Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Shcmidt, Apple ile aralarındaki rekabetin endüstriye yöne veren bir savaş olduğunu açıklarken önümüzdeki 1 yıl içinde Android işletim sistemini kullanan cihaz sayısının 1 milyarı geride bırakacağını iddia etti. Shcmidt ayrıca Apple’ın başarısız bulunan harita uygulamasına da atıfta bulunarak Apple’ın haritacılığın zor bir iş olduğunu zor yoldan da olsa anladığını ileri sürdü.
Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt dün AllThingsDigital ekibiyle bir panele katıldı ve merak edilen soruları yanıtladı. Schmidt, yaklaşık 1 saat süren ve soru cevap şeklinde ilerleyen panelde smartphone cihazlardan gazeteciliğin geleceğine, Apple ile aralarındaki rekabetten patent savaşlarına dek pek çok farklı konuda görüşlerini açıkladı. İzleyicilerin bazı sorularını da yanıtlayan Schmidt’in ısrarla üzerinde durduğu konu ise inovasyon oldu.
Bir zamanlar Apple’ın yönetim kurulunda da yer almış olan Eric Schmidt’e göre Google ile Apple arasındaki rekabet, endüstriye yöne veren bir savaşa dönüşmüş durumda. Schmidt şu anda Apple, Google, Amazon ve Facebook’un “4 büyükleri”oluşturduğunu söylerken, bu firmaların sadece birbirleri ile rekabet etmekle kalmayıp aynı zamanda birbirleri ile etkileşim içinde olduklarını ve teknolojiye yön verdiklerini söylemekte. Schmidt’in bu firmalar arasında Microsoft’u saymaması ise oldukça enteresan. Microsoft’un iyi yönetilen bir firma olduğunu söyleyen Schmidt yine de inovasyon konusunda ve yeni teknolojiler alanında Microsoft’un “türünün en iyisi” ürünleri pazara sunamadığından bahsediyor.
Apple ile olan çekişmelerine değinen Schmidt, Apple’ın Google Maps ile istediklerini tam olarak yapamamaktan şikayetçi olarak kendi harita uygulamalarını bir süredir geliştirmekte olduğunu ancak bunun zor ve uğraşlı bir iş olduğunu yeni yeni anlamaya başladıklarını söylemekte. Google olarak uydu görüntülerini işlemek, hava fotoğrafları üzerinde çalışmak ve Google araçları ile yollarda gezerek ortaya kararlı ve güvenilir bir harita uygulaması çıkartmak iççin yüz milyonlarca Dolar harcadıklarını söyleyen Schmidt, Apple’ın bu zorluğu yeni algılıyor olduğunu düşünmekte.
Patent savaşları konusunda enteresan açıklamalar yapan Schmidt, her teknolojinin bir önceki adımını izlemenin mümkün olduğunu söyleyerek firmaların gerçek anlamda yaratıcısı olmadıkları teknolojik gelişmeler için patent peşinde koşmasını yanlış bulduğunu söyledi. Bu alandaki yeni trendin ülke ülke gezerek patent davaları açmak ve belli ülkelerde ürün satışlarını durdurmaya çalışmak olduğunu söyleyen Schmidt, bunun inovasyonu engelleyen bir davranış olduğunu ileri sürüyor.

Kaynak : 