Yarın karne günü ve bu yıl ilk defa 15 milyon öğrenci sanal karne alacak. Bu yıl kaldırılan karne parasınının nedeni, karnelerin internetten yayınlanıyor olması. Bu arada 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı yarın sona eriyor ve 2 haftalık yarıyıl tatili başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in başlattığı “sanal karne” uygulaması ile veliler, yarın yani 25 Ocak 2008 itibariyle açılacak olan ve burayı tıklayarak ulaşabileceğiniz MEB web sitesinde çocuklarının T.C. kimlik bilgilerini girerek, karnelerini görebilecekler.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özellikle karnelerindeki zayıf notları değiştiren, böylece sahtekarlığa alışan öğrencileri önlemek açısından yararlı bir uygulama olduğunu ve ailelerin artık internetten girerek çocuklarının ders durumlarını, karnelerini görebileceklerini söyledi.

Kaynak : 