Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri konusunda çalışan Türk ve İsrail’li firmaların işbirliğini geliştirmek amacıyla 16-17 Eylül’de İstanbul Hilton’da özel bir etkinlik düzenleniyor. Her iki ülkenin de ekonomisine ve ilişkilerine pozitif etkisi olacağı düşünülen etkinlik, Türkiye’deki İsrail Büyükelçiliğinin desteğiyle, “Globus Gate Group (GGG) ” – İsrail ve “TRiPOd” – Türkiye ortak işbirliği ile organize ediliyor.
Son yıllarda İsrail’li Hi-Tech firmaları bu konuda ileri düzeyde olan ülkelerde benzer etkinliklere katılarak firmalarla birebir görüşmeyi tercih ediyorlar. Daha önce Bulgaristan, Romanya ve Rusya’da gerçekleştirilen benzer etkinliklerin ardından İsrail’li firmaların bu defaki hedefi Türkiye’de ki Hi-Tech firmalarla yeni işbirlikleri oluşturmak.
İşte bu amaçla bu yıl 20’yi aşkın İsrail’li firmanın üst düzey yöneticileri, Türk firmalarıyla tanışmak ve çeşitli görüşmeler yapmak üzere 16-17 Eylül 2003 tarihlerinde İstanbul’a geliyor. “Bilişim teknolojileri”, “wireless teknolojiler”, “veri iletişim”, “sistem bütünleştirme”, “internet hizmetleri”, “mobil operatörlere özel çözümler”, “telekom ürün, hizmet ve çözümleri”, “tıpta bilişim teknolojileri”, “güvenlik” gibi konularda çalışan bu firmalar Türkiye’de ortaklık yapabilecekleri, distribütörleri olabilecek ya da hizmet verebilecekleri firmaların üst düzey yöneticileriyle görüşmek istiyor.
Katılım sınırlı sayıda olacağı ve “ilk gelen seçer” prensibiyle yapılacağı için, forum; önceden randevulaşma esasına dayanan bire bir görüşmeler ve Türk firmalar ile İsrail’li yetkilileri bir araya getirecek özel iş toplantıları üzerinde yoğunlaşacak. Türkiye’den katılımcı firmalar bilgilerini TRiPOd’a gönderdiği takdirde GGG ile beraber uygun iş toplantıları organize edilecek. Özellikle yurtdışına açılmak ve yeni işbirlikleri geliştirmek isteyen firmaların kaçırmaması gereken bu etkinlik için son başvuru tarihi 30 Haziran 2003.



Kaynak : 