• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

MagiClick’in Yeni Yıl Projeleri

MagiClick'in Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü olan Murat Kalaora, 2002 yılı projelerini turk-internet.com’a anlattı. MagiClick’in TTGV’nin “Teknoloji Destek Hizmetleri” projesi kapsamında yetkili danışman şirket olarak seçildiğini belirten Kalaora, böylece KOBİ’lerin de hizmetlerinden rahatlıkla yararlanabileceklerini söyledi.

Gülden Tozkoparan-Gülden Tozkoparan
2 Ocak 2002
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

MagiClick’in Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü olan Murat Kalaora, 2002 yılı projelerini turk-internet.com’a anlattı. MagiClick’in TTGV’nin “Teknoloji Destek Hizmetleri” projesi kapsamında yetkili danışman şirket olarak seçildiğini belirten Kalaora, böylece KOBİ’lerin de hizmetlerinden rahatlıkla yararlanabileceklerini söyledi.

MagiClick hakkında bilgi verir misiniz?

Kalaora: MagiClick, kurumların Web tabanlı projelerine yön ve destek veren bir dijital servis sağlayıcıdır. 1996’dan beri yaklaşık 30 kişilik profesyonel kadromuzla Türkiye’de önde gelen bir çok kurumsal şirkete; stratejik iş danışmanlığından, Online Kimlik yaratımına, Web tasarımdan yazılım geliştirmeye, dijital güvenlikten içerik yönetim sistemlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede dijital iş çözümleri sunmaktayız.

Müşterileriniz arasında kimler bulunuyor?

Kalaora: Bu güne kadar hizmet verdiğimiz kuruluşlar arasında Intel, McDonald’s, Citibank, GlaxoSmithKline, Roche gibi uluslararası kuruluşların yanısıra Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Akbank, Dışbank, Finansbank, Yapı Kredi Yatırım, TEB Yatırım, Vestel, Borusan Holding, IBM-POS ve DigiTurk gibi isimleri saymak mümkün. Bu müşterilerimizle uzun soluklu ilişkiler kurarak işgücü ve tecrübemizi bu kurumların dijital ortamda gerçekleştirdikleri veya gerçekleştirecekleri projelerin başarısına sunuyoruz.

Nasıl kuruldunuz?

Kalaora: 1996 yılında ABD Berkeley merkezli bir Internet teknoloji şirketi olan Lazarus Interactive’le kurulan stratejik ortaklık sonucunda Türkiye’de kurumsal Web hizmetleri pazarında faaliyet göstermeye başladık. İki sene gibi kısa bir sürede, içinde Citibank, GlaxoWellcome, Roche, Intel ve Yapı Kredi Yatırım gibi kuruluşların bulunduğu geniş bir müşteri portföyüne hizmet vererek, yeni oluşmakta olan genç sektörün lider firmaları arasına girdik.

1998 yılına kadar elde edilen başarıların getirdiği ivme ile şirket, Türkiye’ye önemli miktarda yatırım yapma kararı almış ve Rumelihisarı’nda bulunan 450m2’lik yeni ofisine taşınarak e-iş danışmanları, yazılım ve tasarım profesyonellerinden oluşan 30 kişilik bir ekip oluşturdu.

Büyüyen ekiple birlikte hizmet alanlarını da geliştiren şirketin hizmet verdiği müşteri sayısı da önemli ölçüde artış gösterdi. Kurulduğundan beri her yıl ortalama % 250’lik bir hızla büyümekte olan MagiClick bugün farklı sektörlerden bir çok ünlü kuruluşun Web tabanlı projelerine yön veriyor.

Hangi projeleri geliştirdiniz?

Kalaora: Akbank, Ak Portföy, Demirbank, Dışbank, Digiturk, Finansbank, Finansbank Hollanda, GlaxoSmithkline, Intel, Kent Yatırım, McDonald’s, Pinkar, Roche, SVS, Şişecam, TEB Yatırım, Tekstilbank, Vestel, Yapı Kredi Yatırım’ın kurumsal Web siteleri yanı sıra, Web İçerik Yönetim Sistemi Kurulum ve Entegrasyonu, Feedback Management Sistemi Kurulum ve Entegrasyonu ile bankalar için, Internet bankacılığı arayüzleri hazırlandı.

2001 yılı nasıl geçti?

Kalaora: 2000 senesinde müşterilerimize çok geniş bir yelpazede bütünleşik dijital çözümler sunabilme yolunda yapmaya başladığımız yatırımları 2001 senesinde de kesintisiz olarak devam ettirdik.

2002 yılında hangi projeler üzerinde yoğunlaşacaksınız?

Kalaora: 2002 yılında da, bir yandan Teknoloji Geliştirme ekibimiz tarafından gerçekleştirilen ar-ge ve yeni ürün geliştirme çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da uluslararası alanda girdiğimiz stratejik ortaklıklarla ürün ve servis çerçevemizi genişletmekteyiz. MagiClick’in gerçekleştirmekte olduğu projeleri ikiye ayırabiliriz. Birincisi, İş Geliştirme Projeleri; Kurumsal hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen macro projeler, ar-ge projeleri, ürün ve servis geliştirme projeleri, stratejik ortaklıklar vb. İkincisi, Müşteri Projeleri; doğrudan müşteriler için gerçekleştirilen güncel projeler. İş geliştirme projelerinden şöyle örnekler verebilirim.

