Kurumsal Bilişim Sistem ve Uygulama Yönetim Çözümleri sektörünün öncü firması BMC Software [NYSE: BMC], IT sektöründe bir devrim olarak kabul edilen yeni stratejisi “BSM- Business Service Management” inisiyatifini; BMC Software Türkiye Ofisi’nin İstanbul Grand Cevahir Hotel’de düzenlediği bir toplantıyla basına tanıttı.
Toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan BMC Software Türkiye Genel Müdürü Bartu Bugatur, “BSM”in, BMC’nin yeni genel stratejisi olduğunu belirterek; artık sadece IT projelerinin olmadığını; IT ile ilişkili ticari ve iş projelerinin olduğunu vurguladı.
BSM Stratejisi ile birlikte, hem BMC Software’in, hem de “kurumsal bilişim sistem yönetimi” sektörünün yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Bugatur, yeni strateji sayesinde firmalara, işlerini, gerçek anlamda bilişim sistemleri ile entegre edilmiş hizmet yönetimi yaklaşımıyla yönetmeleri olanağını sunduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni stratejiyle BMC Software’in hedefi, firmaları, geleneksel IT yönetiminin ötesine geçirerek, hem IT, hem de kurumsal bakış açısından; işlerle ilgili önemli hizmetleri ilişkilendirerek yönetmelerini olanaklı kılmaktır. Temel amacımız, IT kaynaklarını iş hedeflerine bağlayarak; işlere ve IT operasyonlarına “kapsamlı bir bakış” sağlayıp, bu kaynakların kurumsal önceliklerine dayalı olarak yönetilmelerini olanaklı kılacak çözümler sağlamaktır.”
Toplantıya katılan, “BSM Stratejisi” ile ilgili BMC Software EMEA Bölge Direktörü Simon Teager ise, günümüzün rekabetci ortamında IT ve ticaretin, birbirinden ayrılamaz olgular olduğunu vurgulayarak; “Ancak, çoğu IT yönetim çözümleri bu önemli bağlantıyı desteklememektedir. BSM Stratejisiyle BMC Software, bütün yönetim disiplinlerini; IT’nin kurumsal açıdan yönetilmesine izin veren birleştirici bir stratejiye entegre etmeyi başarmıştır” dedi.
BMC Software’in, BSM stratejisini, “Etkili Hizmet Yönetimi”, IT Hizmet ve Uygulamalar Yönetimi” ve “IT Operasyonları ve Altyapı Yönetimi” olmak üzere, üç önemli bileşen etrafında oluşturduğunu vurgulayan Teager; stratejinin, günümüzde IT projelerinin bulunmadığı, yalnızca teknoloji tarafından desteklenen projelerin bulunduğu temel inancı üzerine geliştirildiğini ifade etti.
BSM Stratejisinin oluşturulma sürecine de kısaca değinen Teager; “Bir süredir BSM stratejimizin temelini oluşturuyorduk. Önemli “BSM” çözümleri sağlamak için, Remedy ve IT Masters’ı satın almanın yanı sıra; Project Golden Gate gibi ana dahili projeler oluşturup, PATROL®’a güçlü yenilikler getirdik. Önümüzdeki dönemde, müşterilere nereye gittiğimizi ve bugün “BSM”yi nasıl uygulamaya başlayacaklarını gösteren bir yol haritasıyla birlikte; BSM stratejimize sağlam bileşenler teslim edeceğiz.”dedi.
Planlı Satın Almalarla Geliştirilen Teknoloji: “BSM”
BMC Software’in uzun yılları kapsayan, veriler, altyapı, uygulama, performans ve hizmet yönetimine, “kurumsal yönetim çözümleri” sunmasıyla ilgili geçmişinin; “BSM Stratejisi”nin IT Operasyonları ve Altyapı Yönetimi bileşeni için temel bir anahtar olduğu, firma üst düzey yöneticileri tarafından önemle vurgulanmakta. Yeni stratejinin, firmalara, müşterilerine, sistemler, veritabanları, uygulamalar, saklama ve ağlar dahil, IT altyapılarındaki anahtar bileşenleri izleme ve kontrol etme yeteneği sağlayarak; hizmet-seviyesi sözleşmelerini, teknolojik metriklerinden çok, kurumsal gereksinimlere bağlama olanağı sunduğu ifade ediliyor.
Yeni stratejinin en önemli özelliği, planlı satın almalarla gelişen bir teknoloji olması. BMC Software’in, geçen yıl Remedy’yi satın alması, firmanın portföyüne önemli bir unsur eklemişti. Remedy’nin sektör lideri “hizmet masası”, “değişim yönetimi” ve “değer yönetimi” uygulamalarının, BMC Software’in “geniş uygulama” ve “bileşen yönetim çözümleri”yle entegrasyonunun; firmalara uçtan uca, kapalı-halkalı hizmet yönetimi sunma imkanını sağladığı belirtiliyor.
Kısa bir süre önce IT Masters firmasının satın alınması ise, BMC Software’e, BSM Stratejisi kanalıyla “Etkili Hizmet Yönetimi” bileşenini sunma ayrıcalığı ve hizmet yönetimi pazarında rekabet avantajı sağladığı vargulanıyor. MasterCell teknolojisinin, kullanılırlık ve başarım verilerini; kurumsal hizmetler ve hizmet seviyesi sözleşmelerinin durumu hakkında ayrıntılı bilgiye dönüştürmek için, güçlü “olay otomasyonu” ve “hizmet modelleme yeteneğini” birleştirdiği ifade ediliyor. MasterCell’in, IT hizmet modelleme ve yönetim yetenekleriyle birleştirilmiş BMC Software’in kapsamlı kurumsal ve hizmet yönetim çözümlerinin; müşterilerin, gerçekten entegre edilmiş etkili bir hizmet yönetimi yaklaşımı kullanarak, işlerini yönetmelerinin sağlandığı vurgulanıyor.
BMC Software Türkiye Genel Müdürü Bartu Bugatur’un verdiği bilgiye göre, BSM Stratejisi, önümüzdeki aylarda başlayacak olan destekleyici açıklamalarla; gelecek yıllarda gelişmeye devam edecek. Stratejisini destekleyen yeni çözümlere ilaveten şirket; BSM stratejisini sunmak için ortaklıklarını genişletmeye devam edecek.