Pazartesi günü Nasdaq bileşik endeksi 2006.38 olarak kapandığında Bellwether Tech hisseleri 33.34 puan yükselerek yaklaşık yüzde 1.7 yükselişle günü kapadı. Dow Jones Industrial Average 125.33 puan yükselerek günü 10,450’den kapattı. S&P endeksi 13.59’luk yükselişle 1109.48’den kapandı.
Çok sayıda yatırımcı aslında yılın sonundaki geleneksel tatillerini yapıyorlar ama buna rağmen pazartesi günü piyasalarda işbaşı yapanlar ekonomik verilerdeki bu güçlü duruşu gerçekleştirecek kadar hırslı çıktılar.
Chip-üreticisi AMD 58 yükselip, yüzde 4’lük yükselişle, Sanford Bernstein’in olumlu görüşleriyle günü 15.28 dolardan kapattı. Intel’in hisseleri de oturumu 79 sentlik yani yüzde 2.52’lik artışla 32.15 dolardan kapattı.
IBM kapanış itibariyla 62 sent değer kazanarak New York borsasındaki gününü 93.52’den kapattı.
25 sent değer kazanan Microsoft hisseleri ise Nasdaq’ın kapanışında 27.46 dolar seviyesindeydi. Ebay yüzde 1’den fazla artışla 64.16 dolara ulaştı. Cuma günü, dokuz yıllık tarihinde en yoğun tatil satışını yaptığı haberiyle yükseliş yaşamış olan Amazon Pazartesi günü de konumunu muhafaza etti. Şirketin hisse değeri Pazartesi kapanışında 53.47 dolardı..
Uydudan radyo hizmeti veren Sirius’un hisseleri, ücretli uydu radyo hizmetine daha çok insanın abone olmasıyla, son zamanlardaki ağır hareketliliğini sürdürerek 22 sent yükselişle 2.57 dolara yükseldi.



Kaynak : 