Fuarlara katılım BSA Türkiye’nin bilinçlendirme çalışmalarının önemli bir ayağını teşkil ediyor. BSA, İstanbul’da düzenlenecek olan MobileWorld 2002 fuarına katılarak bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.
MobileWorld 2002 fuarı, İstanbul’da Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı bünyesindeki Rumeli Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 14-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, Eventus – CNBC-e işbirliği ve Gartner Group, Management Centre Türkiye’nin katkılarıyla düzenleniyor. Fuarda, Türkiye ve dünya pazarında mobil iletişimle ilgili son gelişmeler sergilenecek.
BSA Türkiye fuarda standıyla yer alacak. Standda hazır bulunacak görevliler ziyaretçilere broşür dağıtacak; lisanssız yazılım kullanımının zararlarını, yasalarca öngörülen yaptırımları anlatacak; gelen soruları yanıtlayacak.
Fuara katılım ile ilgili olarak konuşan BSA Türkiye katılımcılarından Medyasoft yetkilisi Tuğba Şişik şunları söyledi: “BSA Türkiye bilinçlendirme çalışmalarına önem veriyor. Halkımıza, lisanssız yazılım kullanımının zararlarını anlatabileceğimiz her zeminde bulunmaya çalışıyoruz. Eventus’un katkılarıyla yer aldığımız MobileWorld 2002 fuarında bulunma nedenimiz de bu. ”
BSA’nın Türkiye’den katılımcıları:
Adobe, Apple, Arena, Armada, Autodesk, Baysis, Bentley Systems, Bilser, Bimeks, Empa, Eta, Globis, Index, Intertech, Likom, LinkSoft, Macromedia, Mart Kompüter, Medyasoft, Microsoft, Mikro Yazılımevi, Netsis, Progress, Sebit.
w w w.b s a.o r g.tr
BSA Hakkında
İş Yazılımcıları Birliği (Business Software Alliance, BSA), online dünyanın güvenli ve yasal bir yer olması için çalışan bir birlikteliktir. BSA, dünya çapında yazılım ve İnternet endüstrisinin uluslararası pazarda, hükümetler ve tüketiciler nezdindeki sesidir. Katılımcıları, dünyadaki en hızlı gelişen sektörü temsil etmektedirler. BSA, bilgisayar kullanıcılarını yazılım telif hakları konusunda eğitmekte, yeniliği teşvik eden ve ticaret fırsatlarını artıran kamu politikalarını desteklemekte, yazılım korsanlığıyla mücadele etmektedir.



Kaynak : 