ScreenTonic’in portallere banner ve text reklam dağıtımı yapan bir reklam sunucusunu da içeren, Java ve MMS uygulamalar, video billboard’lar ve SMS reklam spotlarını taşıyan STAMP adlı reklam platformu bulunuyor.
STAMP, aynı zamanda bir reklam yönetimi arayüzü sağlıyor. Bu arayüzden envanter planlaması, reklam alanlarının tanımı, reklam doğrulama, test etme, programlama ve performans kontrolü yapılabiliyor.
Microsoft, Paris-merkezli ScreenTonic firmasının geliştirdiği uygulamalar yoluyla, reklamcılarla, evlerindeki hedef müşterileri, PC’ler, Xbox oyun sitemleri ve mobil telefonların üzerinden buluşturacaklarını söyledi.
Microsoft Online Servisler Grubu Başkan Yardımcısı Steve Berkowitz “Mobil İnternet, markaları hedef müşterileri ile buluşturmak için muhteşem bir araç. Çünkü cep telefonu gibi cihazlar müşterilerine her yerde ve her zaman ulaşabilmelerini sağlıyor.
Microsoft yazılımı satın alırken, aynı zamanda pek çok kaliteli markaya da yaklaşmış oluyor. Çünkü ScreenTonic, Coca-Cola, Disney, Apple ve Nokia gibi pek çok yüksek profilli marka ile zaten çalışıyor. Bu yılın başlarında, şirket mobil telefonlardan geçirdiği 1 milyarıncı sayfayı ilan etmişti.
ScreenTonic’in satın alma sonrasında da Paris’teki şu anda bulunduğu yerden yönetilmeye devam edeceği bildiriliyor.
Anlaşma, Microsoft yöneticilerinin video, oyun ve müzik ürünlerini, pazarlamacılara ideal yerler olarak anons etmelerinden 2 gün sonra geldi. Bu anlaşma pek çok açıdan anlamlı.
Microsoft, mart ayında el cihazlarına yönelik olarak duyurduğu DeepFish isimli mobil tarayıcıyla birlikte Microsoft Sayısal Reklamcılık Çözümleri portföyü oluşturmaya çalışıyor.
Mobil reklamcılığın büyük bir pazar olacağı sanılıyor. Ancak içerik sağlayıcılar ve mobil operatörlerün, küçük mobil cihazların daracık ekranlarında, hangi tür reklamlar ve şemalar güç kazanacak tespit etmek gerekiyor.
Ama analistler, DoubleClick’i alan Google ve Right Media’yı alan Yahoo ile mücadele açısından reklamcılık alanında Microsoft’tan daha büyük adımlar bekliyorlar.
Microsoft’un online reklamcılığın son büyük kalesi 24/7 Media’yı 1 milyar $ karşılığında satın alacağı söylentileri de etrafta dolaştı.
Ama Microsoft, büyük alımlar yapmaz, onun yerine kendi teknolojisini oluşturmayı ve aradaki boşlukları küçük alımlarla doldurmayı tercih eder. Bu nedenle ScreenTonic mantıklı bir olaydı.



Kaynak : 