Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, “Kod Ekonomisi” adlı yeni kitabını okurlarıyla buluşturdu. Philip E. Auerswald, alfabenin icadından Blockchain’in ortaya çıkışına uzanan süreci sürükleyici bir öykü gibi sunmayı başardığı kitabında, insanlık tarihini meydana getiren ana unsurun kodun gelişimi olduğunu belirtiyor.
Taş Devri’nde kullanılan bir balta ile Julia Child’ın mayonez tarifi ve Burning Man festivalinin ortak noktasının kodun işleyişine dair örnekler olduğu yönünde saptamaları ile Auerswald; Kod Ekonomisi kitabında, kodun gelişimiyle birlikte çalışma doğasının ve insanlık deneyiminin bir kez daha değiştiğini ortaya koyuyor.
“Kod” nedir? sorusunu ele alan yazar, kodun neolitik dönemin basitliğinden modern devrin karmaşıklığına doğru evirilmiş olan insan medeniyetinin DNA’sı, gelişim sürecinin; bir fikrin ürüne, tarifin yemeğe dönüşme şekli olduğunu ele aldığı kitapta, şehirlerin kurulduğu, sanayinin geliştiği süreçlerden örnekler veriliyor. Auerswald, günümüz ekonomisinde değerin nasıl yaratıldığına ve geleceğin ekonomisinin nasıl şekilleneceğine dair özgün bir çalışmaya imza atıyor.
Amerikalı Ekonomist ve Yazar Philip E. Auerswald, George Mason Üniversitesi Kamu Politikaları bölümünde ders veriyor. Girişimcilik, teknoloji, yenileşme alanlarında çalışan Auerswald aynı zamanda, küresel ölçekte yaşanan sorunlara getirilen yenilikçi çözümlerin ele alındığı Innovations dergisinin kurucuları ve editörleri arasında.