ABBYY firmasının başarılı OCR yazılımının yeni versiyonu FineReader 7.0, 5 Kasım tarihinde Swiss Otel’de yapılan bir basın toplantısıyla tanıtılarak Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunuldu. ABBYY’nin OCR yazılımı FineReader’ın yeni versiyonu, kağıt dokümanları ve PDF dosyalarını artırılmış doğruluk oranı ve eklenen yeni özellikler ile yönetilebilir elektronik veriler haline dönüştürür.
Türkiye temsilciliğini KETS’in yaptığı ABBYY FineReader, yeni sürümüyle kullanıcılarına iyileştirilmiş doğruluk oranı, kelime doğrulama, format saklama, XML çıktısı alma ve PDF dönüştürme özellikleri sağlıyor. Bir OCR (Optical Character Recognition) ve doküman dönüşüm programı olan FineReader 7.0, Word, Excel ve PDF gibi statik kağıt ortamdaki dokümanları dinamik elektronik dokümanlara dönüştürerek düzeltilebilir, değiştirilebilir, edit edilebilir ve elektronik olarak arşivlenebilir hale getirir. ABBYY’nin ödüllü OCR programının yeni versiyonu, basılı belgelerin elektronik dokümanlara dönüştürülmesi işleminde önceki versiyona göre %25 arttırılmış tanıma doğruluğuna sahip. FineReader 7.0, artık PowerPoint slaytlarını ve handout’larını da tanıyor ve PowerPoint XP ve 2003’e aktarma işlemini destekliyor.
Ürünün yeni versiyonu, ev kullanıcıları ve küçük işletmeler için Professional Edition ve büyük çaplı kurumsal ağlar için hazırlanmış, kullanıcılarına network üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı, sözlük oluşturma ve eş zamanlı kullanım gibi olanaklar sağlayan Corporate Edition ile Türk kullanıcılarının beğenisine sunuldu.
ABBYY firmasının Türkiye temsilcisi KETS firmasının sahibi Mustafa Savaşan, yeni sürümün tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “10 yıldır Türkiye’de OCR ürünleri pazarlıyoruz. Her geçen yıl, hem teknolojideki yenilikler, hem de bilgisayar teknolojisi ve onun yan ürünlerinin hayatımıza daha da çok girmesiyle bu pazar gelişme kaydediyor. FineReader ise duyurusunu yaptığımız her yeni versiyonda önemli gelişmeler kaydediyor ve daha da akıllı hale geliyor. FineReader 7.0 ile ABBYY, doküman dönüşüm doğruluğundaki liderliğini sürdürüyor. FineReader, kullanıcıların dokümanları yeniden yazma, düzeltme ve kontrol için harcadıkları zaman ve enerjiden tasarruf etmelerini sağlar. FineReader 7.0, şirketlerin statik dokümanlarını düzeltilebilir ve yenilebilir formatlara dönüştürmesine izin verir. Böylece şirket ortamlarında doküman dönüştürme maliyetlerini azaltır ve şirket verimliliğini arttırır.” dedi.
Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan ABBYY Software House’un Ukrayna direktörü Gregory Lipich, FineReader’ın yeni kolaylıklarından bahsederken, “FineReader 7.0, yeni versiyonunda 4 ayrı alfabeyi ve 177 ayrı dili tanıyor. Ayrıca, Türkçe dahil olmak üzere en çok kullanılan 34 dilde birer sözlüğe de sahip. Kağıt dokümanları fazla efor sarfetmeden FineReader ile elektronik yaşayan dokümanlar haline dönüştürerek içeriklerinde değişiklik yapabilir, anahtar sözcüğe göre arama yapabilir, elektronik olarak sınıflayabilir ve erişilebilir bir şekilde depolayabilirsiniz” dedi. Lipich, konuşmasında ABBYY’nin dünyadaki yerinden de bahsederek, “ABBYY’i pazardaki rakiplerinden ayıran ve lider yapan özelliklerinden birisi de, dünya çapında kurduğu köklü ve güçlü ortaklarıdır. Şu an, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Samsung Electronics, Toshiba ve Siemens gibi bir çok şirketle çalışmaktayız.” dedi.
KETS Hakkında;
Dünyada, bilgisayar sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek ülkemize yeni ürün ve teknolojilerin tanıtılması, geliştirilmesi, satışı ve teknik desteği alanlarında hizmet vermek amacıyla 1987 yılında kurulan KETS, çalışmalarını ofis otomasyonu ve doküman yönetimi alanında yoğunlaştırmıştır. Ofis içinde oluşturulan veya dışarıdan gelen her çeşit yazılı veya basılı dokümanın bilgisayar ortamında belirli kriterlere göre dizinlenerek saklanmasına, erişilmesine ve fakslanmasına olanak tanıyan pratik ve ekonomik çözümler sunmaktadır.



Kaynak : 