web analytics
Çarşamba, Haziran 24, 2026
No Result
View All Result
  • Giriş
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

Gezinet.net: Online Rezervasyona İlgi

Gezinet.net Genel Müdürü Cengiz Yatağan, portallarında yer alan 1600 otelin 450’sinin online rezerevasyona başladığını, 3 bin 400 seyahat acentasının kaydı yanı sıra, turizmle ilgili her türlü bilginin yer aldığını söyledi. Online rezervasyona ilginin yüzde 60 ile daha fazla yurtdışından geldiğini söyleyen Cengiz Yatağan, turk-internet.com’dan Gülden Tozkoparan’ın sorularını yanıtladı.

Gülden Tozkoparan-Gülden Tozkoparan
1 Mayıs 2001
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Gezinet.net Genel Müdürü Cengiz Yatağan, portallarında yer alan 1600 otelin 450’sinin online rezerevasyona başladığını, 3 bin 400 seyahat acentasının kaydı yanı sıra, turizmle ilgili her türlü bilginin yer aldığını söyledi. Online rezervasyona ilginin yüzde 60 ile daha fazla yurtdışından geldiğini söyleyen Cengiz Yatağan, turk-internet.com’dan Gülden Tozkoparan’ın sorularını yanıtladı:

Gezinet.net’i hangi amaçla kurdunuz?

Cengiz Yatağan: Projenin esas amacı, Türkiye’nin tarihi ve kültürel açıdan uluslararası platformda tanıtılması. Zengin kültürümüz yanı sıra kültürel, sportif faaliyetler, eğlence, ve gezi yerlenimiz fazla bilinmiyor. Bu çerçeveden yola çıkan bu proje, dünyada var olan Türkiye hakkında dağınık bilgilerin biraraya toplanmasını amaçlıyor. Bunun da gerekliliğine inanmaktayız, zira son kullanıcının kafasında tüm Türkiye’yi kapsayacak bilgi yok, sadece birbirleri ile bağdaştırılmayan bölük pörçük bilgiler vardır. Yapılması gereken ilk etapta tüm bilgilerin toplu halde sunulması. Böylelikle Türkiye hakkında, özellikle tarihsel ve kültürel açıdan, yerleşmiş olan fikirler değiştirilebilir.

Portalın çalışma şekli nasıl?

Yatağan: Bu sekörde çalışan oteller, seyahat acentaları ve tur operatörleri gibi turizm kesimlerin kar amacı gütmeyen topluluklar arasındaki işbirliği aktif olarak sağlanacak. Bu tip topluluklar arasında Türkiye Otelciler Birliği (TUROB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), ve Türkiye Tanıtım Vakfı (TUTAV) ile işbirliği halindeyiz. Kar amacı gütmeyen topluluklar arasında akademik çevreler ve derneklerle de irtibat kuruyoruz. Tarihsel çalışmalarda belediyeler de yer alması amaçlanıyor. Çünkü henüz tanıtılmamış öğeleri en iyi yerli halk biliyor.

Portala kayıtlı otel ve seyahat acentaları sayısı ne kadar?

Yatağan: TUROB’a bağlı 1600 otelin kaydı bulunuyor. Bu otellerin 450 tanesinde online rezervasyon imkanı bulunuyor. TURSAB’a bağlı 3 bin 400 seyahat acentesi hakkında kayıtlı bilgi yer alıyor. Yurtdışı otellerin bilgileri de giriliyor. Kıbrıs ve Yunanistan’da bulunan otellerin online rezervasyonu da başladı. Hedef yurtdışından 120 bin oteli online yapmak. Şu an 18 – 19 bin sayfamız var. Bu sayfaların sayısını da 100 binlere ulaştıracağız.

Ne gibi bir içerik sunuyorsunuz?

