• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa ARAŞTIRMA

Her 10 Çalışandan 8’i Yılbaşını Evinde Geçirecek

turk-internet.com Pr Haberleri-turk-internet.com Pr Haberleri
22 Aralık 2022
-ARAŞTIRMA
0
Her 10 Çalışandan 8’i Yılbaşını Evinde Geçirecek
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

İş yerinin alışveriş yeri Avansas, yılbaşı dönemi yaklaşırken çalışanların alışveriş tercihlerini, satın alma alışkanlıklarını ve yılbaşı kutlama trendlerini araştırdı. Türkiye genelinde yaklaşık 1.000’e yakın çalışan ile gerçekleştirilen araştırmaya göre her 10 kişiden 8’i yılbaşını evde geçirmeyi planlıyor. Çalışanların yüzde 73’ü ise en az bir yakınına yılbaşı için hediye almayı düşünüyor.

Avansas, 2023 yılı yaklaşırken çalışanların ve iş yerlerinin yılbaşı gündemlerini araştırdı. Yılbaşı denince akla ilk gelen sevdiklerimize hediyeler almak olurken çalışanların gündeminde de yılbaşı kutlaması ve hediye alışverişi ön planda oldu.

Yapılan araştırmaya göre çalışanların yüzde 80’i yılbaşını evde geçirmeyi planlıyor. Bununla birlikte “Yılbaşına özel yemek hazırlayacağız” diyen çalışanların oranı yüzde 56 iken “Her zamanki gibi yemeğimizi yiyeceğiz” diyenlerin oranı ise yüzde 44. Yılbaşı yemeği için çalışanların yüzde 43’ü 200-600 TL arasında, yüzde 40’ı da 800-1.500 TL arasında bütçe ayıracağını belirtti.

Yeni yılla birlikte dilekler ve temenniler de her zaman merak konusu olurken “Yeni yıldan beklentinizi bir kelime ile ifade edebilir misiniz?” sorusuna çalışanların yüzde 48’i sağlık, yüzde 33’ü huzur, yüzde 29’u ise mutluluk cevabını verdi. Çalışanların verdiği diğer yanıtlar ise şu şekilde sıralandı: Para, ekonominin düzelmesi, barış, başarı, güzel bir gelecek, umut, 2022’den daha iyi olması, bolluk/bereket, aşk/sevgi, adalet/eşitlik, refah, iş, hediye, şans.

HER 10 ÇALIŞANDAN 7’Sİ YILBAŞI İÇİN HEDİYE ALIŞVERİŞİ YAPACAK

Yılbaşının olmazsa olmazları arasında yer alan hediye alışverişi konusunda çalışanların görüşleri de merak konusu oldu. Araştırmaya göre her 10 çalışandan 7’si yılbaşında yakın çevresinden en az 1 kişiye hediye almayı planlıyor.

Yılbaşı alışverişi için 1.000 TL ve üzeri bütçe ayıracağını söyleyen çalışanların oranı yüzde 45 iken 0-400 TL arasında harcama yapacağını belirten çalışanların oranı yüzde 30 olarak belirlendi.

“Yılbaşında kime/kimlere hediye alacaksınız?” sorusuna ise yüzde 65 oranla eşime yanıtı verildi. Anne ikinci, baba ise üçüncü sırada yer alırken kardeşime, arkadaşıma, iş arkadaşıma, nişanlıma/sevgilime, çocuğuma yanıtları da çalışanlar tarafından verildi.

En çok tercih edilen hediye alışverişi kategorisi ise yüzde 49 ile giyim oldu. Aksesuar, kozmetik ürünü, elektronik ürün, kitap, züccaciye ürünü ve yılbaşı konseptli ürünler giyim kategorisini takip etti.

Araştırmaya katılan çalışanların oransal çoğunluğu yılbaşı hediyesi veya kişisel yılbaşı alışverişini “yılbaşından 1 hafta önce” gerçekleştireceğini belirtti. Alışveriş için önem verilen kriterlerin başında “teslimat süresi” yer alırken “kampanyalar/promosyonlar”, “fiyat” ve “marka” diğer önem verilen faktörler arasında.

YILBAŞI HEDİYESİ ÇALIŞANLARIN MOTİVASYONUNU ARTIRIYOR

İş yerlerinde yılbaşı kutlaması da son yıllarda gelenek haline geldi. Her 10 çalışandan 7’si yılbaşı hediyelerinin çalışanların motivasyonu üzerinde etkili olduğunu düşünüyor. Bu kapsamda orta büyüklükteki işletmelerin yüzde 52’si küçük işletmelerin ise yüzde 33’ü iş yerinde kutlama ve hediye çekilişi yapılacağını aktardı. İş yerinde yılbaşı kutlama organizasyonu gerçekleştirileceğini belirten küçük işletmelerin oransal çoğunluğu kutlamanın “ofis içinde” gerçekleştirileceğini ifade ederken; orta büyüklükteki işletmelerin oransal çoğunluğu “anlaşmalı farklı bir mekanda” yapılacağını belirtti.

İşletmelerin yüzde 53’ü ise çalışanlara yılbaşı hediyesi verileceğini ifade etti. Çalışanlara verilecek hediye konusunda ilk seçenek yüzde 44 ile hediye çeki oldu. Hediye çekini ise yılbaşı sepeti, kupa/kalem/bardak altlığı gibi ürünlerden oluşan hediye kutusu, çikolata/şekerleme ve biblo/masaüstü hediyelik eşya takip etti.

Etiketler: AvansasGündemYılbaşı

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
Fusun S.Nebil
  • Selahattin Kural : Trendyol Kuryeleri Pazartesi Günü Taleplerini Alamazsa Kontak Kapatacaklar
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
Mehmet Taşnikli
  • Intel 2022 Son Çeyrekte 661 Milyon $ Kaybetti
turk-internet.com / Bilgi
  • Wi-Fi Sinyalinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Dünyanın İç Çekirdeği Tersine mi Dönmeye Başladı?
  • Hülya Cesur : Lokali Almak BÜMED’i Boğaziçi Kampüsünden Koparmak için Atılan Bir Adımdır
  • Microsoft Bulut Dünya Çapında Kesinti Yaşadı
  • Trendyol’da MotoKuryeler ile Anlaşma Sağlandı
  • KoçDigital ve Orman Bakanlığı’nın Ortak Projesi “FireAid” Davos’ta Tanıtıldı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.