yaratmaya benzetilebilir. Artık farklı bir iş kültürü var. İster girişimde ister kurumsalda her kişiye “Bu iş sen olmazsan olmaz, bu yüzden sen buradasın” ruhunu vermek, kişiye bunu hissettirmek zorundayız. Ezber bozan, hedef kitlesinin şartların iyi inceleyen, ürün ve hizmetlerinin müşterideki karşılığını doğru belirleyen girişimciler başarı yolunda hızlı ilerliyor. Başarı muğlak bir konu ve başarıya ulaşmak için emek gerekiyor. Öncelikle net bir başarı hedefi belirlemelisiniz. Ne olursa kendimizi başarılı göreceğiz? Karşılaştığımız başarılarda kaçırdığımız bir şey var; onlar için harcanan emek. Başarının arkasındaki hikayelerle daha çok ilgilenmeliyiz.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK… YÜKSEK GELİR VE İSTİHDAM KATKISI SUNAN BİR PROGRAM

Strategy & Endeavor tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, “MENA bölgesindeki başarılı Scale Up şirketler, KOBI’lerden 3,4 kat daha fazla gelir elde edip 8 kat daha fazla istihdam yaratmaktadır. Ölçümlenebilir başarı göstergelerine sahip bu girişimler, bulundukları ekonomilere yüksek gelir ve istihdam katkısı sunarlar. Bu gerçekten hareketle oluşturulan ScaleUp Programı, ürün-pazar uyumunu sağlamış, ve hızlı büyüme aşamasına ulaşmış ScaleUp girişimlere yönelik, her biri 6 ay süren iki ayrı dönem halinde uygulanacak.

2019 yılında toplam 40 girişim, ScaleUp Programı’na dahil edilecek. Programa başvurmak isteyen girişimlerin en az bir sene önce kurulmuş olmaları, yıllık en az 250.000 TL ciroya sahip olmaları ve ürün ve hizmetleri ile aktif faaliyet yürütmeleri gerekiyor.

Etiketler: Bahçeşehir ÜniversitesiBaşak Taşpınar DeğimEmre KurttepeliEndeavor TürkiyeHande ÇilingirHarun Yamanİstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)İstanbul ValiliğiM. Serdar KuzuloğluP&G TürkiyeScaleUp Girişimci Hızlandırma ProgramıSelçuk TuzcuoğluSertaç TaşdelenTankut Turnaoğlu

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
turk-internet.com Haber Merkezi

turk-internet.com Haber Merkezi

Turk-internet.com Haber Merkezi Türk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur. Editör icin [email protected] ya da [email protected]

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Trend
  • Yorum
  • En son
Mühendisler İçin Sık Yapılan Öz Geçmiş (CV) Hataları

Mühendisler İçin Sık Yapılan Öz Geçmiş (CV) Hataları

27 Kasım 2019
2020 ABD Başkanlık Seçimi Adaylarından Birisi Kripto Para Bağışları Kabul Edeceğini Açıkladı

Birisi 310 Milyon $’lık Bitcoin Hareketi Yaptı

26 Kasım 2019
MenaPay BlockChain Yatırımlarına Devam Ediyor

MenaPay, 2019 Fintech100 Raporunda ‘Büyüyen Şirketler’ Listesine Girdi

26 Kasım 2019
Garanti Bankası Siber Saldırısı Bize Ne Gösterdi – 2 (Detaylar)

Garanti Bankası Siber Saldırısı Bize Ne Gösterdi – 2 (Detaylar)

2 Aralık 2019
Afet – Acil Durumda, Alternatif Haberleşme Önerisi; Telsizler

Afet – Acil Durumda, Alternatif Haberleşme Önerisi; Telsizler

1
Garanti Siber Saldırısı Türkiye’nin 4 Yıl Sonra Hala Ödevlerini Yapmadığını Gösterdi

Garanti Siber Saldırısı Türkiye’nin 4 Yıl Sonra Hala Ödevlerini Yapmadığını Gösterdi

1
463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı

463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı

11 Aralık 2019
Efsane Cuma’da Patlayan Kargo Firmaları Oldu

Efsane Cuma’da Patlayan Kargo Firmaları Oldu

11 Aralık 2019
Black Friday İnternette 7 Milyon Kişiyi Ağırladı

Black Friday İnternette 7 Milyon Kişiyi Ağırladı

11 Aralık 2019
n11.com, İstanbul’da İş Ortaklarına ‘E-Ticaret Eğitimi’ Verdi

n11.com, İstanbul’da İş Ortaklarına ‘E-Ticaret Eğitimi’ Verdi

11 Aralık 2019

YAZARLAR

Fusun S.Nebil
  • 463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı
Gülara Tırpançeker
  • Mahremiyet ve Veri Koruma
Melike Beykoz
  • Yıl 2019 : Yapay Zekâ Neler Yapabiliyor, Ya Tehditler?
Niyazi Saral
  • 2020-21 Yılları Popüler Yazılım Meslekleri

ANKET

Afette haberleşme için Telsizin önemi ortaya çıktı. Telsiz Kullanmayı Öğrenmek İstiyor musunuz?

  • Evet (78%, 83 Oylar)
  • Bilmiyorum (13%, 14 Oylar)
  • Hayır (9%, 10 Oylar)

Toplam oy veren: 107

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

DOSYALAR

  • 2019 Kasım Dosyası : Adil Kullanım Noktası (AKN)
  • 2019 Ekim Dosyası : Bilişim ve Telekomünikasyonda Ambargo ve Yaptırım
  • 2019 Eylül Dosyası : Deprem ve Diğer Afetlerde Haberleşme
  • 2019 Ağustos Dosyası : ULAK (4G Baz İstasyonu)
  • 2019 Temmuz Dosyası : Fatih (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi
  • 2019 Haziran Dosyası : Kişisel Verilerin Korunması Gelişmeleri
  • 2019 Mayıs Dosyası : Sahte İçerik
  • 2019 Nisan Dosyası : Yayın Akışlı (Streaming Media) Medya
  • 2016 Ekim Dosyası : Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) Gelişmeleri

BİZİ TAKİP EDİN

  • 6k Takipçis
  • 321.5M Takipçis

TWITTER

Facebook Twitter LinkedIn
Türk İnternet

Turk-internet.com Haber Merkezi Türk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur.

TURK-İNTERNET

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2018 Türk İnternet - Bu sitenin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

No Result
View All Result
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda

© Copyrights 2000-2018 Türk İnternet - Bu sitenin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Kabul Ediyorum
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.