Son günlerde peşi sıra duyurulan otel yatırımlarının, bilişim sektörünü olumlu yönde etkileyeceği belirtiliyor. Duyurulan otel yatırımları, büyük ölçekli projeler ve bu işletmelerin tasarım aşamasında teknolojik alt yapısı planlanıyor.
Yalnızca İstanbul’da 75 yeni otel yatırımının bulunduğu belirtilerek, bu tesislerde kullanılacak otel yönetim yazılımlarında Türk şirketlerinin geliştirdiği yazılımların tercih edilmesinin ülkeye kaynak kazandırmasının yanında, yazılımevlerinin kendilerini dünya pazarlarına hazırlamaları için olanak sağlayacağı vurgulanıyor.
Bu gelişmelerin yerli yazılımcılar için önemli bir fırsat olduğu kadar, özellikle Türk otel yatırımcılarının da ülkeleri adına bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Odeon Yazılım Satış Müdürü Nur Ünal şu bilgileri veriyor:
“Türk bilişim şirketleri, bu alanda önemli deneyimlere sahip. Bizler, Türkiye’ye döviz kazandıracak bu yatırımlarda kaynakların da yurt içinden sağlanmasını destekliyoruz. Bu, hem işletmeye kazanç ve verimlilik sağlayacak hem de Türk bilişim şirketlerinin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacaktır. Yatırım için harcanacak milyonlarca doların, doğrudan yurtdışına gitmesi yerine, Türk şirketlerinin ar-ge ve üretim çalışmalarına kaynak olması, ülke için son derece önemli. Yazılım üretimi, istihdam yaratan ve tamamen yerli kaynaktan üretildiği için verimli bir ihracat ürünü. Türk şirketlerinin kendilerini ve ürünlerini geliştirerek yurtdışı pazarlarda güçlü hale gelmesi, ülkemiz için kritik bir konu. Türkiye, kendi değerlerini yaratması gereken bir dönemi yaşıyor. Hazır olan teknolojileri tüketmek yerine, kendi kaynaklarımızla üretilen değerleri geliştirmeli ve dünya pazarlarına taşımalıyız. Bunun için de elimizdeki kaynakları beslemeliyiz. Türk girişimci ve yatırımcılar olarak bu sorumluluğu hepimiz taşımalıyız.”



Kaynak : 