Röportajın ilk bölümünü Murat Dursun : Cep Telefonu Kanal Tarafında 2008 Yılı Eksi % 10 ile Kapandı – 1, ikinci bölümünü Murat Dursun : 3G Krizle kaybettiklerimizi Kazandırarak 2008 Performansını Sağlayacak- 2, üçüncü bölümünü Murat Dursun : Operatör Destekli Satışlar Sektöre Hareket Getiriyor – 3 ve dördüncü bölümünü Murat Dursun : Ekonomimizdeki yeni yapılanma ile krizi birbirine karıştırıyoruz! – 4Turk-internet.com : Murat Bey sizin sektörde üstlendiğiniz birtakım sorumluluklarınız var. ?
Murat Dursun : Halihazırda Mobisad genel başkanlık görevini yürütmekteyim. Bunun dışında İstanbul Ticaret Odası ve TOBB’DA sektörümüzü temsilen üstlendiğim görevlerim var. Benim dışında sektörümüzün değerli diğer STK ları ve temsilcilerinin de benzer görevler üstlendiklerini ve örnek bir işbirliği sergilediğimizi memnuniyetle belirtmek isterim. Ancak sektörümüzde STK ların bu denli görev ve sorumluluk üstlenebiliyor olmalarında, son yıllarda başta Ulaştırma Bakanımızın şahsında Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere BTK ve diğer kurumların STK ların katılımcı olmalarına verdikleri önem ve teşviklerinin büyük rolü olduğunu belirtmek isterim
Turk-internet.com : Mobisad’da işler nasıl gidiyor? TOBB ve İTO’daki sektör grubu ile İnternet Kurulu’nda işler nasıl gidiyor?
Murat Dursun : Mobisad sektörümüzde ortak paydayı temsil eden önemli sivil toplum kuruluşu konumunda. İlgili tüm kurumlar ve STK larla işbirliği içinde önemli başarılar elde ettik. Bilhassa serbestleşme, sektörümüzün kayıtdışından ve haksız rekabetten arındırılması konularında yoğun ve etkili çalışmalarımız oldu. Halende devam ediyor.
Sektör çok hızlı, değişen teknoloji ve beraberinde hayatımıza kazandırdığı yeni ürün ve hizmetler, bunların yaratılması, geliştirilmesi, sadece ülkemizde değil yurtdışında da bunlarla söz sahibi olabilmek çok önemli. Ama hepsinin temelinde insan gücü yer almaktadır. Teknolojiye açık, yaratıcı, yetkin işgücü için ideal yapıya sahibiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bizlere düşen onları yetkin ve daha verimli kılacak destekleri vermek, yol göstermek. Biz bu amaçla küçükte olsa bir adım atmak üzere bir proje hazırladık. AB ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ortaklaşa sağlanan bütçe desteği ile yürütülen IPA kapsamında sektörümüzle ilgili doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerini kapsayan (3 ilimiz merkezli, Erzurum, Diyarbakır ve samsun) bir mesleki eğitim projesi sunduk. İnşallah kabul görürse kendi ölçeğimizde sektörmüze önemli bir hizmeti hayata geçirmiş olacağız.
Turk-internet.com : BTK konusunda ne düşünüyorsunuz?
Murat Dursun : BTK iyi gidiyor. Yapılan müdahaleler düzenlemeler içerik ve zamanlama itibariyle doğru ancak zaman zaman kurumdan kaynaklanmayan nedenlerle bir takım aksaklıklar yaşanabiliyor. Genel olarak değerlendirmek gerekirse son 4-5 yıl içinde önemli bir yol katedildi. Bunun sağlanmasında Ulaştırma Bakanlığı’nın da desteği ile kurumun rolü büyüktür.

Kaynak : 