• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa Günlük Haberler Enerji

OGM Geri Dönüşüme Odaklandı

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
17 Nisan 2021
-*ÜRÜNLER / HİZMETLER, Günlük Haberler
0
OGM Geri Dönüşüme Odaklandı

OGM Geri Dönüşüme Odaklandı

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türkiye orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji konusunda da çalışmalarına devam ediyor. Ankara’daki genel merkeze kurulan 909 KW’lık güneş enerjisi santrali ile bir yılda 940.000 TL’ye tekabül eden enerji üretimi yapan OGM, yıllık enerji ihtiyacının neredeyse %40’ını güneş enerjisinden karşılamaya başladı.

Oksijen üretimi için hayati öneme sahip olan orman varlıkları için 182 yıldır mücadele eden OGM, bir yandan da yenilenebilir enerji ve Sıfır Atık kapsamında özel projeler yürütüyor. OGM Ankara’daki yerleşkesine kurduğu güneş enerjisi santrali ve atık dönüşüm tesisleri ile çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor.

1 yılda yaklaşık 1 milyon TL’lik güneş enerji üretildi

2019 yılında 4 milyon TL’yi aşan bir yatırımla Orman Genel Müdürlüğü’nün genel merkezine kurulan 909KW’lık güneç enerjisi santralinde 2840 adet panel bulunuyor. Santral, Ocak 2020 – Ocak 2021 tarihleri arasında, 1 yıllık sürede 1.230.000 KWh’lik 940.000 TL’ye tekabül eden üretim gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 yılda yatırım maliyetini karşılaması beklenen tesisin 1 yıllık üretimi, OGM’nin yıllık enerji tüketiminin %39’unu güneş enerjisinden karşılamasını sağladı.

Orman köylüleri kendi enerjilerini üretiyor

Güneş enerjisi kullanımının orman köylerinde de yaygınlaştırılması için projeler yürüten OGM, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hayata geçirdiği Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi (ORKÖYPV) projesiyle bu güne kadar Afyon ve Konya illerinde 100 KW saha kurulumu tamamlayarak üretime geçilmesini sağladı. Türkiye genelinde 19 ilde 255 hanenin çatısına GES kurulumu yapıldı. 23 Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman köylüsü 700 hanenin çatısına GES kurulumu için tespit çalışmaları başlatıldı. Ağustos 2021’den itibaren PV çatı kurulumların tamamlanması planlanıyor. “Şebekeye Bağlı Çatı Tipi Güneş Enerjisi Tip Projesi”ni de hazırlayan OGM, gelecek yıllarda da ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmalarına devam edecek.

Köy ocakları biyogazla ısıtılıyor

Orman Genel Müdürlüğü güneş enerjisinin yanı sıra, Eskişehir’de kurduğu biyoyakıt tesisi ile yaklaşık 400 metrekarelik alanı ısıtabilecek üretim de yapıyor. Eskişehir İli Alpu İlçesi Arıkaya Mahallesi’nde kurulan biyoyakıt tesisine eklenen 2 panelli güneş kollektörü ile sistem, güneş enerjisi ile de desteklendi. Biyogaz üretiminin de amaçlandığı bu sisteme, biyogazın depolanmasını sağlayan 4 adet lastik monte edildi. 7-8 günlük mayalanma sürecinin sonunda elde edilecek biyogaz, köy konağında bulunan çay ocağında ve gerekli olduğu durumlarda köy düğün ve cemiyetlerinde yemek kazanlarının ısıtılması için kullanılması amaçlanıyor.

OGM kampüsünün tüm atıkları geri dönüşüme gidiyor

Orman Genel Müdürlüğü atıkların dönüştürülmesi için de mücadele ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık projesi kapsamında OGM genel merkezde kurulan 90 adet geri dönüşüm kumbarası ile metal, plastik, kağıt, ahşap, cam ve pil atıklarını toplanıyor. Genel müdürlüğün bulunduğu alanda ayrıca 1 adet de tıbbi atıkların toplanması için kumbara yer alıyor.

OGM ayrıca organik atıkları doğaya gübre olarak kazandırmak için de çalışma yürütüyor. Bu proje ile OGM kampüsünde ortaya çıkan organik atıkların çöpe gitmesi yerine, tabiata yeniden faydalı bir şekilde kazandırılması amaçlanıyor. Eylül 2020’de faaliyete geçen kompost ünitesi ile kampüsün içerisinde bulunan yemekhane ve restoranlardan çıkan organik mutfak atıkları, çay ocaklarından çıkan çay posaları ve bahçe atıkları organik gübreye dönüştürülüyor. 30 günde yaklaşık 50 kg olarak elde edilen doğal gübre OGM kampüsünün peyzaj düzenlemesi için kullanılıyor.

Etiketler: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)ÇevreÇevre ve Şehircilik BakanlığıEnerjiGeri DönüşümGüneş EnerjisiOrman Genel Müdürlüğü (OGM)Sıfır Atık ProjesiYenilenebilir Enerji

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Dassault Systèmes İle 3D Tasarım ve Mühendislik Yazılımları Hakkında Sohbet
blank
Fusun S.Nebil
  • Tayvan 100 Çinli Şirkete Çip Casusluğu Soruşturması Açtı
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Rusya-Ukrayna Çatışması Avrupa’ya Siber Güvenlik Açısından Neler Öğretebilir?
blank
Mehmet Taşnikli
  • AMD, Pensando’yu 1,9 Mİlyar $’a Satın Alıyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
blank
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • 2014 Yılında Yıldızlararası Bir Nesnenin Dünyaya Çarptığı Doğrulandı
  • DE-CIX, IRAK-IXP İle İş Birliği İmzası Attı
  • Peter Thiel: Merkez Bankaları İflas Ediyor
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?
  • Türk Telekom 5,8 Milyar Kar Etmişse, Neden İnternete Zam Yapıyor?

HAFTANIN KELİMESİ

TERSİNE MÜHENDİSLİK

Tersine mühendislik (reverse engineering), bir makinayı, bir yazılımı, askeri bir teknolojiyi nasıl çalıştığını görmek için sökme eylemidir.

Nasıl çalıştığını tersinden anlamaya çalışmak, bilgi edinmek ve analiz etmek için yapılır. Genellikle nesneyi çoğaltmak (kopyalamak) veya geliştirmek için kullanılır.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1
  • Paylaşılan İnternet ve Özel İnternet Erişimi Arasındaki Fark Nedir? için Halil Teberci
  • Rusya, Sosyal Medya Şirketlerine Sunucularını Taşımaları için Süre Verdi için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.