Pazar, Mart 7, 2021
No Result
View All Result
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ

Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi Laboratuvarı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Hizmete Girdi

turk-internet.com Haber Merkezi - turk-internet.com Haber Merkezi
18 Aralık 2018
- *ŞİRKET HABERLERİ, ARGE - Inovasyon, Eğitim, Teknopark, Telekomünikasyon Üreticileri
0
Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi Laboratuvarı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Hizmete Girdi

Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi Laboratuvarı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Hizmete Girdi

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Huawei Türkiye ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa arasında imzalanan yeni protokol kapsamında, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi Laboratuvarı (HAINA) açıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü’nde, düzenlenen tören ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) ve Huawei arasında, geçtiğimiz yıl ön protokolü imzalanan anlaşma çerçevesinde, yeni bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde, İÜC Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde açılan HAINA Lab’ın sponsorluğunu Huawei Türkiye üstlendi. Açılış törenine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Sertbaş, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Ticaret Konsolosu Huang Songfeng, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Wu Lianqing, Huawei Türkiye PR Direktörü Yusuf Temizel, İÜC öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bilişim ve güvenlik günümüzde son derece önemli iki kavram. Bu kavramın eğitimle harmanlanması ve bu konuda kalifiye elemanlar yetişmesi de son derece önemli. Gelecekte bu laboratuvarın da katkılarıyla, özellikle siber güvenlik ana bilim dalında, önemli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Bu oluşumun hayat geçmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

HAINA Projesi Türkiye Dışında da 150’den Fazla Ülkede Hayata Geçirildi

Açılış konuşmasını yapan Huawei Türkiye PR Direktörü Yusuf Temizel, Huawei ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa arasında ilk protokolün 2017 yılında ‘Teknoloji Alanında İş Birliği’ başlığı altında imzalandığını hatırlatarak, yeni protokol ile Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflerini belirtti. İÜC Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği bünyesinde kurulan laboratuvarda bilişim ve iletişim teknolojileri üzerine eğitim verilmesini amaçladıklarını belirten Temizel, HAINA akademide IP ağ eğitimleri, güvenlik ağı eğitimleri, bilgi teknolojileri ağı eğitimleri ve iletişim teknolojileri eğitimlerinin ön planda olacağını ve laboratuvarın öncelikli olarak öğrencilere yönelik olmakla birlikte, teknoloji alanında çalışacak tüm bilim insanlarının kullanımına hazır olduğunu söyledi.

Öğrencilerin teknik anlamda uzmanlık kazanmalarına olanak sağlayacak HAINA projesi, Türkiye dışında 150’den fazla ülkede de hayata geçirildi. HAINA laboratuvarında yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, online eğitimlerin verilmesi de planlanıyor. Bu eğitimlerin sonucunda başarılı olan öğrencilere Huawei – İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ortak imzalı sertifika verilecek olup, projelerini gerçekleştirmeleri için de çeşitli imkanlar sağlanacak.

Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi (HAINA) laboratuvarının açılış töreninde söz alan Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sertbaş şunları söyledi; “İstanbul Üniversitesi ve Huawei arasında daha önce imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye’de bilgi teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen bu oluşumla öğrencilere ve bu alanda çalışacak bilim insanlarına teknik eğitimler verilmesi hedefleniyor. Bu laboratuvar aynı zamanda gelişime de uygun. Burada üst düzey güvenlik eğitimleri vermeyi de hedefliyoruz. Bu protokolün oluşturulmasında emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’a, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’a ve Huawei temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bilgin ise konuşmasında; “Üniversite sanayi iş birliğinde artık soyut kavramları geride bırakıyoruz. Hükümet nezdinde yapılan değişikliklerle bu iş birlikleri artık daha somut hale geldi. Kısa süre önce üniversite sanayi iş birliğinin gelişimine yönelik bir çalışma grubu kuruldu. Bugün akademik kurumlarımızda 60 civarında teknopark 1.055 Ar-Ge merkezi hayata geçmiş bulunuyor. Bu kapsamda Huawei’nin üniversitemizde kurduğu laboratuvarın da öğrencilerimizin nitelikli bir şekilde eğitim almasına ve meslek sahibi olmasına katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Wu Lianqing ise konuşmasında şunları söyledi; “Beş yıldır bu ülkede görev yapıyorum ve ülkenin 2023 vizyonunu yakından takip ediyorum. Altyapılar elbette çok önemli ama bunu sistematik biçimde kullanabilmek ve bu tarz programlarla, eğitime yönelik çalışmalarla verimli hale getirmek daha da önemli. Gelecekte çok daha fazla Türk mühendisin dünyada sesini duyuracağına inanıyorum. Siber güvenlikte üst düzey eğitim almış Türk öğrencilerin çok şey başaracağını düşünüyorum. Tüm üniversite yönetimine, akademisyenlere ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu – Ticaret Konsolosu Huang Songfeng, evrensel güç olma bakımından en önemli adımın bilim ve teknolojide ilerlemek olduğunu vurgulayarak, dünyada ancak teknolojiyi elinde tutan milletlerin güçlü bir şekilde ayakta kalabileceğinin altını çizdi.