Yatağan: İçerik devasa boyutlarda olması için çalışılıyor. Portalın bir ansiklopedi niteliğinin yanısıra turizm sektöründe hizmet veren spesifik sektörlerin de bilgilerini kapsıyor. Bunun yanısıra, hastane, sinema, tiyatro gibi sektöre dolaylı yoldan destek veren birimler de portal içinde yer alacak. Online Britannica gibi keyword girilerek arama yapılabilecek, gelen sonuçlar ratingli ve kısa tanıtımlı olacak, böylece son kullanıcı başlığın ne anlama geldiğini daha kolay kavrayacak. Genelde, özellikle tarihsel ve kültürel başlıklar, ayrıntılı olacak fakat son kullanıcının anlayacağı basit bir dil tercih ediliyor.

Gezinet.net’in interaktif özelliği var mı?

Yatağan: Evet var. Kültür, gezi, eğlence, tarih ve seyahat ile alakalı bilgilerin son kullanıcıya mümkün olan tüm interaktif imkanlar kullandırarak ulaştırılacak. Internet ortamında son kullanıcı bilgilere ulaşmakla kalmayıp kendisi de fikrini belirtecek veya öğrenmek istediği başka bilgi varsa bunu belirtecek. Aynı zamanda portaldaki her bir bölümde rate imkanı yer alacak. Kullanıcı beğenisine göre bölümleri değerlendirebilecek.

Alternatif turizmin geliştirilmesini katkı sağlayacak mısınız?

Yatağan: Alternatif turizmin genişletilmesi de düşünüldü. Alternatif turizmi oluşturan doğa sporları rafting, trakking, ( iş turizmi ve doğa turizmi ) gibi alanlar şu anda sitede kısaca tanıtılmakta. Ama daha da ayrıntıya girme ihtiyacı var. Türkiye’nin özellikle dağcılık, rafting, scuba, trekking, ve fuar ve konferans konusunda elverişli bölgeleri iyisiyle ve kötüsüyle tanıtılacak. Örneğin Çoruh nehri dünyanın en iyi rafting parkurlarından birine sahip ancak az biliniyor, Ağrı dünyanın en zor tırmanılan dağları arasında ve tanıtımı az. Aynı şekilde fuar ve kongre merkezleri çok uygun, fakat sadece merkezlerin kendileri tarafından tanıtılıyor veya Türkiye’yi tanıtan bazı gezi portallarında fuar ve kongre merkezi listelerinde yer alıyor. Bunun da en iyi şekilde, bu alanlarla uzun yıllar ilgilenen sporcu ve işadamları ile röportaj yapılarak veya onlardan bilgi alarak yapılacağı fikrindeyiz.

Gezinet.net’in ziyaret ve online rezervasyon durumu nasıl?

Yatağan: Portalın açılışı 8 ay önceye dayanıyor. 6 bin günlük ziyaretcimiz var. 30 – 35 bin civarında mail order çalışıyor. Günlük 15 – 20 civarında online rezervasyon alıyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle bu sayı artacaktır. Siteyegiriş, yüzde 55 – 60 oranında yurtdışı ağırlıklı. Ayrıca, Turktravel.net bünyesinde arama motorlarında daha geniş ve çok dilli kullanıcıya ulaşılabilmesi için yapılan çalışmalar aşamasında Turktravel.net sahip olduğu birçok dilde domain name’lere sahibiz. Hangi domain name çağrılırsa çağrılsın karşınıza çıkacak olan isim Turktravel.net olacaktır.

Gezinet.net’de, nasıl bir kazanç elde edeceksiniz?

Yatağan: Otellerle iki yönlü bir ilişki var. Tüm bilgileri sitede yer almaktadır, o yüzden tanıtımları sağlanmaktadır. Bunların arasında yıldızı, olanakları, kapasitesi, sunduğu olanaklar ve kendi sayfası varsa o sayfaya linki, yoksa da kendi hesabına açılan bir mail adresi vardır. Oteller fiyatlarını sayfalarına girip kendileri güncelleyebiliyorlar. Portal Türkiye’de bir yenilik de başlatmış durumdadır: Otellerin durmunu anında interaktif kamera aracılığı ile izlemek mümkün. Tatile gelecek olan müşteri tur aracılığı ile gideceği otelin durumunu ve seyahat acentasındaki kataloglarda yer alan bilgilerin doğruluğunu online kendi teyit edebilecek. Ve On-line rezarvasyon yapabilme şansına sahip olacaktır.

