Üniversite, program için, 21. yüzyılın işletme liderlerini yaratabileceği adaylar arıyor.
Türkiye’nin saygın eğitim kurumları arasında yer alan Koç Üniversitesi, 2003/2004 akademik yılı MBA programları için son başvuru tarihini 27 Haziran 2003 olarak açıkladı. Üniversite, Executive MBA ve MBA adayları için 22 Mart, 3 Mayıs ve 21 Haziran 2003 Cumartesi günleri tanışma toplantıları düzenleyecek.
Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans (Executive MBA) Programı’nı Türkiye’de ilk uygulayan okul olma özelliği taşıyan Koç Üniversitesi, yeni dönemde yine uluslararası eğitim standartlarına yanıt verebilecek adayları tercih edecek. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Barış Tan, MBA programlarında başarı faktörünün akademik kadro ve program kadar öğrencilere de bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Üniversitemizin MBA programı, şimdiye kadar Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesindeki çok sayıda büyük yerli ve uluslararası kuruluşta, üst düzey yönetim kadrolarında görev yapan mezunlar verdi. Bu başarıda bilgiyle yönetilen, stratejik görüş ve global bilince sahip bir program sunmamızın büyük payı var. Uluslararası düzeyde eğitim vererek üstün yetenekli mezunlar yetiştirmek Koç Üniversitesi’nin misyonu içinde yer alıyor. MBA adaylarının,kariyer planlamalarında kişisel gelişim ve liderliği hedeflemeleri önemli. Ülkemizin genç yeteneklerini MBA programımıza, başarılı yöneticilerini de Executive MBA programında yer almak üzere Koç Üniversitesi’ne bekliyoruz.”
Türkiye’nin en iyi MBA Programı
Kurulduğu 1993 yılından bu yana yurtdışındaki çok sayıda üniversite ile akademik işbirliği geliştiren Koç Üniversitesi’nin MBA programı mezunları aralarında Accenture, Arçelik, PriceWaterhouseCoopers, NTV, Citibank’ın da bulunduğu dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen 300’e yakın şirkette görev yapıyor.
Uluslararası deneyime sahip yetkin akademik kadrosu, akademik ağırlığı olan programı, verimli çalışma ortamı sunan modern kampusü ve öğrencileri, Koç Üniversitesi’nin MBA programının başarı faktörlerini oluşturuyor.
Programlar
Koç Üniversitesi, 2003/2004 akademik yılında beş yıllık iş tecrübesine sahip “1 Yıllık Part-time Yönetici (Executive MBA)” ve “2 Yıllık Tam Zamanlı (MBA)” programı uyguluyor.

Kaynak : 