• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa YENİ TEKNOLOJİLER Yeni Ekonomi Finans & Ekonomi

Finansal Robot Gündeme Giriyor

Farklı ürün sağlayıcıların, farklı finansal ürünlerini proses edebilen ve bunların özelliklerini tanıyıp, karşılaştırabilen bir yazılım sistemi olan “Finansal Robot” dünyada olduğu gibi bir süre sonra Türkiye’nin de gündemine girecek. SFS Genel Müdürü Ercan Turfan, turk-internet.com’un sorlarını yanıtladı.

Serap Naz Başar-Serap Naz Başar
16 Ekim 2001
-Finans & Ekonomi
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Farklı ürün sağlayıcıların, farklı finansal ürünlerini proses edebilen ve bunların özelliklerini tanıyıp, karşılaştırabilen bir yazılım sistemi olan “Finansal Robot” dünyada olduğu gibi bir süre sonra Türkiye’nin de gündemine girecek. SFS Genel Müdürü Ercan Turfan, turk-internet.com’un sorlarını yanıtladı.

Finansal Robot nedir?

Ercan Turfan : Farklı ürün sağlayıcıların, farklı finansal ürünlerini proses edebilen ve bunların özelliklerini tanıyıp, karşılaştırabilen bir yazlım sistemidir. Özellikle bankalar, farklı sigorta şirketlerinin ürünlerini satan, farklı bankacılık ürünlerini pazarlayan (leasing, factoring gibi) şirketler buna ihtiyaç duyuyorlar. Ancak bu ihtiyaç Türkiye’nin gündemine henüz fazlası ile girmiş değil.

Bunun sebepleri nelerdir?

Turfan : Bankalar ya da sigorta şirketleri kendi operasyonel sistemlerini, kendi ürünlerini, yazılım içerisine uygulanması ile uğraşıyorlar. Bir süre sonra dünyada olduğu gibi bu tip finansal robotlar, özellikle internet üzerinde çalışılacak finansal robotlar gündeme gelecek. Çok şirketli acenteler, otomobil bayileri (otomobil satışı dışında banka kredileri ve sigorta poliçeleri gibi işlemler de yapıyorlar) birtakım pazarlama şirketleri oluşuyor. Müşterinin ihtiyaç duyduğu farklı ürün sağlayıcılarının ürünlerini birarada görmek, bunları aynı elden satınalmak ve daha az zaman ayırmak istediği için bu tip şirketler oluşuyor Türkiye’de Finansal robot ihtiyacı giderek artacak.Yurtdışına çıkmak isteyen ve buna hazırlanan bir firma olarak StraMar’ın içerisine bu yapıyı koyduk.

Bu yapı altında çalışan kurumlar var mı?

Turfan : Brokerler zaten böyle bir yapı altında çalışıyorlar (25-30 şirket ile çalışan brokerlar). Bizim şu anda hizmet verdiğimiz üç kurum var. Commercial Union Elementer Sigortacılık, Commercial Union Hayat ve Emeklilik Sigortacılığı ve Denizbank’ta ayrı ayrı projeler halinde denenen StraMar bu ürünlerin biraraya getirildiği finansal robot olarak çalışıyor.

StraMar’ın içinde kaç fonksiyon bulunuyor ve bu fonksiyonlar isteğe göre artırılabilyor mu?

Turfan : StraMar’ın içerisinde 3.500 fonksiyon bulunuyor ve müşterinin ihtiyacı doğrultusunda yeni fonksiyonlar ekleyebiliyoruz.

En çok kullanılan fonksiyonlar hangisi?

Turfan : En çok kullanılan değil de en çok tercih edilen fonksiyonlar diyelim. Bir şirketin tüm pazarlama stratejisinin tanımlanabildiği “Pazarlama Karması Motoru” ve “Müşteri Bilgi Sistemi”nin genişletilebilmesini sağlayan dizaynırlar.

Pazarlama Karması Motoru’nun işlevi nedir?

Turfan: StraMar, finansal robot olarak herhangi bir ürünü veya herhangi bir ürün sağlayıcısını tanımıyor. Ancak StraMar Insurance’nin içerisinde robot olarak bir sigortacılık deneyimi, StraMar Bank’in içerisinde de bankacılık deneyimi bulunuyor. Sigorta şirketlerini ele aldığımızda ürün özelikleri, müşteri bilgisini nasıl takip ettiği, uyguladığı komisyonlar, satış kanallarının çalışma sistemi vb.gibi bir takım farklılıklar bulunuyor. Bu farklılıklar müşteriye ve kanallara ulaşmakta çok önemli. Dolayısı ile Pazarlama Karması Motoru, bir şirketin stratejilerini tanımlayabilmesi için gerekli tüm araçları sağlıyor. Bu açıdan Pazarlama Karması Motoru için, StraMar’ın ana motoru diyebiliriz.

StraDor nedir, StraMar’ın içerisinde mi yeralıyor?

Turfan : StraDor, kurumsal yönetim sistemidir. Kurumların bilgilerini tek bir havuzda takip edebilme imkanı veren ve StraMar’ın içerisinde bulunan opsiyonel bir bölüm.Ürün araştırmaları, rakip araştırmaları, pazarlama konusunda yaptığımız araştırmalar, insan kaynaklarında prosedürler, kalite belgelerimiz ve her türlü raporlamalar StraDor’un içerisine girebiliyor. Bu aslında döküman yönetim sistemlerinde ve bilgi yönetim sistemlerindeki genel özelliklerdir.

