web analytics
Cuma, Haziran 5, 2026
No Result
View All Result
  • Giriş
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Uzay ve Uydu Sistemleri

Garanti’den Alışveriş Portalı

Garanti Bankası Elektronik Ticaret Yönetmeni Savaş Şakar, Eylül ayında “Garanti Alışveriş” portalını açacaklarını söyledi. Garanti Alışveriş portalında ilk kez “kişileştirilmiş” sayfaları uygulamaya başlayacaklarını belirten Şakar, “Kullanıcı siteye degil, site kullanıcıya alışacak” dedi. Garanti Bankası’nın bir e-ticaret ürünü “satmaktan” e-ticaret “çözümü” sunmaya doğru ilerledigini vurgulayan Savaş Şakar, turk-internet.com’dan Gülden Tozkoparan’ın sorularını cevapladı:

Gülden Tozkoparan-Gülden Tozkoparan
16 Ağustos 2001
-Uzay ve Uydu Sistemleri
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Garanti Bankası Elektronik Ticaret Yönetmeni Savaş Şakar, Eylül ayında “Garanti Alışveriş” portalını açacaklarını söyledi. Garanti Alışveriş portalında ilk kez “kişileştirilmiş” sayfaları uygulamaya başlayacaklarını belirten Şakar, “Kullanıcı siteye degil, site kullanıcıya alışacak” dedi. Garanti Bankası’nın bir e-ticaret ürünü “satmaktan” e-ticaret “çözümü” sunmaya doğru ilerledigini vurgulayan Savaş Şakar, turk-internet.com’dan Gülden Tozkoparan’ın sorularını cevapladı:

turk-internet.com: Garanti Bankası, internet bankacılığında çok önemli yollar aldı. Bu açıdan, misyonu ve hedefleri neler?

Savaş Şakar: Garanti Bankası “Şubesiz Bankacılık” konusunda en önemli oyuncuların başında geliyor. Bu konuma; piyasaya ilk girmesiyle edindiği tecrübe, verdiği hizmet farkı, müşteri memnuniyetini bu yatırımların en önemli getirisi olarak görmesiyle geldi. Şimdilerde birçok banka bu alana yatırım yapmaya başladı. Müşteri memnuniyeti ancak belli bir tecrübeyle, ihtiyaçları önceden sezerek sağlanıyor. Bu memnuniyet, bazen ilk denemede sağlanamıyor. Sonuçta İnternet Şubesi’nin arkasındaki organizasyon, teknoloji, 24 saatlik bir destek hattı, interneti destekleyecek diğer kanallar hep bu dönemde elde edilen tecrübelerle hayata geçirildi. Başarılı bir projeyi kopyalarken, eksik kalan kısım, bu görünmeyen, kopyalanamayan değerler oluyor.

T.I.: Garanti Bankası’nın elektronik ticaret kapsamında hangi faaliyetler yer alıyor.

Şakar: Zor bir soru. Eğer Elektronik Ticaret’i “internet üzerinden yapılan ticaret” olarak tanımlarsak hem B2C hem de B2B alanında uygulamalarımız var. Yapılan çalışmalarda her ne kadar standart ürünler sunulmaya çalışsak da çoğunlukla (ticaretin ve internetin yapısı dolayısıyla) kurumlara özel çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Internet üzerinden Kredi kartı ile ödeme altyapısı için Sanal POS çözümümüzü önerirken, abonelik ve benzeri yığınla işlem yapacak firmalara toplu provizyon çözümlerimizi öneriyoruz.

Öte yandan bizim işimiz kurumlar olduğu kadar bireyler tarafında da Elektronik Ticareti destekleyici ürünler sunmak. Bu yüzden de Türkiye’deki ilk Sanal Kart çalışmasını gerçekleştirdik. B2B konusunda Turlink projesi ile “online kredi tahsisi” bir ilk olarak ortaya çıktı.

T.I.: Kaç kuruluş üye? Daha çok hangi sektörlerden ve şirketlerin profilleri nasıl?

Şakar: Şu anda Sanal POS kullanan 600 civarında kayıtlı firmamız var. Bu firmalarımızın 320’si aktif (satış yapıyor), geri kalan 280 sitenin ise çalışmaları sürüyor. Sektör olarak değilde ürün grupları olarak bakarsak elektronik eşyalar, bilet, internet servis sağlayıcı, kitap ve çiçek satışları ağır basıyor. Elektronik ticaret ödeme altyapısı sunmaya başladığımız 1998 yılından bu yana bankamızdan Sanal POS hizmeti alan firmalar gerekli yatırımında büyüklüğüne bağlı olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarının ve holdinglerinin internet şirketleri olmuştur. Bir kısım firmalarımız sadece internet üzerinden servis verirken bir çoğunun alternatif bir dağıtım kanalı olarak interneti seçtiğini görüyoruz.