Otellerin tanıtım sayfaları Formatlı ( 1 ) Bir sayfa olanlar $ 260 dolar’dır. Design, tasarım, online rezarvasyon yapabilme, otel fiyatlarını kendi şifreleri ile güncelliyebilme, E-mail sahibi olup kendi rezarvasyon E-mail’line yönlendirme, otelcinin kendi web sayfasına link bağlantısının yapılabilmesi ücrete dahil olan hizmetlerdir. Fiyatların minimum seviyelerde tutulmasının sebebi Türkiyedeki tüm otel sahiplerinin ve tüm seyahat acentalarının bu projeye katılımı ve iştiraki projenin işlev görebilmesi için önemlidir.

Formatlı ( 3 ) sayfa $ 340 dolar olan sayfalarda örneğin otelciler ve seyahat acentaları kendilerini daha iyi tanıtabilmeleri için fazla bilgi girişi yapılacak olan sayfalardır.

Fotmatlı ( 5 ) beş sayfa $ 420 dolar aynı şekilde çok bilgi girişi yapılabilir ve resimli tanıtımları yoğun bir şekilde yer alması için düzenlenmiş olup kullanıcılar hizmetine sunulmuştur. Bugüne kadar Turktravel.net bünyesinde 1600 adet otel’in full bilgileri vardır ve bunların 450 adeti online olarak hizmet vermektedir. Türkiye’de bulunan 4500 adet otelin 3200 adetini online olarak çalışır duruma getirileceği düşünülüyor. Türkiye’de takriben 3400 dolaylarında Seyahat acentaları mevcüdiyeti vardır, projenin bitimine kadar ki zamanda tüm seyahat acentaların 2400 adetini sistemin içine yerleştirileceği, Turktravel.net bünyesine katılacağı muhakkaktır. 2001 yıl sonu hedefi 1500 otelin tanıtılmasıdır.

İnteraktif görüntülerin İPIX programı ile isteğe göre yayınlanması otelcilere ve seyahat acentalarına bildirilmiştir. İş bu programın hizmetini ayrı bir firmadan alıp mekan başı çekim ücretlerinin maliyeti mekan başına $ 100 dolar’dır.

Etiketler: HaberOnline Rezervasyon ve Bilet

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Gülden Tozkoparan

Gülden Tozkoparan

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • St. Petersburg Forumu, Rusya’nın Yeni Teknoloji Stratejisinin Sinyallerini Veriyor: Nadir Toprak Elementleri, Yapay Zeka, Yarı İletkenler ve Teknolojik Egemenlik
  • Türkiye Yapay Zeka Stratejisinde Yeni Dönem: Dijital Egemenlik Merkeze Yerleşti, Peki Bu Yeterli mi?
  • Teknoloji Girişimlerini İlgilendiren Yeni Düzenlemeler Yürürlükte
  • Washington Yapay Zekada Yavaşlatma Yerine Hızlanmayı Seçti: Yeni ABD Yapay Zeka Doktrini ve Riskleri
  • Dijital Dönüşüm ve Gazeteciliğin Küresel Krizi

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

İNTERNET HIZI

Türkiye'nin İnternet Hızlarını Dünya ile KarşılaştırmakKaynak : https://www.speedtest.net/global-index#mobile
Facebook Twitter LinkedIn

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • ICANN, Yeterince Temsil Edilmeyen Toplulukları Yeni gTLD Başvuru Destek Programı İle Güçlendiriyor için Tolga Kaprol
  • BTK, Yabancı e-SIM Firmalarını Engelledi için Bulent SEN
  • Sahibinden.com Domain’inin Güncellenmesi Unutulmuş için Tolga Kaprol
  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.