e-İş ve endüstri çözümleri pazarının dünya lideri SAP AG, Haziran 2001 tarihinden itibaren Türkiye’de kendi şirketini açmak üzere başlattığı kuruluş çalışmalarını tamamladı. SAP Systems Yazılım Üretim ve Ticaret A.Ş. ünvanıyla yeni organizasyon ve yönetim merkezi ile faaliyetlerine başlayan şirket, gerçekleştirdiği toplantılarla Türk iş dünyasına önemli mesajlar verdi.
SAP AG Avrupa Başkanı Léo Apotheker
Türkiye hakkındaki düşüncelerini açıklayan SAP AG Avrupa Başkanı Léo Apotheker, dışardan bakıldığında Türkiye’nin, girişimcisi, nitelikli insan kaynağı, coğrafi konumu ile ekonomisinin herşeye rağmen hızlı gelişen ve büyüyen çok ciddi bir pazar olduğunu dile getirdi.
Apotheker, distribitörleri aracılığıyla yaklaşık beş yıldır bu ekonomik dinamizmi dikkatle izlediklerini, ancak SAP’nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği büyük yatırımları artık Türkiye’ye yansıtmaları zamanının geldiğini vurguladı.
SAP Avrupa Başkanı, Türk işadamlarına yönelik olarak da şu mesajı verdi: “Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan, dinamik ekonomilere sahip ülkelerdeki şirketlerin CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), yatay ve dikey anlamdaki pekçok sektörü bir araya getiren Portal ve satınalma süreçlerinin otomasyonuna yönelik e-satınalma çözümlerini uygulamaları kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi.”
SAP Avrupa Başkanı, böylesi krizlerin sıkça karşılaşıldığı çalkantılı ekonomilerde yöneticilerin tedarikten üretime, stoktan satışa, nakit akışından enflasyon muhasebesine kadar tüm iş süreçlerini, bir bütünlük içinde kuşbakışı görebilmeleri gerektiğine dikkat çekti.
SAP AG Güney Avrupa Direktörü Enrico Negroni
SAP AG Güney Avrupa Direktörü Enrico Negroni de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir distribitörlükle yönetilemeyecek kadar büyük ve yatırım yapılmasını gerektiren ciddiyette potansiyel bir ülke olduğunu dile getirdi.
Negroni, bugüne kadar 15 farklı sektörde 200’ü aşkın firmaya başarıyla hizmet verdiklerini belirterek, “Türkiye’de 10.000’i aşkın SAP kullanıcısı bulunuyor. SAP, IDC verilerine göre 1999 yılındaki % 33’lük pazar payı ile Türkiye’de Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımları pazarının lideri konumundadır’’dedi.
SAP Systems Genel Müdürü Safa Haktanır
Türkiye’yi yaşanan krize karşın neden tercih ettikleri hakkında bir değerlendirmede bulunan SAP Systems Genel Müdürü Safa Haktanır ise “Türkiye pazarı bizim için çok önemli. Bu ülkeye sunacağımız mySAP.com e-business çözümleri ile İnternet üzerinden yaratacağımız işbirliği imkanları şirketimizin büyümesi için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Türkiye’deki varlığımızla, SAP’nin çözümlerinden yararlanan ve yararlanmak isteyen şirketlerin verimlilik ve rekabet güclerini arttırırlarken, pazar paylarını da hızla geliştireceklerine inanıyoruz” dedi.
Toplantıda ayrıca SAP’nin 29 yılın birikimiyle İnternet tabanlı kurumsal iş çözümleri ile e-business dünyasına yön verdiği vurgulandı. Yetkililer, dünyada kârlılığı giderek azalan ve küçülen bilişim şirketlerinin aksine şirketlerinin Türkiye’nin de içinde yer aldığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde 2001 yılının üçüncü üç aylık dönemindeki toplam cirolarının geçen yılın aynı dönemine göre %32, lisans satışlarındaki cironun ise %22 arttığını belirttiler.
SAP’nin Türkiye’de faaliyete başlaması nedeniyle, gece de Çırağan Palace Kempinski Balo Salonu’nda bir davet verildi. Bilişim ve iş dünyasının önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerini buluşturan davette, Tiyatro Sanatçısı Kenan Işık’ın oynadığı 2053 yılında geçen bir baba ve oğulun hikayesini konu alan “Novus Economus’’ adlı mini drama ise büyük beğeni topladı.
SAP AG Hakkında Bilgi:
Merkezi Almanya’nın Walldorf kentinde bulunan SAP AG, dünyanın 3. büyük yazılım firması ve Internet tabanlı kurumsal iş çözümleri pazarının dünya ve Türkiye’deki lideri arasındadır.
