Salgın süreciyle birlikte hız kazanan dijital dönüşüm, sağlık hizmetlerini de etkisi altına aldı. Dünyada ve ülkemizde bu alana yönelik yasal düzenlemelerin oluşmaya başlaması yatırımların ivme kazanmasını sağlarken, dijital sağlık alanında proje geliştiren girişimlerin sayısını da artırdı. 2026 yılında potansiyel büyüklüğü yaklaşık 250 milyar $’a ulaşması beklenen sektörün genç aktörlerinden Steto, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Türkiye’nin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırım turuna çıkarak sektörün aktif geleceğine inanan yatırımcılarla buluştu. Steto, 13 Mayıs 2022’ye kadar paya dayalı kitle fonlama sahnesinde kalarak 1,3 milyon TL fona ulaşmaya çalışacak. Ankara Kalkınma Ajansı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun eş finansman modeliyle 200.000 TL yatırım kararı aldığı kampanya %100 fonlanmaya ulaşana kadar tüm yatırımcılara %22 fazladan pay verilecek. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Ayrıca tüm yatırımcılara platformda kullanılmak üzere bir defaya mahsus 50 TL değerinde Steto Puan yüklenecek.
Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, dil- konuşma terapisti ve veteriner hekim ile online görüntülü görüşme yapılmasını sağlayan platform ile kullanıcılar uzmanlar arasında arama yapabiliyor, seçtiği uzmanla randevu ve online oluşturabiliyor ve görüntülü konuşma gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda kurumsal firmalar için hazırlanan esnek yan hak ile çalışanların ve sevdiklerinin diledikleri alanda online danışmanlık hizmeti almaları sağlanıyor.
“Steto, bilimsel düşünceye, iş etiğine, açıklığa ve uzman-danışan mahremiyetine inanan bir platform”
Platform hakkında bilgi veren Steto Kurucusu ve Yöneticisi Prof. Dr. Ata Özdemirci, şunları söylüyor;
“Salgın nedeniyle fiziksel danışmanlık süreçlerinden kaçınan kişilerin sağlık alanındaki uzmanlara ulaşmakta yaşadığı zorluk, danışan ve uzman buluşma sürecinin giderek daha karmaşık ve verimsiz hale gelmesi, giderek artan sayıda uzmanlaşmayla ve aracı sayısıyla birlikte danışman seçiminde çok fazla parametreyle baş etmek zorunda kalınması bizi Steto’yu yaratmaya itti. Hayalimiz, alanının en güvenilir uzmanlarına herkesin hızlıca ve kolayca ulaşabileceği, randevu oluşturmak için bir aracıya ihtiyaç duymadığı, görüşme sürecinin danışan ile uzman arasında gerçekleşen özel bir deneyime dönüştüğü bir platform ortaya çıkarmaktı. Ayrıca, özgeçmiş ve fiyat seçeneklerini kıyaslama olanağının olmaması, yurt dışında yaşayan kişilerin kendi dillerinde hizmet almakta yaşadığı sıkıntılar da böyle bir hizmeti zorunlu kılıyordu. Altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Mart 2020’de kurumsallaştık. Bilimsel düşünceye, iş etiğine, açıklığa ve uzman-danışan mahremiyetine inanan bir yapı oluşturduk”
Yatırım turu hakkında konuşan fonbulucu Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan ise şu ifadeleri kullandı;
“Girişimimizi 14 Mart Tıp Bayramı’nda yatırımcılarımızla buluşturarak sağlık hizmetlerinin ve bu hizmetlerdeki inovatif yapıların altını çizmek istedik. Kurulduğu günden bu yana teknolojik altyapısını sürekli geliştirerek kullanıcı dostu bir platform haline gelen Steto, online sağlık süreçlerinin gelecek projeksiyonunu çizen son derece yenilikçi bir girişim. Son tüketiciye hitap eden B2C iş modelinin yanında çeşitli kurumlara sağlık yan hakkı sunacak şekilde yapılandırılmış ve Türkiye’nin önemli markalarını referansları arasına dahil etmiş durumda. fonbulucu olarak Steto’ya güveniyor, hizmet verdiği sektörün geleceğine inanıyor ve yatırımcılarımızı kampanyamıza davet ediyoruz”