Bir yandan daralan cep telefonu sektörü, diğer yanda hem ekonomik duraklama, hem de covid sırasında stok için çalışan firmaların şimdi çip siparişlerini azaltması ve sonucunda bellek yongası fiyatlarının düşmesi ile Samsung’u kötü bir dönem bekliyor.
Artan küresel faiz oranları ve yaşam maliyeti, Samsung’un ürettiği akıllı telefonlara ve diğer cihazlara ve ayrıca Apple gibi rakiplerine oranla avantaj sağladığı yarı iletkenlere olan talebi azalttı.
Piyasa değerine göre Asya’nın en büyük dördüncü şirketi, 31 Ocak’ta ayrıntılı kazanç açıklayacak. Samsung Electronics, 3.çeyrek açıklamasında da üçte iki oranında düşen bir karlılık açıklamıştı. Samsung’un Ekim-Aralık faaliyet karının bir önceki yılki 13.87 trilyon won’dan %69 düşüşle 4.3 trilyon won’a (3.37 milyar $) düşmesi bekleniyor. Bu, 2014′ün üçüncü çeyreğinden bu yana Samsung’un en düşük üç aylık kârı olacak.
Samsung, kısa bir ön kazanç açıklamasında, üç aylık gelirin bir önceki yılın aynı dönemine göre muhtemelen %9 düşerek 70 trilyon wona düştüğünü söyledi.
Samsung yaptığı açıklamada, uzun süren makroekonomik sorunlardan kaynaklanan zayıf talep nedeniyle akıllı telefon satışlarının ve dolayısıyla gelirin azaldığını ve dolayısıyla dördüncü çeyrekte mobil işinin kârının düştüğünü söyledi:
“Bellek işinde, dördüncü çeyrek talebindeki düşüş beklenenden daha fazlaydı çünkü müşteriler mali durumu daha da sıkılaştırma çabalarında stokları ayarladılar…”
Bu yılın yarısında yarı iletken sektöründe “talep azlığı” konuşulmaya başlandı. 2.çeyrek sonuçlarında yarı iletken endüstrisi firmalar zarar ya da düşüş açıkladılar.