  • MagiClick Digital Security Services (MDSS)

    Web tabanlı çözümlerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan güvenlik konusunda da bir atılım yaparak dijital güvenlik çözümlerinin sunulduğu MagiClick Digital Security Services (MDSS) departmanını hayata geçirdik. İngiltere’nin önde gelen dijital güvenlik firmalarından OmniQuad ile kurduğumuz stratejik işbirliği çerçevesinde müşterilere, bilgi işlem sistemleri içinde ve/veya dışında oluşabilecek riskler ve e-posta kaynaklı tehditler başta olmak kapsamlı güvenlik denetim çözümleri sunmaya başladı.

  • TTGV Danışmanlığı

    MagiClick Digital Solutions 2001 yılında Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) “Teknoloji Destek Hizmetleri” projesi kapsamında yetkili danışman şirket olarak seçildi. MagiClick’in TTGV tarafından yürütülen edilen bu projede yer alması sonucunda, ekonominin büyük oyuncuları olarak nitelendirilen seçkin müşterilerine kaliteli hizmet anlayışı ile sunduğu çözümlerden, bugüne kadar yararlanma imkanı bulamayan KOBİ’ler de rahatlıkla yararlanabiyorlar.

  • İçerik Yönetimi (Stratejik Ortaklık)

    Web içerik yönetim teknolojileri konusunda uzmanlaşmış ve bu konuda Akbank, AkPortföy, Dışbank, DigiTurk, GlaxoSmithKline ve Kent Yatırım gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşları için gerçekleştirilen projelerden elde edilen tecrübe ile RedDot ile Ekim ayı içerisinde stratejik ortaklık anlaşması imzaladık. RedDot Content Management Server, kullanım kolaylığı, basit kullanıcı arayüzleri, entegrasyon hızı ve güçlü altyapısı ile ABD ve Avrupa’da tercih edilen bir içerik yönetim sistemi.

  • WebFormalizer 3.2. (Feedback Management System – Ürün Geliştirme – Yeni Sürüm)

    MagiClick Teknoloji Geliştirme ekibi Ekim ayı içerisinde WebFormalizer’ın 3.2 sürümünü tamamladı. WebFormalizer Web tabanlı formlar aracılığıyla toplanan bilgilerin düzenli, kolay ve çabuk bir şekilde yönetilmesini ve değerlendirilmesini sağlayan bir otomasyona geçiş uygulamasıdır. Gelişkin özellikleri sayesinde WebFormalizer, genel bir “Veritabanı Yönetim Sistemi” olarak ta kullanılmakta, “çok sayıda ve farklı yetkilere sahip kullanıcıların desteklenmesi”, “toplu e-mail gönderisi” gibi güçlü işlevleri ile web tabanlı bilgi yönetimine benzersiz bir çözüm sunmaktadır.

    Web-tabanlı geri-dönüş yönetim süreçlerini düzenleyebilmelerini sağlayan WebFormalizer’ın temel özellikleri neler?

    Kalaora: WebFormalizer’i 2001 başında satışa sunduk ve büyük ilgi topladı. Temel özellikleri arasında şunları sayabilirim:

  • Web tabanlı formlar aracılığıyla toplanan bilgilerin esnek bir dizin yapısı içerisinde düzenli bir şekilde saklanabilmesi,
  • İstenen bilginin formatlanmış çıktısının alınabilmesi,
  • Bilgilerin düzeltilebilmesi,
  • Bilgiler içerisinde tüm haneler üzerinden detaylı arama yapılabilmesi,
  • Seçilen bilgilerin farklı bir veritabanı veya uygulamada (örn. Excel) kullanılmak üzere text dosyasına aktarılabilmesi,
  • Web tabanlı mail gönderi işlevi sayesinde formların tek tek veya toplu olarak cevaplanabilmesi,
  • Yazılım üzerinden gönderilen mail’lerin yerine ulaşıp ulaşmadığının takibi,
  • Raporların denetimine yönelik çok sayıda kullanıcının yetkilendirilebilmesi.
  • Yetkinin türüne göre, kullanıcının; okuma, değiştirme, yazma, silme ve/veya cevap işlemlerini gerçekleştirebilmesi bulunmaktadır.

    Yönetici Özgeçmişleri

    Murat Kalaora

    MagiClick’in Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü olan Murat Kalaora, 1996 yılından beri aralarında Citibank, Dışbank, Demirbank, Finansbank, Demir Yatırım, Yapı Kredi Yatırım, TEB Yatırım, Intel, McDonald’s, Roche ve GlaxoSmithKline’ın bulunduğu önde gelen kurumlara Web danışmanlığı yapmış ve bu kurumlar için gerçekleştirilen çok sayıda başarılı Web projesine imza atmıştır.

