IBM ve Mercantec geçen Cuma günü internet servis sağlayıcılarının e-vitrinlerini abone tabanına göre ayarlayabilmelerini kolaylaştıran yeni bir programı, ISPCon’u hizmete soktu.
Bu kullanım-tabanlı e-ticaret programı, bir başka e-vitrin sağlayıcısından önceden belirlenmiş miktarda hizmet satın alma şeklindeki endüstri standardından farklı olarak İSS’lerin kullandıkları şeyler için ödeme yapmaları olanağını tanıyor.
IBM WebSunucuları pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Per Larsen artık İSS’lere kullanım-tabanlı hizmet sunmanın zamanının geldiğini söyledi.
Larsen: “Pazar, yalnızca bireysel uygulamalar için değil tüm e-iş yeterliği ölçeğinde kullanım-tabanlı fiyatlandırma seçeneğine gereksinim duyuyordu.” dedi.
“Servis sağlayıcılar sadece hat performansının en üst düzeye varmasından yararlanmayacaklar, ayrıca kendilerine rekabet edebilen maliyet yapıları sunan esnek, kullandığın-kadar-öde fiyatlandırma seçeneğinden de faydalanacaklar. Uzun sözün kısası, nihai netice şu: daha yüksek müşteri memnuniyeti ve servis sağlayıcısı için artan kârlar.”
Askıda kalan sunucular Mercantec’in popüler e-ticaret yazılım takımıyla önceden biçimlendiriliyor. Bu sayede tıkla-harç türü işletme sahipleri e-vitrin yazılımı, e-ticaret kurulum kullanma kılavuzunu ve kredi kartı kullanımını bilgisayarlarında kurabilecekler. Önceden-biçimlendirilmiş Palm Pilot de kişinin sunucuyu uzaktan kumanda etmesine olanak veriyor.
IBM servis sağlayıcısı çözümleri program direktörü Al Rosen, Mercantec’in ve IBM’in yapımı olduğu için bu programın yüksek olan güvence düzeyinden dolayı İSS’lerin 10.000 dolarlık ilk ödemeyi yapmaktan kaçınmayacakları konusunda içinin rahat olduğunu söyledi. Ve İSS’ler sadece kullandıkları hizmetler için ödeme yaptıklarından dolayı Rosen, İSS’lerin perakende fiyat farkında bir hayli para kazanacağını öne sürüyor.
“Bu paylşaılmış risk modeli, endüstride bir ilk.” diyen Rosen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu model, her açıdan, bir İSS’nin başka bir programı kullanması halinde yapacağı masraftan daha ucuz. Çünkü diğer programların e-vitrin çözümleriyle beraber tüm hizmetlerini de satın almak zorunda.”
“Bizim ve Mercantec’in geliştirdiği bu program kullanım-tabanlı, bu sayede bizim iyi hizmetler sğlamamızı özendiriyor çünkü biz sadece müşterinin kullandığı hizmetlerden para kazanıyoruz.”
Rosen, yeni e-işletmelere yardımcı olan başlangıç malzemesini tarif etmeye devam etti. Rosen, kolay kullanılan kurulum yazılımına ek olarak bu ürünün pazarlama ve reklam rehberleriyle beraber geldiğini belirtti. Bunun da yanında endüstrideki son trendleri izlemek için aylık “webinar”lara bağlantılar da var.
İSS’lerin, IBM’in ve Mercantec’in e-vitrin müşterileri için sağladığı 1inci, 2nci ve 3üncü kademe destek hizmetleriyle eğitilme seçenekleri var. Rosen, bu yolla İSS’lerin müşteri yitirmekten endişelenmelerine gerek kalmayacağını söyledi.
“Bu program, e-ticaret çözümü isteyen müşterilerini elinde tutmak ve ona destek sağlamak isteyen İSS’lere yönelik” diyen Rosen sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde bir müşteriyi edinmenin ve elinde tutmanın ne kadar zor olduğunu anlıyorum ve İSS müşterilerimizin endişelenmelerini istediğimiz en son şey abonelerini kaçırmak.”
Kurulum-talimatı zamanı hakkındaki ayrıntılar hala kaba taslakken, program hala emekleme döneminde olduğu için yetkililer İSS’ler e-vitrin sunucusunu aldıktan sonrası için kolay bir geri dönüş zamanı için söz verdiler. İSS beta sınayıcılarının sunucuları çalıştırdığını, yürüttüğünü ve sözkonusu saatlerde e-vitrinlerin işlem yapılabilir halde olduğu söyleniyor.
Mercantec yönetim başyetkilisi Andy Parker, şirketinin, büyüyen e-ticaret endüstrisiyle birlikte kendi iş operasyonlarının da genişlemesini iple çektiğini söyledi.
“Mercantec, endüstride türünün ilk örneği olan kullanım-tabanlı fiyatlandırmalı programın bir parçası olmaktan heyecan duyuyor.” diyen Parker şöyle konuştu: “IBM’in Unix sunucularını önceden vitrin uygulamalarımıza yükleyerek IBM ve Mercantec servis sağlayıcılarına son müşterileri için dolaysız ticaret çözümü sunmakta işbirliği yapıyor. Tüm dünyadaki İSS’lere daha iyi hizmet etmek için IBM ile beraber çalışmaya devam etmek için can atıyoruz.”