Avrupa’dan ve Türkiye’den birçok kuruluşun, 2004 yılında gerçekleştirdikleri ödeme sistemleri projeleriyle katıldığı yarışmaya ITD, Türkiye’de Aralık 2004 tarihinde duyurduğu “Ortak POS Projesi” ile katıldı.
Yarışmada, 5 farklı kategoride ödüller dağıtıldı:
- En yenilikçi bireysel veya kurumsal ürün
- En yenilikçi ve gelişmiş yazılım / donanım
- En yenilikçi ve en etkin maliyetle geliştirilmiş ödeme sistemleri prosesi
- En yenilikçi ve gelişmiş ödeme hizmetleri servisi
- SEPA’ya katkıda bulunmuş en yenilikçi ödeme sistemleri çözümü
“En Yenilikçi ve Gelişmiş Ödeme Hizmetleri Servisi” (“Most Innovative & Advanced Vendor Developed Payments Service”) kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan Proje, Türkiye’de “Ortak POS Projesi” adıyla, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası’nın ortak kullanımına alınarak hayata geçmişti.
ITD’nin SBS ile gerçekleştirdiği iş ortaklığı kapsamında ITD, yüksek güvenlik standartları, çoklu uygulamaları destekleyen yazılım ve donanımları (EMV, credit/debit, loyalty vb.) sağlarken; SBS, üye iş yerleri ile ilgili tüm hizmetleri (kurulum, eğitim, arıza takibi, malzeme dağıtımı, yardım masası hizmetleri vb.) ve gerektiğinde ağ erişim hizmetlerini sağlamaktadır.
Sunulan hizmetin alt yapısı, her bir finansal kuruluşun mevcut uygulamaları ve iş akışlarını destekleyecek şekilde modellenmiştir. Bu özelliğine ek olarak, sunulan hizmet, finansal kuruluşun devreye alacağı güvenlik standartları da dahil olmak üzere, yeni uygulamaları da destekleyebilecek yapıdadır. Böylece, üye iş yerleri minimum eğitimle işlerine devam edebilmekte, “Ortak POS Hizmeti”ni alan finansal kuruluşlar ise çapraz iş akışlarını kolaylıkla hayata geçirebilmektedir.
ITD Genel Müdürü Fahir Özcan alınan ödülle ilgili olarak şunları söyledi;
“Şirket olarak hedefimiz, aktif olduğumuz sektörlerde, öncü ve son teknoloji içeren çözümler geliştirmektir. Bu yaklaşımla, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte, mevcut yapıyı ileri götürüp, finans kuruluşları, üye iş yerleri, kart sahipleri, hizmet firmaları gibi ödeme sistemlerinde yer alan tüm kişi ve kurumların fayda sağlayacağı bir proje gerçekleştirdik. Projemizin, uluslararası bir platformda ödül alması bizleri gururlandırmıştır. Proje kapsamında sunduğumuz hizmet ile Türkiye finans sektörünün, büyüme hızına katkıda bulunacağına olan inancımızı tekrar vurgulamak isterim”.
Ödüller, 26 – 27 Nisan 2005 tarihlerinde Kopenhag’da düzenlenen, “PlusCON Conference – “Ödeme Sistemleri-Gelecek için Stratejiler Konferansı”nda sahiplerine dağıtıldı.
ITD Hakkında:
Ödeme sistemleri ve sesli sistemler alanlarında hizmet veren ITD – İletişim Teknoloji Danışmanlık Ticaret A.Ş., 1991 yılında kuruldu. Bankacılık alanındaki ihtiyaçlardan yola çıkarak Etkileşimli Sesli Yanıt Sistemleri’ni Türkiye’de ilk kez 1991 yılında telefon bankacılığı ile tanıtan ITD, donanım ve yazılım satışının yanı sıra, çözüm üretme ve uygulama konusunda liderliği elinde tutmayı hedeflemiştir.
European Payments Consulting Association (EPCA) Hakkında:
EPCA, Avrupa pazarında finansal çözümler konusunda faaliyet gösteren bağımsız danışmanları çatısı altında toplayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Danimarka’dan PlusCON ApS, Almanya’dan Paysys Financial Services Cons GmbH ve İngiltere’den Payment Systems Europe Limited öncülüğünde 2001 yılında kuruldu.
Merkezi Almanya’da bulunan EPCA, Hollanda’dan S. Lelieveldt Consultancy, Fransa’dan Smartdreams ve son olarak Türkiye’den Artı Strateji’nin katılımıyla, toplam üye sayısını altıya yükseltti. EPCA üyeleri kendi pazarlarında ortak projeler gerçekleştiriyor ve deneyimlerini paylaşıyorlar. Özellikle bireysel bankacılık, stratejik yönetim, organizasyon, ürün geliştirme ve iş planı geliştirme gibi alanlarda bankalar, kart kuruluşları, teknoloji firmalarından oluşan müşteri portföyüne hizmet veriyorlar.