1996 yılında “Sistem Entegratörü” olarak kurulan 4S Bilgi Teknolojileri, 2009 yılından itibaren özellikle kamu kurumlarına yönelik iş çözümleri oluşturmaya odaklanıyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Murat Songür, 2012 yılı æitibariyle kamu kurumalarında veri madenciliği ve iş zekası konularında yatırım yapmak istediklerini ifade ediyor. Kamu tarafında kurumların önemli bir bölümünün ellerindeki verileri elektronik ortama geçirdiklerini belirten Songür, buna karşın verilerin gerektiği gibi değerlendirilemediğini söylüyor. Songür, şöyle konuşuyor:
“Kamunun sahip olduğu verilerden akıllı sonuçlar, karar-destek mekanizmalarını besleyecek veriler çıkartabilmek mümkün. Böylelikle, kurumların yaptıkları işleri daha iyi, daha kaliteli hale getirebilecek veri odaklı çözümler oluşturulabilir.
Bizim 2012 yılında kamuda ve kendi içimizde de geliştireceğimiz yönümüz bu olacak. Biraz daha ileriye baktığımızda, 2012’de bu mekanizmayı oturtmayı başarabilirsek 2013’te güvenlik alanına yatırım yapmaya odaklamak istiyoruz.
Biz güvenlik konusunu sadece bilişim sistemlerinin güvenliği olarak görmüyoruz. Bugün, Firewall, Antivirüs gibi çözümlerin dışında dünyada “Physical Security Information Management” adında bir konsept gelişmiş vaziyette. Bu bilişim sistemleriyle, kartlı giriş sistemleri, kapı giriş sistemleri, turnike sistemleri türü sistemlerin bir arada harmanlandığı komple bir güvenlik perspektifinden bahsediyoruz. 2013 yılı içerisinde bu konsepti geliştirip kamuya tanıtmak ve daha sonrası için de, adım adım benzer çözümlerle kamuya hizmet vermek hedefimiz var.”
Şirket olarak kurumların yaptıkları işleri çözen çözümler oluşturulması vizyonuna sahip olduklarını anlatan Songür, kamuda gerçekleştirilen projelerden edinilen deneyimler ile yeni bir metodoloji oluşturduklarını anlatıyor:
“Oluşturduğumuz bu metodolojiyi dünya standardı olan BS 25999 standardı perspektifiyle tekrar analiz ettik. Dünyaca kabul görmüş bu disiplini kamu kurumlarının ellerinde bulunan mevcut projeleri iş sürekliliğine kavuşturacak şekilde uygulamaya çalışıyoruz. İş sürekliliği konusunda oldukça iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyoruz. Muhakkak ki daha gidecek yolumuz var ama 100 birimlik bir çalışmaysa biz bu çalışmanın 80 hatta 90’ını tamamladık diyebiliriz.”
Katma değerli bilişim çözümleri oluşturmak amacıyla 2009 yılında Ankara Bilkent Cyber Plaza’da bir teknoloji merkezini hayata geçirdiklerini anlatan Songür, şirketin yeni hedeflerini, “iş odaklı çözümleri sadece Power Point sunumları olmaktan öte, varsa müşterilerin bu çözümde düzeltmek istedikleri noktaları ortaya çıkartmak” şeklinde ifade ediyor.