• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa *ÜRÜNLER / HİZMETLER

Kuveyt Türk’ün Milli Yazılımı BOA Bankacılık Platformu 20 Ülkede Kullanılacak

9 Aralık 2018
-*ÜRÜNLER / HİZMETLER, Bankacılık, Endüstri 4.0/Digital Dönüşüm, Fintech, Kurumsal Yazılımlar
0
Kuveyt Türk’ün Milli Yazılımı BOA Bankacılık Platformu 20 Ülkede Kullanılacak
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Teknoloji ve inovasyon yatırımlarıyla öne çıkan Kuveyt Türk, bu alanda yurt içinde imza attığı başarılarını yurt dışında da sürdürüyor. Banka, kendi bünyesinde geliştirdiği milli yazılımı ihraç ederek 20 ülkede 60’dan fazla bankada kullanılmasını sağlayacak.

Türkiye’de bankacılık sektörünün ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kurduklarını, günümüzde ise iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka olduklarını hatırlatan Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar yazılım ihracatıyla ilgili bilgi verdi. Ar-Ge merkezinde geliştirdikleri projeleri ve ürünleri, yüzde 100 Kuveyt Türk sermayesiyle üç yıl önce kurdukları Architecht Bilişim Sistemleri ve Pazarlama Ticaret A.Ş adlı teknoloji firması aracılığıyla geliştirip satışa sunduklarını belirten Mücahit Gündebahar, “80’in üzerinde mühendis kadrosuna sahip Architecht firmamızla finans, mobil ve güvenlik teknolojileri alanında yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Architecht, kısa bir süre içerisinde öncü ürünler geliştirmesinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü büyük projelerle bir teknoloji ihracatçısına dönüştü. Bugüne kadar Ar-Ge merkezlerimizde üretilen bankacılık projelerinin ticarileştirilmesiyle birlikte, yurt içi ve yurt dışında milyon dolarlar seviyesinde satış yapıldı” dedi.

Kuveyt Türk’ün BOA’sı 60 bankada kullanılacak

Architecht’in son büyük anlaşmasını, Ar-Ge merkezlerinde tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve bankacılık süreçlerinin iyileştirilmesinde yeni bir dönem başlatan BOA Bankacılık Platformu üzerinden gerçekleştirdiğini ifade eden Mücahit Gündebahar, “Architecht, Kuveyt merkezli olup Mısır’da yazılım geliştirme merkezi bulunan ve bankacılık sistemleri satan yazılım firması ITS ile anlaştı. Şube otomasyon sisteminden mobil şubeye, ATM’den operasyon merkezine kadar tüm işlemlerin teknolojisi ihraç edildi. Aralarında Nijerya, Malezya, Endonezya ve Mısır’ın da bulunduğu 20 ülkede bulunan 60’dan fazla bankada, Kuveyt Türk’ün geliştirmiş olduğu teknolojiler kullanılacak.Sistemlerin kullanımına proje bitiminde başlanacak ve birkaç yıl içinde tüm ülkelerde yaygınlaştırılacak. Üç yılın sonunda yaklaşık 120 milyon TL’lik yazılım ihracatı gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

“Yazılım ithalatının azaltılmasına katkı sağlıyoruz”

Şekerpınar Bankacılık ve Yaşam Üssü ile Konya’da yer alan Ar-Ge merkezlerinde hayata geçirdikleri ürün ve projelerin yurt içinde de tercih edildiğini vurgulayan Mücahit Gündebahar, “Vakıf Katılım Bankası ile kurulum çalışmaları devam eden Posta Katılım Bankası ve Emlak Katılım Bankası, milli yazılımımız olan BOA Bankacılık Platformu’nu tercih etti. Bunlara ek olarak, 2017’de Turkcell Finansman’a, 2018’de ise Posta Katılım Bankası’na gerçekleştirdiğimiz satışlarla finansal yazılım ithalatının azaltılmasına ve dövizin yurt dışına çıkışının önlenmesine katkıda bulunduk. Diğer yandan beyin göçünü engellemek ve milli entelektüel sermayemizi ülke içinde korumak adına doktoralı personel istihdamı sağlıyoruz. Öğretim üyeleri de sabbatical izinlerinde Ar-Ge merkezlerimizde geliştirilen projelerde yer alabiliyor” açıklamasında bulundu.

BOA Bankacılık Platformu nedir?

Kuveyt Türk tarafından geliştirilen BOA Bankacılık Platformu, kanallar dâhil tüm bankacılık sisteminin tek bir platform üzerinden çalışmasına olanak tanıyor. BT operasyon ve yatırım maliyetlerinin yanı sıra süreçlerin hızlanmasını sağlayan bu bütünleşik sistem, özellikle yeni ürün geliştirme açısından ciddi avantaj sunuyor.

BOA Bankacılık Platformu’nun yanı sıra Türkiye’de katılım bankacılığında bir ilk olan faizsiz dijital bankacılık platformu Senin Bankan, yine Türkiye’de bir ilk olan sukuk halka arz işleminin uygulama modülü, girişimciler ve FinTech geliştiricilerinin daha kolay ve daha hızlı şekilde yeni uygulamalar geliştirmesine imkân sunan API Market Platformu, Kuveyt Türk Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştirilen çalışmalar arasında yer alıyor.

Etiketler: ArchitechtBOA Bankacılık PlatformuITSKuveyt TürkMücahit GündebaharYerli MalıYerli Yazılım

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Dassault Systèmes İle 3D Tasarım ve Mühendislik Yazılımları Hakkında Sohbet
blank
Fusun S.Nebil
  • Tayvan 100 Çinli Şirkete Çip Casusluğu Soruşturması Açtı
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Rusya-Ukrayna Çatışması Avrupa’ya Siber Güvenlik Açısından Neler Öğretebilir?
blank
Mehmet Taşnikli
  • AMD, Pensando’yu 1,9 Mİlyar $’a Satın Alıyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
blank
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • 2014 Yılında Yıldızlararası Bir Nesnenin Dünyaya Çarptığı Doğrulandı
  • DE-CIX, IRAK-IXP İle İş Birliği İmzası Attı
  • Peter Thiel: Merkez Bankaları İflas Ediyor
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?
  • Türk Telekom 5,8 Milyar Kar Etmişse, Neden İnternete Zam Yapıyor?

HAFTANIN KELİMESİ

TERSİNE MÜHENDİSLİK

Tersine mühendislik (reverse engineering), bir makinayı, bir yazılımı, askeri bir teknolojiyi nasıl çalıştığını görmek için sökme eylemidir.

Nasıl çalıştığını tersinden anlamaya çalışmak, bilgi edinmek ve analiz etmek için yapılır. Genellikle nesneyi çoğaltmak (kopyalamak) veya geliştirmek için kullanılır.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1
  • Paylaşılan İnternet ve Özel İnternet Erişimi Arasındaki Fark Nedir? için Halil Teberci
  • Rusya, Sosyal Medya Şirketlerine Sunucularını Taşımaları için Süre Verdi için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.