• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

Levent Karadağ : Bilişim ve İnternet Konusunda Proje Yapacaksanız, Bize Başvurun, Deneyimlerimizi Aktaralım – 3

TBD İstanbul Başkanı Levent Karadağ : "Maalesef siz de biliyorsunuz, elektronik ticaret ve internet girişimciliği alanında Türkiye’de çok fazla kimse yok. Ama birçok projeleri alıyorlar, atıl durumda bırakıyorlar. Biz de diyoruz ki; bilişim ve internet konusunda bir proje yapacaksanız bize başvurun, neresinden yardımcı olabiliriz, ne yapabiliriz, en azından deneyimimizi size aktarabiliriz."

Fusun S.Nebil-Fusun S.Nebil
31 Ocak 2012
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Söyleşinin ilk bölümünü Levent Karadağ : Erzurum’dan Çıkan Projeler; Anadolu Heybesi, Diyardan.com, Ziyafet Takı ve Arama Motoru : Garama – 1 ve ikinci bölüümünü Levent Karadağ : Altı Nokta Körler Derneği ile İşbirliğiyle, Görme Engellilerle ‘Gören Parmaklar’ Projesi Yaptık – 2 başlığı altında okuyabilirsiniz..

TBD İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ, söyleşimizin önceki 2 bölümünde turk-internet.com okuyucuları için, 2011’de gerçekleştirdikleri 3 projeden 2sini anlattı. Söyleşimizin bu bölümünde kendisine 3. projeyi sorduk :

Levent Karadağ : 3. proje Elazığ Ticaret Odası’yla gerçekleştirdiğimiz ‘Gençlerin Yüzü Bilişim’le Gülüyor’ idi. Orada da 250 tane Elazığ’daki öğrenci veya mezun olan kişilere web tasarım, teknik destek gibi dersler verildi.

Turk-internet.com : Uzaktan eğitim mi?

Levent Karadağ : Hayır, bu normal yerinde eğitim. Oradan eğitim verildi Fırat Üniversitesi ile birlikte, biz de buradan birtakım hocalarla destek verdik. Orada 259 kişiyi mezun ettik. Teknik destek, web tasarım, bilgisayar okur-yazarlığı konusunda oradan 250 kişiyi mezun ettik. O da Elazığ Ticaret Odası’yla yaptığımız bir proje. Bunların toplam bütçesi 750 bin Euro civarında bir meblağ.

Turk-internet.com : Hangi projelerle birlikte?

Levent Karadağ : 3 proje de geçen hafta itibariyle bitti. Kapanış raporları hazırlanıyor şimdi. Bir hafta içerisinde raporlar da hazırlanacak.

Turk-internet.com : Önümüzde Avrupa Birliği’yle planladığınız yeni projeler var mı?

Levent Karadağ : Öncelikle Erzurum’da yaptığımız projeyi birçok yere önermeyi düşünüyoruz. Çünkü o kentlerin kurtulması çerçevesinde bir proje olacak. Hatta o proje AB Bakanlığı tarafından da birçok etkinlikte örnek proje olarak gösterildi. AB Bakanlığı geçen sene 4 ilde etkinlik yaptı, 4 ilde de o projemizden bahsettik. Önümüzdeki dönemde de özellikle internet girişimciliği, dijital girişimcilik, elektronik ticaret olmak üzere bu projeyi geliştirerek Türkiye çapında çeşitli kalkınma ajanslarına önermeyi düşünüyoruz.

Turk-internet.com : Levent Bey, biz Türkiye Bilişim Derneği’ni Ankara’da konuşlanmış bir dernek olarak tanıyoruz. İstanbul’da çok farklı projelere adım atmışsınız. Nasıl oldu bu ve kaç kişilik bir ekibiniz var?

Levent Karadağ : Bizim maalesef çok fazla bir ekibimiz yok, bir tane profesyonel çalışanımız var. Bunun yanında Avrupa Birliği projelerinde bize destek veren 3 kişi daha var bu çerçevede.