T.I.: Garanti Bankası Elektronik Ticaret portalinde işlemler nasıl gerçekleşiyor?

Şakar: Garanti Bankası Elektronik Ticaret’te henüz bir portal sunmuyor. Sunduğumuz Sanal POS hizmeti firmaların internet üzerinden kredi kartı tahsilatı yapmalarını sağlıyor. Bununla birlikte, 3 yıldır yürüttüğümüz e-Ticaret faaliyeti sonucunda önemli bir bilgi birikimi elde ettik ve çok sayıda internet üzerinden ticaret yapan firmaya ulaştık.

Bunun sonucunda, mevcut birikimi değerlendirebilmek açısından, portal olmasa bile Elektronik ticaret ile ilgilenenlerin uğrak yeri olacak bir internet sitesi projemiz var.

T.I.: Elektronik ticaret hacmi ne duzeyde, artış oranı nasıl?

Şakar: Elektronik ticaret konusunda Türkiye’de resmi bir rakam bulmak zor. Bizim yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye’deki aylık elektronik ticaret (B2C) hacminin 3 milyon dolar/ay civarında olduğunu söyleyebilirim. Türkiye Geneli işlem hacminin her ay yaklaşık olarak yüzde 10 – 20’lik bir artış yaşandığını düşünüyorum.

T.I.: Yeni projeler var mı? Neler?

Şakar: Garanti Bankası içerisinde farklı birimler tarafından elektronik ticaret kapsamında değerlendirilebilecek birçok proje çalışması sürdürülüyor, yatırımlarımız devam ediyor. Bu rekabetçi ortamda liderliği elde tutmak ancak çok çalışarak mümkün oluyor.

  • Birkaç örnek vermek gerekirse; Elektronik Ticaret servisi olarak özellikle son dönemde yoğun olarak “Garanti Alışveriş” projemize konsantre olduk. “Garanti Alışveriş”in internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kişiler için bir merkez, satış yapmak isteyen firmalar için ise mağazalarını kolaylıkla kurabilecekleri bir uygulama olması hedeflendi.
  • Yeni Sanal Kredi Kart’larımız hazırlanıyor.
  • Dağıtım Kanalları tarafında oldukça kapsamlı bir ticari internet şubesi projesi, ATM ve Kiosk’ların alışverişlerde kulanılabilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz.
  • Türkiye’de bir ilk olarak yaptığımız eğilimlere göre CRM kampanyaları oldukça başarılı oluyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor, ayrıca hediye kampanyalarıyla hem ürün hem kanal kullanımı destekleniyor.
  • Call center tarafında telefon bankacılığının yanısıra alışverişlerde de Call Center’ın kullanımı yönünde projelerimiz var.
  • Yeni ürünler eklemenin yanısıra , mevcut uygulamalarda sürekli bir geliştirme ve yenileme .

    T.I.: Garanti Alışveriş sitesini ne zaman açmayı planlıyorsunuz?

    Şakar: Eylül ayı başında “soft launch” yapmayı planlıyoruz. Şu anda tasarım ve geliştirme çalışmaları son aşamasına gelmiş durumda. Gelecek hafta testlere başlayabilirsek ve bir aksilik çıkmazsa Eylül ortasında uygulamayı başlatacağız.

    T.I.: Nasıl bir site olacak?

    Şakar: “Garanti Alışveriş” müşteri odaklı bir portal olarak tasarlandı. Siteye ilk girdiğinizde en çok satılan ürünler, yeni mağazalar vb. birçok başlıkla karşılaşıyorsunuz. Eğer “Garanti Alışveriş” üyesi olursanız (tüm internet kullanıcılarına açık) siteye bir sonraki girişinizde “kişiselleştirilmiş” sayfanız ile karşılaşıyorsunuz. (Şimdilik sürpriz)

    Fakat ipucu vermek gerekirse, kullanıcıların kendisine “alışmasını” gerektiren satış sitelerinden çok, kendi kullanıcılarını tanıyarak onların ilgi alanlarına göre özel hizmet sunabilecek bir site hazırlıyoruz. Yani kullanıcı siteye değil, site kullanıcıya “alışacak”. Bu da ülkemizde bir ilk olacak.

    T.I.: Kurumlara ne gibi hizmetler verilecek?