    Murat Kalaora, Berkeley merkezli Lazarus Interactive’in Avrupa operasyonları’ndan sorumlu olduğu 1996-97 yıllarında Albert Westerman Group (Hollanda), ProSoft Technologies (Almanya) ve NBI-BTO (Almanya) gibi şirketlerin Web üzerinde gerçekleştirdiği projeleri yönetmiştir.

    1995-96 yıllarında CITI Enformasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nde, Enformasyon Bilimi ve Elektronik İş Danışmanı olarak görev yapan Kalaora, Los Angeles Municipality ve Viaspace gibi kurumlara Web stratejileri konusunda iş danışmanlığı yapmıştır.

    Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Murat Kalaora California Claremont Graduate School’da Uluslararası Ekonomi ve Politika konusunda master yaptıktan sonra aynı üniversitede Ekonometri, Oyun Teorisi (Game Theory) ve Enformasyon Bilimi konularında doktora eğitimi almıştır.

    Renee Tiyano

    MagiClick’in Kurucu Ortağı ve Satış & Müşteri İlişkileri Direktörü olan Renee Tiyano, 1996 yılından beri aralarında Citibank, Dışbank, Demirbank, Finansbank, Demir Yatırım, Yapı Kredi Yatırım, TEB Yatırım, Intel, McDonald’s, Roche ve GlaxoSmithKline’ın bulunduğu Türkiye’nin önde gelen kurumlarının Web projelerine yön vermiş, bu kurumlar için gerçekleştirilen çok sayıda Web projesinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamıştır.

    Renee Tiyano 1992-1995 yılları arasında Christian Dior Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmış, bu görevi sırasında birçok Avrupa ülkesinde eğitimler vermiştir. Satış ve pazarlama konularındaki uzmanlığını UC Berkeley’de aldığı Online Marketing eğitimi ile pekiştiren Tiyano, aynı dönemde ABD’de online pazarlama stratejileri konusunda çeşitli iş danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Renee Tiyano St. Michel Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur.

    Erich A. Horsley

    MagiClick Yönetim Kurulu’nda Dış İlişkiler ve İş Geliştirme’den sorumlu Direktör olarak görev yapmakta olan Erich Horsley kariyerine New York’ta Morgan Stanley Kurumsal Finansman departmanında başlamış, sonrasında aynı şirketin Frankfurt ofisinde Almanya ve Avusturya bazlı şirket birleşme ve alımları konusundan danışman olarak çalışmıştır.

    1996’da Berkeley merkezli Internet teknoloji şirketi Lazarus Interactive’in Düsseldorf ofisini kuran Horsley, bundan sonraki iki yıl boyunca bir çok Avrupa şirketi için gerçekleştirilen başarılı Web projelerine yönetici ve stratejik danışman olarak imza atmıştır.

    Horsley, 1998-99 yılları arasında Boston merkezli risk sermayesi şirketi Watermill Ventures çatısı altında finans ve Internet konularındaki uzmanlığını birleştirerek bir çok geleneksel şirketin Yeni Ekonomi yatırımlarına yön vermiştir.

    Erich Horsley Harvard Üniversitesi’nden lisans ve işletme master’ı derecelerine sahiptir.

    Etiketler: Söyleşi - RöportajWeb Geliştirme
  • Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

    ABONELİKTEN ÇIK
    Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

    GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

    Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

    YAZARLARIMIZ

    blank
    Ernur Öktem
    • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
    blank
    Fusun S.Nebil
    • FBI, 2022’de Amerikalı Kullanıcıların İnternet Dolandırıcılarına 10,3 Milyar $ Kaptırdığını Açıkladı (590’ı Türk)
    blank
    Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
    • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
    blank
    Mehmet Taşnikli
    • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
    blank
    turk-internet.com / Bilgi
    • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

    HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

    • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
    • BTK, Haberleşme Sektörünü Depreme Hazırlamış mı?
    • Telefon Operatörlerimiz Depremde Ne Yaptılar? – II – Turkcell
    • BTK Sorumluluğu Operatörlere mi Yüklemeye Çalışıyor? – 1
    • Togg NFT Açık Arttırmasındaki Çökme ve Ertelemeler için Açıklama Yayınladı

    HAFTANIN KELİMESİ

    3GPP

    3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

    3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

    Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
    blank

    Bildirimler

    Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

    Son Yorumlar

    • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
    • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
    • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
    • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
    • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

    Haber bültenimize abone olun

    Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

    • Haber İndeksi
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Bildirimi
    • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
    • Destek
    • Bize Yazın

    © 2021 Turk-Internet.com

    No Result
    View All Result
    • Ana Sayfa
    • BİLİŞİM
    • e-TİCARET
    • INTERNET
    • TELEKOM
    • YENİ TEKNOLOJİLER
    • Hakkımızda

    © 2021 Turk-Internet.com

    Tekrar Hoşgeldiniz!

    Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

    Şifremi unuttum? Kayıt Ol

    Yeni Hesap Oluştur

    Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

    Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

    Şifrenizi geri alın

    Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

    Giriş yap
    Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.