Biz buraya nereden yola çıktık? Türkiye’yi bilişime taşıma projesi diyoruz, hep stratejiler hazırlanıyor, planlar hazırlanıyor, 76 yılından beri kongreler düzenliyoruz ve sürekli bir plan ve strateji hazırlanıp devlete öneriliyor. Onlar orada kalıyor. Bir kısmı gerçekleşiyor. Biz de dedik ki, biz bunları hazırlayalım, sunalım ama Avrupa Birliği fonları var, bunlarla da bazı örnekler oluşturalım.

Tabi çok kolay olmadı. Önce burada Avrupa Birliği çalışma grubu kurduk. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nden birkaç arkadaş geldi, eğitimler verdiler. O eğitimler verilirken aslında Türkiye çapından da insanlar geldi. Burada 4 eğitim düzenledik ve yaklaşık 100 kişi katıldı ki Giresun’dan da gelen var, Adana’dan da gelen var.

Çünkü çok fazla uzmanından Avrupa Birliği eğitimleri alınmıyor. Bunlara 10 tane proje yazdık. Bunlardan 3’ü gerçekleşti, gerçekleşince de her anlamda güzel bir örnek oldu.

Diğer taraftan bir projenin sahibi biziz, diğerlerinin sahibi başka kuruluşlar. Başka kuruluşlara da şu mesajı verdik; bilişimle ilgili her yerde biz varız, projenizi getirin değerlendirelim ve bunu uygulayalım.

Bu çerçevede Avrupa Birliği çalışma grubunun haricinde geçen sene yaptığımız kongrede hem İstanbul Kalkınma Grubu’nun genel sekreteri, hem Trakya Kalkınma Grubu’nun genel sekreterini bir araya getirdik..

Bunlarla ilişkiye girdik, nasıl projeler üretilebileceğini, ne şekilde yapılabileceğini tartıştık ve bu şekilde üretmeye başladık. Bu işler çok kolay işler değil. Hemen kalkıp da birinin projeyi yazması değil, buradan Erzurum’daki hiç tanımadığın Erzurum Kalkınma Vakfı’yla proje yürütüyorsunuz veya Elazığ’da bilmediğiniz, diyalog halinde olmadığınız bir ticaret odasıyla proje alıp yürütüyorsunuz. Çok hassas projeler bunlar, her detayının üzerinde durulması gereken projeler. Bizim amacımız dediğim gibi hem strateji üretmek hem de bunlardan birer tane örnek oluşturmak.

Turk-internet.com : Avrupa Birliği projeleriniz ve çalışmalarınızla ilgili söylemek istediğiniz başka bir şey var mı? Söyleşinin bu bölümünü kapatacağım.

Levent Karadağ : Burada söylemek istediğimiz bütün kalkınma ajansları, projelerini nerede yapıyorlarsa bir kere bilişimi bulaştırsınlar.

Biz Erzurum’a bunu anlattık. Siz burada ev kadınlarına el sanatıyla ilgili proje yaptırıyorsunuz, buna 300 bin TL fon alıyorsunuz ama buna interneti ve bilişimi koyup Erzurum dışına pazarlayabiliyorsanız bu önemli.

Diğer taraftan da bizim projelerin benzerlerini oluşturmaya başladılar. Maalesef siz de biliyorsunuz, elektronik ticaret ve internet girişimciliği alanında Türkiye’de çok fazla kimse yok. Ama birçok projeleri alıyorlar, atıl durumda bırakıyorlar. Biz de diyoruz ki; bilişim ve internet konusunda bir proje yapacaksanız bize başvurun, neresinden yardımcı olabiliriz, ne yapabiliriz, en azından deneyimimizi size aktarabiliriz.

Söyleşinin devamında 2012 planlarını okuyacaksınız..

Etiketler: Söyleşi - Röportaj

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • İnternet Devleri, AB’nin Yeni Dezenformasyonla Savaş Kurallarını İmzaladı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Rekabet Kurumu’ndan Başarılı Yemek Sepeti Soruşturması Animasyonu
  • Uydudan GSM’e Sinyal Teknolojisi, Test için FCC’den Onay Aldı
  • Depremi Önceden Haber Veren Sistem: EDIS
  • Dezenformasyon Düzenlemesi Düşman Ülkeler İçindir, Halk için Değil
  • AB, Cep Telefonları için Ortak Şarj Cihazını (USB-C) Zorunlu Kılıyor

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.