iPod’un araca entegre edilmesiyle otomobilin direksiyonundan komut vermek mümkün hale geliyor.
Kullanıcı, aracın direksiyonu üzerinde yer alan çoklu kumanda ile iPod’a kumanda edebiliyor. Otomobilin mevcut ses sitemine bir adaptör ile entegre edilebilen iPod ile sürücüler, kendi müzik listelerinin dışında BMW’nin kendileri için hazırladığı 5 farklı müzik listesi arasında seçimler yapabiliyor, diledikleri şarkıları dinleyebiliyor. Aracın torpido gözünde muhafaza edilebilen iPod, üstün teknolojisiyle yoğun sarsıntılarda bile kesintisiz çalışmaya devam ediyor.
Otomobilinde müzik stüdyosu taşımak isteyenler için ideal
BMW’nin ABD Palo Alto’daki teknoloji merkezinde uzman mühendisler tarafından üretilen otomobil adaptörü ile araca iPod’un 15, 20 ve 40 GB’lık modelleri entegre edilebiliyor. Araç sahibi iPod’unun kapasitesine göre 2.500 ile 10 bin adet arasındaki şarkıyı otomobilinde taşıyabiliyor. Aynı müziği CD çalardan dinlemek isteyen sürücülerin iPod’un kapasitesine ulaşabilmesi için araçlarının arkasına binlerce CD’yi taşıyabilecek bir konteyner bağlatmaları gerekiyor.

ABD’de 2002-2003 ve 2004 model BMW ve Mini Cooper otomobil sahipleri 149 USD karşılığında iPod adaptörünü araçlarını taktırabiliyorlar.
Bilkom:
Bilkom, 1983 yılında bir eğitim kurumu olarak kurulmuş ve 1984 yılında Apple bilgisayar şirketinin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2000 yılı Kasım ayında Koç Bilgi Grubu şirketleri arasına katılan Bilkom, 1983 yılında basta Macintosh modeli bilgisayarlar olmak üzere, Apple ürünlerinin Türkiye satışı için gerekli olan kanal yapısı, servis, destek, çözüm evi, yerelleştirme gibi tüm alt yapıyı kurmaya başlamıştır.