Microsoft’un yenilenen “Certified Partner” programında (MCSP) teknoloji firmalarının sundukları hizmetlerle ilgili yeni sertifika kriterleri yer alıyor. Program ayrıca, ortakların Microsoft .NET e-iş müşteri çözümleri üretebilmeleri ve .NET platformunun yeni iş fırsatlarından faydalanmaları amacıyla ihtiyaç duydukları destek ve kaynakları sunuyor.
Yeni program, Microsoft ile beraber proje geliştirme sürecini kolaylaştırıyor. Firmalar arasında daha iyi etkileşim ve ağ bağlantısı sağlayarak geleneksel çözüm sağlayıcılarını, uygulama hizmet sağlayıcılarını (ASP), bağımsız yazılım satıcılarını (ISV) ve diğer e-ticaret ve kurumsal sistem sağlayıcılarını tek bir çatı altında toplayacak.
Daha fazla teknoloji firmasına yönelik olarak geliştirilen (MCSP)’ye bir yeni kategori daha ekleniyor; “Gold Certified Partners”.
.NET ve Microsoft Gold Certified Partners
Müşteriler, Microsoft Gold Certified Partner unvanına sahip firmaların uzmanlaştıkları alanları ayırt edilebilecekler. Böylece müşteriler, kendi özel iş gereksinimlerini karşılayabilecek en iyi firmayı daha kolay bir şekilde belirleme olanağına sahip olacaklar. Microsoft Gold Certified Partner’ların uzman oldukları konular, .Net server platformu üzerinde çözüm geliştirme konusunda daha başarılı çalışmalar yapmalarını sağlıyor.
27 Kasım 2000 tarihinde başvuruları başlayan Microsoft Certified Partner programının ardından Gold Certified Partner programı da 31 Ocak 2001 tarihinde resmi olarak uygulanmaya başlanacak.
Birkaç konuda “Gold Certified Partner” ünvanını alabilecek olan firmalar 4 ayrı kategoride de uzmanlığa sahip olabilecekler:
·Microsoft Gold Certified Partner for E – Commerce: Elektonik ticaret alanında uzmanlığa sahip olan firmalar.
·Microsoft Gold Certified Partner for Hosting and Application Services: ASP ve Hosting hizmeti konusunda uzmanlaşmış firmalar.
·Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems: Kurumsal müşterilere hizmet veren, kurumsal sistem ve çözümler sunun firmalar.
·Microsoft Gold Certified Partner for Support Services: Destek hizmetleri veren firmalar
Microsoft, kanal programlarına yatırım yapmaya devam ediyor
Microsoft MCSP Programı’nın şu andaki üyelerini yeni gelişmelerle karşılaşacaklar. Kapsamı genişletilen destekler, iki temel alan üzerinde yoğunlaşacak: Teknik açıdan ve pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için hazır olmak.
Microsoft Certified Partner’ları , pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için; iç kullanım ürünü lisansları, beta ürünlere erken erişim, kendi eğitimlerine yönelik olarak ‘Microsoft Official Cirruculum’ ve özel pazarlama araçları ile şablonlar gibi avantajlar elde edecekler.
Firmaların teknik açıdan hazırlanmaları amacıyla ise bu firmalara gelişmiş .NET ürünleri eğitimi, araçları ve desteği vererek, onları Microsoft .NET platformunun sunduğu yeni fırsatlara hazırlama üzerinde yoğunlaşılacak. Bunlar arasında, Microsoft Certified Partber ve müşterilere yönelik olarak da Microsoft Danışmanlık Hizmetleri bulunuyor.
Microsoft Certified Partner Programı
Microsoft Certified Partner Programı, 1992’den beri uygulanan ve şu anda dünya genelinde 31.000 üyesi bulunan Microsoft Çözüm Ortağı Programı’nın (Microsoft Certified Solution Provider-MCSP) gelişmiş halidir.
Microsoft Certified Partner
Dünya çapında geçerli bir kanal programına dahil olan ve kadrosunda MCP (Microsoft Certified Professional) sahip sertifikalı teknik elemanlar bulunduran bilgisayar firmalarıdır. Bu firmalar Microsoft teknolojilerini kullanarak, sistem entegrasyonu, anahtar teslimi proje, danışmanlık yapan, özel yazılım geliştiren, dikey/yatay sektörlere yönelik çözüm üreten, eğitim ve teknik destek gibi çeşitli artı-değer hizmetleri sağlarlar.
Yenilenen Microsoft Certified Partner Programı hakkında ayrıntılı bilgi için:
http://www.microsoft.com/turkiye/satiskanallari
Microsoft .NET Platformu
Microsoft .NET Platformu, Microsoft’un, bilgi işlem ve iletişimi yenilikçi bir yöntemle bileştiren, yeni nesil yazılımı yaratma girişimidir. Dağıtılmış Web hizmetleri oluşturmak için ihtiyaç duyulan araçları sağlayan bu platform, geliştiricilere, işletmelere ve müşterilere, kendi koşulları altında teknolojiden yararlanma ve bilgiye her an, her yerde, herhangi bir aygıt üzerinden ulaşılabilme fırsatı sunuyor.
Microsoft, Media Teknolojisini Yeniledi
Bu arada Microsoft başkanı Steve Ballmer, geçen hafta California’da başlayan Streaming Media West fuarında, firmanın yeni Windows Media teknolojisini tanıttı. İnternette daha hızlı görüntü ve ses dağıtımını hedefleyen yazılım devi, Real Networks’ün bu alandaki liderliğine son vermeyi planlıyor. Steve Ballmer’ın tanıttığı yeni teknoloji görüntülerin saniyede 500 kilobit hızla aktarımasına olanak sağlıyor. Windows Media Video and Audio 8’in yaptığı (firma son olarak Windos Media 7 sürümünü çıkarmıştı) yüksek kalitede ses kayıtları, MP3 formatının üçte biri oranında daha az yer kaplayacak ve yüzde 60 oranında daha hızla indirilecek. Steve Ballmer bunun yanı sıra, yeni nesil Windows işletim sistemi olarak nitelendirilen Whistler’ın çoklu ortam özelliklerini de tanıttı. Ayrıca Japon NTT DoCoMo’nun sunduğu ve görüntü ve ses dağıtımı için Microsoft teknolojisini kullanan kablosuz servisinin özellikleri de anlatıldı.
Online görüntü ve ses yayıncılığının lideri şu anda Real Networks. Firmanın, ‘streaming media’ adını verdiği teknolojisi aralarında Microsoft’un Windows’u da olmak üzere bir çok platformda en yaygın olarak kullanılan format. Microsoft yetkilileri, geliştirdikleri yeni teknoloji ve servisler sayesinde rakiplerinin üstünlüğüne son vermeyi hedefliyor.