Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen TBD KAMU-BİB Verimlilik Toplantısının dokuzuncusu bu sene 31 Mayıs – 03 Haziran 2007 tarihleri arasında Atlantis Resort Hotel, Antalya’da gerçekleştirildi. Ana sponsorluğu InfoNet tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Kamu Kurumları Bilgi İşlem Yöneticileri Antalya’da buluştu.
Ana sponsorluğunu InfoNet’in yaptığı TBD KAMU-BİB Verimlilik Toplantısı’nın dokuzuncusu 31 Mayıs – 03 Haziran 2007 tarihleri arasında Atlantis Resort Hotel, Antalya’da gerçekleşti. Etkinliğe bilişim uygulamalarını geliştirmekte olan 200 kamu kuruluşundan 400’den fazla bilişim profesyoneli katıldı.
InfoNet etkinliğe, web filtrelemenin dünya çapındaki lideri, web ve masaüstü güvenlik yazılımlarının en çok tercih edilen tedarikçisi Websense ile beraber katıldı. Özellikle Ankara’ya çok önem verdiklerini belirten InfoNet Genel Müdürü Taner Özdeş, etkinliğe distribütörü “Tüm sene boyunca alanımızda gerçekleşen bütün etkinliklerde yer aldık. Ankara bizim için çok büyük önem taşıyor. “TBD KAMU-BİB Verimlilik Toplantısı”nın ana sponsoru olarak özellikle kamuya verdiğimiz önemin altını çizmek istedik. Aslında bu projeyi bir açıdan da sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz ve şirket politikası olarak bu tür projelerin her zaman destekçisiyiz. Böylesi özel ve önemli bir projeye, alanının en iyi yazılımı Websense ile beraber destek verdiğimiz için son derece mutluyuz” dedi.
Özellikle Kamu kurumlarının yeni nesil güvenlik problemleriyle mücadelede oldukça yetersiz kaldığını söyleyen etkinliğin bir diğer ana sponsoru olan Websense Türkiye Müdürü Hüsamettin Başkaya “Her kamu kurumunun Firewall’u, Anti-virüs sistemleri, IPS sistemleri ve bunlara ek farklı güvenlik çözümleri var. Buna rağmen istenen seviyede güvenlik oluşturup, çalışanlarına güvenilir ve ölçeklenebilir internet servisi sunamamaktadırlar. Klasik güvenlik çözümlerinin yarattığı açıklardan dolayı sistemler risk altında ve kaynaklar da verimsiz olarak kullanılıyor. Bu durum kurumları daha zeki ve içeriği farklı çözümlere yönelmek zorunda bırakıyor. Bu konuda market lideri bir marka olarak
kamuya verimlilik, güvenlik ve raporlama konularında benzersiz çözümler sunuyoruz” şeklinde konuştu.
TBD KAMU-BİB Verimlilik Toplantısı, kamudan üst düzey yöneticiler, kamu ve özel sektör bilgi işlem yöneticileri, akademisyenler, sektör şirket yöneticilerinin geniş bir zaman diliminde buluşturarak ortak amaçlı bir sinerji oluşturdu. Etkinliğin sonunda Türkiye Bilişim Sektörü’nün gelişmesinde lokomotif görevini yürüten kamunun bilişim uygulamalarındaki engeller ve sorunlar değerlendirilerek çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda elde edilen bulgular ve çözüm önerileri üst düzey karar mercileri ve hükümete iletilecek.




Kaynak : 