Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik gelişimine katkıda bulunmak üzere faaliyetlerine devam eden Koç Holding Bilgi Grubu ve Microsoft Türkiye, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin hizmetine sunulacak Kobiline.com projesini açıkladı. Microsoft’un CEO’su (Microsoft Başkanı) Steve Ballmer ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa V. Koç Kobiline.com’un detaylarını Swiss Otel’de yapılan basın toplantısında anlattılar.
Koç Holding Bilgi Grubu ve Microsoft Türkiye önderliğinde, Koç.net, Koçbank, Arthur Andersen, Dünya Gazetesi, Koç Bryce ve Logo Business Solutions tarafından oluşturulan Kobiline.com, Türkiye’de “içerik ve servisler bütünü” olarak faaliyet gösteren ilk iş portal’ı. Başta finans, ithalat-ihracat, üretim ve hizmet sektörleri olmak üzere endüstrinin her kolunda hizmet veren işletmelerin A’dan Z’ye tüm gereksinimlerini karşılayabilecek bir içeriğe sahip.
Steve Ballmer: “Kobiline.com Türk iş dünyasının hizmetinde olacak”
Kobiline.com’un hedefini açıklayan Steve Ballmer ve Mustafa V. Koç, Kobiline.com’u ticari hedeflerin ötesinde, Türkiye’ye olan hizmet yükümlülüklerinin bir parçası olarak gördüklerini belirttiler. Ballmer, basın toplantısında yaptığı konuşmada projenin Türk iş dünyasının hizmetine sunulmak üzere geliştirildiğini vurgulayarak “Kobiline.com, ücretsiz içerik sunmanın yanında zengin web servisleri ile de Türk iş dünyasının hizmetinde olacak” şeklinde konuştu. Steve Ballmer Türkiye’de bilgisayarlaşma alanında katedilecek çok mesafe olduğunu ve bu çabaya destek vermek istediklerini belirterek şöyle devam etti: ”Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri olan Koç Topluluğu ile ortak başlattığımız bu proje sayesinde küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin bilgisayarlaşma süreçlerine katkıda bulunmayı ve iş süreçlerinde internetin olanaklarından yararlanmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. İnternetle birlikte dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Şirketlerin birbirlerinden farkı kalmıyor. Tek fark, servis ve tüketici memnuniyeti olacak. Microsoft, xml standartında ortak bir platform oluşturmaya çalışıyor.”
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koç
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa V. Koç da ekonomik durgunluğun yaşandığı son günlerde, iki dev şirketin Kobiline.com gibi güçlü bir projeye imza atarak bir toplumsal sorumluluğu paylaştıklarını vurguladı. Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” sözünden hareketle Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ’leri dünya pazarlarına açmak için Kobiline projesini geliştirdiklerini belirten Mustafa V. Koç, “Globalleşme KOBİ’ler için bir tehdit değil, aksine büyük bir fırsattır. Dinamizmiyle ön plana çıkan Türk KOBİ’lerinin ihracat ve finansman başta olmak üzere çeşitli servislerden aldıkları payı yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Mustafa V. Koç, KOBİ’lerin yeni ekonomik düzene geçişinin yazılım ve donanıma binlerce dolar para harcayarak değil, ancak “yeni iş yapma kültürüne” adapte olmakla mümkün olduğunu belirterek, “Kobiline, Türk işletmelerinin dünyanın her yerine mal ve hizmet satabilecekleri ve 7×24 iş yapabilecekleri bir platformdur” dedi.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga
Toplantıda Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga da Kobiline.com’un hedefi, sunacağı içerik ve hizmetlerle ilgili şu bilgiyi verdi: “Microsoft olarak teknolojik bilgi birikimimizi bu projeye aktarıyoruz. Bu iş portalının arkasında iki güçlü kurum var. Türkiye’nin bir süre sonra ekonomik durgunluktan büyüme trendine geçeceğine inandığımız için yatırımlarımızı ertelemiyoruz; Kobiline.com da bunun yeni bir kanıtı. Birçok platformda altını çizdiğimiz gibi yeni ekonomik düzen, ‘verimli’ çalışma ve iş süreçleri gerektiriyor. İş dünyasının hizmetine sunacağımız Kobiline.com ile yeni ekonomik düzende işletmelerin rehberi olmayı amaçlıyoruz.”
Koçbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam
Kobiline projesinde yer alan firmalardan Koçbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam ise yurtdışı reklamlarla Kobiline adresine yönlendirilecek trafik sayesinde KOBİ web sitelerine yabancı şirketlerin girmesini sağlayacaklarını belirtti. Kobiline’ın KOBİ’lerin yönlendireceği bir platform olacağını ifade eden Karaçam, KOBİ’leri Kobiline’da stratejik ortak olmaya çağırdı.
Koç Holding Bilgi Grubu
Koç Holding Bilgi Grubu, bünyesinde bulunan şirketler (KoçSistem, Koç.net, Ultra Kablo TV, Koç Bryce, Bilkom, GVZ, Biletix, “Kotonline”, “BookinTurkey”) ile, yeni ekonomik düzende, entegre ve katma değerli bilgi ve iletişim hizmetleri sunarak, Türk özel sektörünün global pazarlarda daha verimli ve daha rekabetçi olmasını amaçlamaktadır.
Microsoft
Kişisel ve iş amaçlı bilgisayar yazılımları alanında dünya lideri olan Microsoft, 1975 yılında kuruldu. Şirket, ‘her zaman, her yerden ve her cihazdan’ kullanılan mükemmel yazılımlarla kullanıcıların PC’lerin gücünden tam olarak yararlanması için gerekli ürün ve hizmetleri geniş bir yelpazede sunuyor. 1993 yılından bu yana Microsoft Türkiye’deki bilgisayarlaşma sürecine yoğun bir eğitim ve destek programıyla katkıda bulunuyor.