Huang Songfeng; “Huawei, kaynağının büyük kısmını eğitim ve iş birliğine ayırmıştır. Çünkü Huawei, başarıyı, eğitim ve birlik beraberlik bilincinin sağladığını bilen bir kurum. Buradaki mühendislik öğrencilerine önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Teknoloji insanoğlunun ve ülkelerin geleceği için çok büyük önem teşkil ediyor. Bir ülke yeterli teknolojik güce sahip olduğunda, dünyada söz sahibi olabilir ve kendi standartlarını oluşturabilir. Eminim gelecekte aranızdan birçok bilim adamı yetişecek. İnsanlık da bilim de karşılıklı yardım ile gelişir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi. İÜ – Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ile Huawei Ar-Ge Direktörü Wu Lianqing arasında protokol imzalandı.

Etiketler: Ahmet SertbaşCerrahpaşa Tıp FakültesiHainaHuang SongfengHuaweiİstanbul ÜniversitesiMehmet BilginNuri AydınSosyal Aktiviteler - HizmetlerTeknoloji Transfer Ofisi (TTO)Wu LianqingYusuf Temizel

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
turk-internet.com Haber Merkezi

turk-internet.com Haber Merkezi

Turk-internet.com Haber MerkeziTürk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur. Editör icin [email protected] ya da [email protected]

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Can Türe
  • “Mobilya Dosyası’nın Sonuçları, Türkiye’de İşlenen Benzeri Suçların Cezasız Kalmayacağının Göstergesi Oldu”
Fusun S.Nebil
  • AKP “Evrensel Hizmet Fonu” Kullanarak İnternet Altyapısı Geliştirmek için Kanun Taslağı verdi
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Yeni Avrupa Dolaşım Yönetmeliği: Gizli Sorunlar
Mehmet Taşnikli
  • 2020’de Türkiye Dahil 29 Ülke İnterneti Amaçlı Yavaşlattı
Melike Beykoz
  • Birileri 5G Erken Derken Diğerleri 6G Çalışıyor

BU HAFTA EN ÇOK OKUNAN HABERLERİMİZ

  • ABD’de Federal Rezerv’in Sistemleri Çöktü
  • TikTok’ta Bir Hesap, Çok Başarılı Tom Cruise DeepFake Videoları Yayınlıyor
  • Yaşamsal Önemi Olan Sözcük : Pandemi
  • AKP “Evrensel Hizmet Fonu” Kullanarak İnternet Altyapısı Geliştirmek için Kanun Taslağı verdi
  • Twitter, Ücretli Tweet Fonksiyonlu Süper Takip Duyurdu

DOSYALAR

  • 2020/09 Dosyası : İleti Yönetim Sistemi
  • 2020/08 Dosyası : Trump’ın Çinli Uygulamalarla Savaşı
  • 20/07 Dosyası : AKP’nin 2020 Sosyal Medya Düzenlemeleri
  • 20/06 Dosyası : ABD’de Protestolar – Sosyal Medya – Trump Çekişmesi
  • 2020/05 Dosyası : Yeniden Düşünmek ; Korona Salgını ve Türkiye

HAFTANIN KELİMESİ

YAZILIM

(İng. Software, Fra. Logiciel)

Bir bilgi işlem dizgesinin işleyişi ile ilgili bilgisayar izlencelerinin, yordamların, kuralların ve gerektiğinde belgelemenin tümü.

İngilizce “Software” sözcüğü “hardware” sözcüğünün karşıtı olarak türetilmiştir. “Hardware” yani hırdavat ya da donanım olarak bilinen fiziksel cisimlerin değişmezliğinin aksine yazılım değişkenlik gösteren esnek yapısıyla karşımıza çıkmaktadır.

1950’lerin sonundaki ilk bilgisayarlarda kullanılan yazılımlar bilgisayarın komut, veri ve işlem panellerindeki yuvalara takılıp çıkarılan kablolarla hazırlanmaktaydı. Lehimlenmeden, yani sabitlenmeden yapılan programlardan (izlencelerden) dolayı “software” olarak adlandırılmıştır. 1966 yılında “software” karşılığında Aydın Köksal tarafından Türkçe “yazılım” sözcüğü kullanılmıştır. Bu sözcük dünyada “software” karşılığında İngilizce dışında kendi ana dilinde (Türkçe’de) kullanılan ilk sözcüktür. Türkçe’den 8 yıl sonra 1974 yılında Fransızlar da kendi dillerinde “logiciel” karşılığını kullanan ikinci ulus olmuştur.

BİZİ TAKİP EDİN

  • 6.2k Takipçis
  • 387.4M Takipçis

TWITTER

Facebook Twitter LinkedIn
Türk İnternet

Turk-internet.com 25 Ekim 2000'den beri Hizmetinizde

TURK-İNTERNET

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Kabul Ediyorum
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.