Kolay ve çabuk adapte edilebilen bir alternatif olarak sunulması nedeniyle StraMar’ın içerisine koyduk. Özellikle büyük sistemler için StraDor yerine, şirketlerin uzmanlaşmış farklı doküman yönetim sistemleriyle entegrasyonunu tavsiye ediyoruz. Dolayısı ile o firmalarla entegre olarak çalışmayı arzu ediyoruz.

Mükerrerlik kontrol sistemi hakkında bilgi verir misiniz?

Turfan : Türkiye’de nüfus idareleri sistemi olmaması devletten kaynaklanan bir yapı ve bu bütün kurumlara yansıyor. Kurumlar, ayırt edici özellikler olmadığı için (Ahmet Yılmaz, Mehmet Yılmaz gibi) isimleri müşteri sistemlerinde birden fazla görebiliyorlar. Dolayısı ile müşteriyi tanımakta güçlük çekiyorlar ve herşey birbirine karışırıyor.

Bu durumda bir çağrı merkezinden müşteriye hizmet verilebilmesi, bunun özelliklerinin görülmesi mümkün değil. İşin başı, mükerrerlik kontrol sistemini kurmakta, tek bir müşteri bilgi sistemi olması, tanımların gerçekleşebilmesi ve bir kişinin iki kişi gibi görülmemesi için mükrerrerlik kontrol sistemi çok önemli bir nokta.

Müşteri inceleme sisteminiz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Turfan : Bizim konumuz sigortacılık ve bankacılık, ancak Müşteri İnceleme Sistemi tüm kurumların elinde olması gereken bir sistem. Müşteri ile ilgili; tahsilat, müşterinin özellikleri, satış temsilcilerinin o müşteri hakkında topladıkları bilgiler, müşteri ile ilgili kurum içerisinde oluşan tüm aktiviteler, dokümanlar vs.bilgileri birarada toplayan bir yapı olması lazım. Bu StraMar’ın yatay yapısını da destekliyor. Sadece sigorta ve banka değil, tüm kurumlarda çalışabiliyor.

SFS, StraMar’ı kendi bünyesinde kullanıyor mu?

Turfan : Çok boyutlu kullanılamıyor ama yine de bizim tipimizdeki kurumlarda da geçerli.

Satış kanalı olarak internet baz alınmalı mı?

Turfan : İnternet, işlerimizi kolaylaştırmak için kullandığımız bir iletişim aracıdır. Bu yapısıyla baktığımızda, insan ve kurum iletişimini artırmamız için kullanmalıyız. İnternet, bütün satışımızı yapacak bir ortam kesinlikle değil. Dünyada da böyle kurulmuş olan organizasyonların hepsi batıyor.

SFS nasıl bir sinerji yaratıyor?

Turfan : SFS’nin bilgi birikimi, müşterilerinden ve personelinden kaynaklanıyor. Yani gücümüzü insan kaynaklarımızdan ve müşterilerimizden alıyoruz. Onların bilgi birikimi, belli bir kurumsal bilgi yapısı içinde odaklanıyor. Bu bilgi birikiminden kaynaklanan özellikler ile kurumların birbirleri arasındaki iletişimi sağlamalarında, geliştirdiğimiz ürünlerin önemli olacağını ve bu sinerjide ufak da olsa faydamız olacağını düşünüyoruz. Türkiye’de yabancı kurumlarla yarışabilmek ve Türk ürünlerinin yurtdışında da satılabilmesi için bu sinerji son derece önemli.

Ercan Turfan Kimdir?

1968 doğumlu olan ErcanTurfan, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliginden mezun. Endustri Mühendisliğ yüksek lisans tezini “Sigortacılık Sektöründe Enformasyon Sistemleri” konusunda veren Turfan, halen endüstri mühendisliği doktora programına devam ediyor. Daha önce iki yıl sigorta sektöründe ve okul yıllarında da bilgiişlem sektöründe görev aldı.
SFS’nin CRM ve sigorta ürünlerinin mimarlığını üstlenen Turfan, yüzü aşkın orta ve büyük ölçekli projenin koordinatörlüğünü yaptı.

SFS Hakkında Bilgi

İstanbul Genel Merkez, Ankara ve İzmir ofislerinde 100’ün üzerinde uzman kadrosu ile Yönetim Sistemleri yazılım ürünleri gerçekleştirmekte olan SFS Gubu, Microsoft ve Oracle’nin uluslararası çözüm ortağıdır. Deloittle&Touche, Arthur Andersan gibi uluslararası danışmanlık firmaları ile ortak projeler yürüten SFS Grubu içinde: SFS, SFS-MAN, SFS-DEV, SFS Uluslararası’dan oluşan dört şirket bulunmaktadır. Müşterileri arasında (2000 yılı itibarı ile) 3 Holding, 16 sigorta şirketi, 22 banka, 58 büyük sınai ve ticari kurum, yüzlerce sigorta acentesi ve bir bakanlık bulunuyor.

Etiketler: Söyleşi - Röportaj

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • TikTok’u Yasaklarlarsa, Biden ve Demokratlar, Z Neslinin Tokadını Yerler mi?
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Çip Dünyasının Devi ARM, Halka Arz Öncesi Fiyatları Yükseltmeye Uğraşıyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Operatöre Ceza Verdik, Gelecek Depreme Kadar Kötü Haberleşmeyi Unutun
  • Meta’nın Güvenlik Yöneticisi, Yunanlılar Tarafından Hacklendi ve 1 Yıl Takip Edildi
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • Bilişim Uzmanlarının Büyüyen Sorunu Tükenmişlik Sendromu

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.