2015 Genel Seçimleri için tüm Türkiye’de sandık güvenliği ve seçim süreçlerine dair bilincin artması için çalışmalar yürüten Oy ve Ötesi platformuna katılım seçim tarihi yaklaştıkça daha da hızlanıyor. 45 il ve 162 ilçede sandık güvenliğini sağlama hedefini benimseyen platform son katılımlarla birlikte 25 Mayıs itibarıyla 30.000’in üzerinde gönüllü kayıt sayısına ulaştı.
Vatandaşların şeffaf ve demokratik seçim bilinci de seçime iki haftadan kısa bir süre kala hızla artıyor. Oy ve Ötesi’ne günde ortalama 2.000’in üzerinde gönüllü katılıyor. Katılım hızının artmasında Türkiye’nin önde gelen sanatçıların Oy ve Ötesi platformuna gösterdiği destek de etkili oluyor.
Yönetmenliğini Bora Tarhan’ın yaptığı, Mehmet Günsür, Burcu Kutluk, Ezgi Mola, Yasemin K. Allen, Güven Kıraç ve Meltem Cumbul gibi ünlü sinema ve dizi oyuncularının gönüllü olarak rol aldığı “Oy’una Sahip Çık!” isimli videonun sosyal medyada büyük ilgi görürken, ünlü komedyen Cem Yılmaz ve Türk tiyatrosunun usta ismi Zafer Algöz’ün sosyal medya üzerinden yaptıkları videolu paylaşımlar da şeffaf ve demokratik seçim seferberliğine önemli katkılarda bulunuyor.
3 OYUN SAYIMINDAKİ HATA BİLE SEÇİMİN KADERİNİ ETKİLEYEBİLİR!
Oy ve Ötesi platformuna yönelik katılımın hızlanmasını değerlendiren Oy ve Ötesi Derneği Kurucu Başkanı Sercan Çelebi, “Katılımın hızlanması sevindirici ancak halen hedefimize ulaşmış değiliz” diyor. 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Oy ve Ötesi gönüllülerinin sandık güvenliği ve sağlıklı oy sayımına yönelik katkılarını hatırlatan Çelebi, “Çok önemli bir genel seçimin eşiğindeyiz. Bu seçimde her sandıkta 300-350 arası oy bulunacak. Oyların yalnızca 3 tanesinde yapılacak olası bir hata o sandığın %1’ini etkileyecek. Bu %1’lik oranı genele uyarladığınızda yaratacağı fark çok büyüktür. Yeni anayasa ve seçim barajı tartışmaları nedeniyle herkesin gözünü çevirdiği 7 Haziran seçimleri ülkemizin geleceği açısından belirleyici olacak. Gönüllülerimiz önceki seçimlerde birçok hayati hatayı önledi. İnanıyoruz ki bu seçimde de tüm gönüllülerimiz aynı şevkle vatandaşlık görevlerini yerine getireceklerdir. Bir seçmen ve vatandaş olarak hepimiz, şeffaf ve güvenli bir seçim için üzerimize düşen bu kutsal sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bu vesileyle henüz gönüllü olmamış herkesi, Oy ve Ötesi platformuna katılmaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.
SEÇİM GÜNÜ KOLAY GEÇECEK AMA KİMSE “BEN SIRAMI SAVDIM” DEMEMELİ!
Sandık gözlemcisi olmanın bir defaya mahsus bir sorumluluk olmadığının altını çizen Sercan Çelebi şunları söylüyor: “’Kimse ben sıramı savdım, şimdi başkaları yapsın’ dememeli. Günümüzün yalnızca bir bölümünü harcayarak kamuoyu vicdanını rahatlatabilir, seçimin adil ve şeffaf şartlarda gerçekleşmesine destek olabiliriz. Bununla birlikte bu seçimlerde gece yarılarına kadar sandık başında beklemeye gerek olmayacak. Zira yerel seçimlerde olduğu gibi çok sayıda adaya değil, yalnızca bir adaya oy verilecek. Bu nedenle özellikle önceki seçimlerde Oy ve Ötesi gönüllülerine katılmış herkese yine çok ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyor, herkesi oyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz.”
Önümüzdeki günlerde sosyal medyadan da özel paylaşımlar yapmaya devam edecek olan Oy ve Ötesi, tüm şehirlerdeki eğitimlerini de hızlandırdı.
Seçimden önceki son Pazar günü büyük bir online eğitim yapacak olan Oy ve Ötesi son haftayı heyecanla bekliyor.
Kayıt ve Bilgi için: www.oyveotesi.org




Kaynak : 