Microsoft’un en büyük eksiklerinden birisinin, zengin içeriğe sahip ve kullanışlı bir uygulama mağazasının bulunmaması olduğu söyleniyordu. Firma bu açığını yeni işletim sistemi Windows 8 ile kapatacak gibi gözüküyor. Firmanın yeni işletim sistemini duyurmak için oluşturduğu bir blogda, uygulama mağazası üzerinde çalışacak bir ekibin kurulduğu belirtiliyor.
Microsoft’un yeni blogunda Windows 8 üzerine yapılan çalışmalar ve bu çalışmaları yürüten ekipler listelenmiş. Bu listeler arasında “App Store” ismi de geçiyor. Firmanın bir uygulama mağazası üzerinde çalıştığı bir süreden beri zaten konuşuluyordu. Hatta 2010 yılında yazdığımız bir haberde [1] hem Windows 8’in çıkış tarihini vermiş hem de uygulama mağazası söylentilerinden bahsetmiştik. Ancak bu durum ilk defa resmi ağızlardan doğrulanmış oluyor.
Firmanın Windows 8 uygulamalarını HTML5 ve Java kullanarak geliştireceği söyleniyor. Firma uygulama mağazasının nasıl oluşturulacağı, ekosistemin nasıl yaratılacağı ve mağazada yer alacak uygulama örnekleri konusunda henüz bir açıklama yapmamış durumda. Ancak Microsoft’un resmi olarak bir App Store sahibi olacağını açıklaması bile geliştiriciler açısından oldukça heyecan verici bir gelişme olarak nitelenmekte.
Bu arada ısrarla App Store ismini tescillemeye çalışan Apple’ın nasıl bir tutum izleyeceği ve Microsoft’un Windows 8’de App Store adını kullanması halinde dava açıp açmayacağı merak konusu. Hatırlarsanız App Store adını tescil ettirmeye çalışan Apple’a önce Microsoft’tan bir veto gelmiş [2], sonrasında ise Apple itirazda bulunmuştu. Yine Apple’ın App Store adı yüzünden mahkemelik olduğu bir diğer firma da Amazon olmuştu [4].
[1]- Windows 8, 2012’de Çıkacak
[2]- Microsoft’tan, Apple’ın App Store’una Veto Geldi
[3]- Apple Firması ‘App Store’ İsmini Microsoft’a Kaptırmamaya Kararlı
[4]- Apple’ın ‘Amazon App Store’ İçin İstediği Tedbir Kararı Mahkemede Reddedildi

Kaynak : 