120 ülkede temsil edilen SAP AG’nin, 15.000 müşterisi, 12 Milyon’un üzerinde kullanıcısı, 36.000’in üzerinde enstelasyonu, 1000 iş ortağı ve 50 ülkede 27.800’den fazla çalışanı bulunmaktadır.
İlk kez 1988 yılında Frankfurt Borsası’ndaki DAX İndeksinde teknoloji firması (blue-chip company) olarak halka açılan SAP AG, 1998’de de New York borsasında işlem görmeye başladı.
SAP AG’nin Yönetim Kurulu Başkanları, aynı zamanda ilk kurucularından olan Hasso Plattner ve Henning Kagermann’dır. Werner Brandt (SAP Systems’ın da Yönetim Kurulu Başkanı), Claus Heinrich, Gerhard Oswald, ve Peter Zencke Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleridir. Dietmar Hopp ve Klaus Tschira ise şirketin ilk kurucularından olup Denetleme Kurulu’nu oluşturan üyelerdir. Léo Apotheker, Leslie Hayman ve Wolfgang Kemna da Avrupa, Asya-Pasifik ve Amerika kıtalarından sorumlu başkanlık görevlerinin yanı sıra Genişletilimiş Yönetim Kurulu Üyeleri’dir.
SAP, mySAP.com ile iş ve endüstri çözümleri konusundaki geniş tecrübesini, e-iş çözümleri platformunu oluşturan çözüm, servis ve teknolojileri ile birleştirmektedir. Firmalar mySAP.com platformunda yer alan çözümleri, kendi iş statejileriyle entegre ederek, işlerine katma değer yaratan rekabet avantajları elde etmektedirler. Ayrıca yatırımlarının geri dönüşlerini de hızlandırmaktadırlar.
mySAP.com e-iş platformu
mySAP.com e-iş platformu, organizasyonların ve kişilerin bütünleşik iş senaryolarından faydalanarak güçlendikleri çözüm ve servislerden oluşan bir iş çözümleri ailesidir. mySAP.com tarafından sağlanan iş çözümleri herhangi bir organizasyonun, her ne büyüklükte olursa olsun, işini daha efektif ve verimli yürütebilmesini ve “Yeni Yeni Ekonomi” kavramı çerçevesinde önemli rekabet avantajları elde edebilmesini mümkün kılar. mySAP.com , hem SAP hem de non-SAP sistemlerini destekleyen açık, esnek ve bütünleşik servisler mimarisi üzerine kurulmuştur.
mySAP.com e-iş platformu, firmaların yeni iş fırsatlarını hızla yakalamalarını ve maliyetlerini düşürerek bütünleşik ve entegre yapıya kavuşmalarını sağlar. Bu da “Yeni Yeni Ekonomi”de başarı için güçlerine güç katmaları demektir.
Tedarik Zinciri Yönetimi; mySAP.com, dikey sektörlere yönelik özel İşletme Uygulamaları; her türlü talebi karşılamaya yönelik envanter, planlama ve stok kontrolünü sağlar.
Müşteri İlişkileri Yönetimi; Müşterilerle başarılı, etkili ilişkilerin kurulmasını ve sürdürülmesine imkan verir.
E-Ticaret Satın Alma Çözümleri; Üretime dayalı olmayan malların ve hizmetlerin talep ve satın alınmasında tasarruf sağlar.
E-Ticaret Satış Çözümleri; En son multimedya teknikleri, online mağazaların yaratımı ve birebir pazarlama olanakları ile işletmeden tüketiciye ve işletme ortaklarının birbirlerine, işletmeden işletmeye etkili satışa imkan verir.
Ürün Ömrü Yönetimi; Müşterinin giderek çeşitlenen ve hızla artan talepleri karşısında ürün yenileme, tasarım, üretimden satış ve bakımına kadarki süreçleri entegre bir biçimde sunar.
Stratejik İşletme Yönetimi;
Şirketlerin üst düzey yöneticilerinin işletmenin tüm ortakları ve birim yetkilileri ile istediği anda iletişim kurarak stratejileri hızlı bir şekilde hayata geçirmelerini ve şirket değerlerini tespit ve artırma yönünde karar verebilmelerini sağlar.
Business Intelligence; Ham ve dağınık haldeki pekçok veriyi kısa sürede incelemeye ve işletme yönetiminin karar alma sürecinde anlamlı, klasifiye edilmiş ve kullanılmaya hazır bilgiye dönüştürmeye yarar.