Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na, bağlı olarak, rekabetin korunması amacıyla kurulan Rekabet Kurumu’nun karar organı durumundaki Rekabet Kurulu, Doğan Grubu şirketlerine soruşturma açılmasına karar verdi.
7 üyeden oluşan oluşan kurul, 9 Eylül 2009 tarihli toplantısında, bir süreden beri incelemelerini sürdürdüğü, Doğan Yayın Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan Gazetecilik A.Ş., Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. ve Doğan Daily News Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturma, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespiti için yapılıyor.
Kanun, yazılı medya (gazetecilik) alanına yönelik reklam yeri (mecra) satışındaki uygulamaları düzenliyor. Rekabet Kurumu’nun resmi web sitesinde yer alan soruşturma, her hangi bir cezai yaptırımla sonuçlanacağı anlamına gelmiyor.

Kaynak : 