World Carfree Network (Dünya Otomobilsiz Şehirler Ağı) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Otomobilsiz Şehirlere Doğru Konferansı, 31 Ağustos 2007 Cuma gününe kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.
Beşiktaş Belediyesi ve Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği’nin desteği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün işbirliği ile İstanbul Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansın bu yılki teması, “İklim Değişikliğinde Yaşanabilir Bir Gelecek Kurmak”.
Türkiye’den ve yurtdışından World Carfree Network üyesi çok sayıda kurum ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı konferans kapsamında; kentiçi trafikte yaşanan problemlerin ve insan odaklı ulaşım hedeflerinin tartışıldığı bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlikler, İstanbul Metropolitan Planlama Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) salonları, Küçükçekmece Belediyesi ve Afife Jale Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Bugün, küresel iklim değişikliğinde yaşam kalitesinin artırılması için insan odaklı ulaşım politikalarına dikkat çekmek amacıyla otomobilsiz ilçe Adalar ziyaret ediliyor.
Dünya Otomobilsiz Şehirler Ağı, otomobil kullanımına alternatif olarak, sağlıklı çevre ve toplum için yürüyüş, bisiklet ve toplu taşımayı teşvik eden, şehirlerde daha az otomobil kullanımını destekleyen kurum ve grupları bir araya getiriyor.
Konferans; yerel yöneticileri, karar vericileri, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri, ulaşım sektöründeki uygulayıcıları ve İstanbulluları bir araya getirerek İstanbul’un ulaşım problemlerini yeni bir bakışla ele almayı hedefliyor.
Konferansta etkileşimli oturumlar, stratejik tartışmalar, proje geliştirme toplantılarının yanı sıra atölye çalışmaları ve geziler, otomobilden bağımsız şehirler hareketinin günümüzdeki öneminin ve gerekliliğinin vurgulandığı sunumlar var.



Kaynak : 