    Şakar: “Garanti Alışveriş” parametrik ve dinamik bir altyapı üzerinde geliştirildi. Bu yapıda gelecek birkaç yılın olası projeksiyonları göz önünde tutularak ve ilgili birimlerimizin görüşleri alınarak bir yapı kurulmaya çalışıldı. Internet üzerinden satış yapmayı planlayan bir mağazanın tüm gereksinimlerini karşılıyoruz diyebiliriz.

    T.I.: Türkiye’de e-ticaret hacmi tahmini olarak ne kadar? Nasıl bir gelişme gösterecek?

    Şakar: Türkiye’deki e-ticaret hacmi (B2C) yıllık olarak 40 milyon dolar civarında diye tahmin ediyoruz. Her yıl neredeyse % 300’lük bir artış var. Hala firma sayısı ve işlem hacmi beklenenin çok altında. Gelecek yıl çok daha fazla büyüyeceğini düşünüyorum. Krizler yaşamazsak…

    T.I.: Garanti Bankası’nın e-ticaret’e girmekteki amacı ve hedefleri neler?

    Şakar: Garanti Bankası her zaman geleceğe yatırım yapan bir banka olmuştur. 1998 yılında bu işe ilk girdiğimizde gelecekte ticaretin ve bir çok işin internet üzerinden yapılacağını düşünüyorduk ve yanılmadığımızı da görüyoruz. Hemen hemen tüm iş yapış tarzları dijital dünyanın gereklerine göre yapılandırılmaya başladı ve internet bir “vazgeçilmez” oldu.

    T.I.: E-ticaret dışında, alt yapı, yazilim, donanım gibi bilişim sektöründe işbirliği yapmayı düşündüğünüz alanlar var mı? Varsa nasıl?

    Şakar: Tabiki dünyadaki gelişime paralel olarak, Garanti Bankası da bir e-ticaret ürünü “satmaktan” e-ticaret “çözümü” sunmaya doğru ilerliyor. Bu konuda değişik çalışmalarımız var. Garanti Alışveriş bu yoldaki ilk adımımız sayılabilir. Artık firmalara sadece ödeme altyapısı değil, e-ticaret yapabilecekleri bir platform sunuyor olacağız. Bu hizmetlerimiz internet sektöründeki ihtiyaçlara paralel olarak gelişmeye devam edecek.

    Etiketler: Haber
  • Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

    ABONELİKTEN ÇIK
    Gülden Tozkoparan

    Gülden Tozkoparan

    Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

    GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

    Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

    HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

    • Mobil Sektör Yeniden Şekilleniyor; 2030’a Kadar Akıllı Telefonların Yaklaşık Yarısı Doğrudan Uydulara Bağlanacak
    • İran, ABD’ye Çok Uçak Kaybettirmiş ve Amerikalılar Çin ile Gelecekteki Savaş Konusunda Endişeli
    • Papa Leo XIV, Yapay Zeka Hakkında Çığır Açan Bir Genelge Yayınladı ve İnsanlığı “Dijital Tekel’e” Karşı Uyardı
    • Tunçmatik’ten Elektrikli Araç Kullanıcılarının “Menzil Kaygısını” Bitirecek Çözüm
    • Online Toplantılarda Yapay Zekâ Devrimi: Türk Mühendislerin Başarısı Edisyn

    HAFTANIN KELİMESİ

    3GPP

    3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

    3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

    Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

    İNTERNET HIZI

    Türkiye'nin İnternet Hızlarını Dünya ile KarşılaştırmakKaynak : https://www.speedtest.net/global-index#mobile
    Facebook Twitter LinkedIn

    Bildirimler

    Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

    Son Yorumlar

    • ICANN, Yeterince Temsil Edilmeyen Toplulukları Yeni gTLD Başvuru Destek Programı İle Güçlendiriyor için Tolga Kaprol
    • BTK, Yabancı e-SIM Firmalarını Engelledi için Bulent SEN
    • Sahibinden.com Domain’inin Güncellenmesi Unutulmuş için Tolga Kaprol
    • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
    • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]

    Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

    Abone Ol

    © Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

    Tekrar Hoşgeldiniz!

    Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

    Şifremi unuttum?

    Şifrenizi geri alın

    Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

    Giriş yap
    No Result
    View All Result
    • Ana Sayfa
    • BİLİŞİM
    • e-TİCARET
    • INTERNET
    • TELEKOM
    • YENİ TEKNOLOJİLER
    • Hakkımızda
    • Kişisel Verilerin Korunması
      • Çerez Aydınlatma Metni
      • İlgili Kişi Başvuru Formu

    © Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.