Yazılım devi bu yeni paketin ortaklarının bakış açısını esas alınarak düzenlendiğini duyurdu. Hazırlıkları 2002 Ağustosunda başlayan bu program Microsoft’un 1993’de çıkardığı Solution Power’dan bu yana karşılıklılık temeline dayanan ilk iş ortaklığı tasarısı olma özelliğini taşıyor.
Microsoft’un uluslararası ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Allison Watson, yeni programın hazırlanmasında ortaklardan ve müşterilerden gelen her önerinin dikkate alındığı belirterek “Amacımız ortaklarımızın yeni imkanlardan yararlanmalarını ve müşterilerine sundukları hizmetlere yeni boyutlar getirmelerini sağlayarak Microsoft’tun pazarlama ve teknoloji alanlarında sağladığı gelişimi iş birliği yaptığımız şirketlere yansıtmak. Bunu aramızdaki ilişkileri güçlendirecek ve kaydettiğimiz gelişmelerden faydalanmalarını sağlayacak birinci sınıf bir endüstri ortaklığı programı ile gerçekleştireceğiz.” dedi.
Microsoft 2004’te yürürlüğe girecek yeni program için dünya çapında elliden fazla uzman grubuyla ve yayın organıyla ilişkiye geçtiklerini, iş birliği yaptıkları her şirketle bağlantı kurduklarını ve dünyanın dört bir yanındaki ortaklarıyla binlerce görüşme yaptıkları vurguluyor. Şirket; programın, yürürlüğe girmesini izleyen 18 ay içinde, kar oranlarını yükseltmesini ve ortakların iş hacmini arttırmasını bekliyor.
Yeni program, ortakların çalıştığı ülke piyasasından doğan özel ihtiyaçlarının kapasite ölçümü, müşteri memnuniyeti, satış hacmi ve teknik yeterlilik gibi ölçütler temel alınarak karşılanmasını öngörüyor. Microsoft doğacak gereksinimlere göre ortaklarına iş gelişimi, iletişim, pazarlama, ürün desteği ve eğitim konularında yardım edecek. Yeni planın bütün bunlara ek olarak ortaklarla Microsoft arasındaki ilişkiyi merkezileştirerek kaynaklara ve araçlara ulaşımı kolaylaştıracağını bunun da ortakların çalışma düzenini basitleştireceği söyleniyor.
Microsoft, planın ortakları kapasitelerine göre 11 uzmanlık alanına ayırmasıyla müşteriler için de önemli bir avantaj sağlayacağını inancında. Bu sayede müşteriler ihtiyaçlarını ve firmaların kapasitesini çalışmak istedikleri şirketi daha rahat seçebilecek.
Planın firmaların önünde yeni bir çığır açtığını söyleyen Norcross merkezli I.B.I.S. danışmanlık şirketinin CEO’su Andy Vabulas , ”Bu program bize imkanlarımızı ve yeteneklerimizi Microsoft’un ve pazarın istekleri doğrultusunda yeniden düzenleme imkanı veriyor. Değişik programların birbirine uyumla hale getirilmesiyle Microsoft’un ortakları için yaptığı Sertifikalı veya Altın Sertifikalı gibi ayrımlar daha da önem kazanıyor çünkü bu sayede müşteriler çalışacağı firmaların imkanlarını önceden kestirebiliyor. “ diyor.